Ασθένειες Περιστατικο με lovebird lutino peachfaced

"breeder"

PB New Member
Εγγραφή
19 Απρ 2008
Μηνύματα
56
Πόλη
Ναύπλιο
Ηλικία Πουλιού:2 ετων
Φύλο:αρσενικο
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): εξωτερικος
Θερμοκρασία Χώρου: 20c
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: ιουλιος 2007
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων:αρχες απριλιου
Διατροφή:μειγμα σπορων, βιταμινες, αυγοτροφη,millets
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: φυσιολογικα
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):δυσπνοια κατω απο στρες, κ/φ σε ηρεμια
Κινητικότητα:φυσιολογικη
Τρέφεται Κανονικά:ναι
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):απωλεια πουπουλων γυρω απο την ουρα, εντονη φαγουρα στην περιοχη σε σημειο που αυτοτραυματιζεται. τα νεα φτερα αν και τα βλεπω να βγαινουν δεν μεγαλωνουν και στο σημειο που ειναι να βγουν υπαρχει πληγη.
Προηγηθείσα Θεραπεία:καμμια
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):ΝΑΙ
Παρατηρήσεις:
κατοπιν επισκεψης στον κτηνιατρο μου προτεινε να του δωσω αντιβιωση για πεντε μερες και με εφαρμογη betantin στα σημεια γυρω απο την ουρα.
του δινω Aviomycine (αν και δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα δεν μπορεσα να βρω κατι αλλο) και antiseptine μια φορα την ημερα.
H ορεξη του ειναι οπως και πριν και το ενδιαφερον του για παιχνιδι. Τρωει κανονικα και οι "φιλοι" του δεν τον ειχαν βαλει στην ακρη ως αδυναμο.
Πραγματικα δεν μπρορω να καταλαβω τι εχει.
Ελπιζω οι φωτογραφιες να ειναι αρκετα καθαρες για να καταλαβαιτε την κατασταση του.
Πραγματικα περιμενω τις συμβουλες σας ως μανα εξ ουρανου.
Πτηνιατρος στην περιοχη που κατοικω δεν υπαρχει μονο κτηνιατροι.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
 
εαν ο κτηνιατρος σου απεκλεισε το ενδεχομενο να εχει καποια παρασιτα ακαρεα η οτιδηποτε δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο απο μια κακη αλλαγη φτερωματος παρολο που ειναι λιγο εκτος εποχης σε σχεση με καποια ειδη πουλιων.

θυμαμαι ομως τωρα που το λες ενα παρομοιο θεμα...

για δες λιγο και αυτο... https://community.petbirds.gr/threads/Πτεροροια-lovebird-η-τιποτε-αλλο.2656/
 
ευχαριστω παιδι αλλα δειτε και τις φωτογραφιες λιγο. Δεν μου μοιαζει για πτεροροια. τον παρατηρω και βλεπω οτι εχει εντονη φαγουρα. με τον κτηνιατρο τον ψαξαμε για "ζωηφια" αλλα τιποτα.Ανεστη το εχω διαβασει αυτο το Post του Νασου εδω και μερες κα περιμενα να δω μηπως και το Phoenix εχει κατι αντιστοιχο αλλα δεν ειναι το ιδιο.
 
sorry ξεχασα τις φωτος παλι!
 

Συνημμένα

  • IMG_1531.webp
    IMG_1531.webp
    39,5 KB · Προβολές: 134
  • IMG_1532.webp
    IMG_1532.webp
    56,8 KB · Προβολές: 143
  • IMG_1533.webp
    IMG_1533.webp
    18,9 KB · Προβολές: 143
  • IMG_1534.webp
    IMG_1534.webp
    31,8 KB · Προβολές: 135
  • IMG_1535.webp
    IMG_1535.webp
    32 KB · Προβολές: 162
ειπες εχει εντονη φαγουρα... Ειναι λογικο αφου βλεπεις και νεα φτερακια να βγαινουν. τον ειδες αν τα βγαζει εννοω τα ξεριζωνει κιολας. Αυτο θα δικαιολογουσε το ματωμα... η ολη διαδικασια επειδη ειναι αποτομη και μεγαλη σχετικα περιοχη η ουρα με μεγαλα σκληρα φτερα (τα οποια βαγινουν αργα σε σχεση με τα αλλα πχ στο στηθος) ειναι λογικο να του φερνει εκνευρισμο και να πειραζει την περιοχη συνεχως... Σκεφτηκες να δοκιμασεις αλλον πτηνιατρο; τα καθημερινα μπανια θα τον βοηθησουνε αρκετα πιστευω να τον κανει μουσκεμα τελειως να τρεχει το νερο απο πανω του. ηρεμει τη φαγουρα και τον εκνευρισμο που φερνουν τα νεα φτερα.. 😉 μονο προσεχε μη σου κρυωσει γι αυτο να τον κρατας σε κλειστο δωματιο μεχρι να στεγνωσει τελειως. και μια καλη διατροφη αν μπορεις να βρεις πελετς παρτου και φρουτα λαχανικα. 🙂
 
η πληγη δε φαινεται στις φοτο, βγαλε αλλη αν μπορεις και την ωρα που τραβας φυσα για να ανοιξουν τα φτερα.
 
Ανεστη ευχαριστω. του εχω βαλει την μπανιερα του και μπαινει μεσα καθε μερα. Δεν τον εχω βρεξει εγω ακομα. τον εχω δει οτι οταν ειναι να βγουν τα νεα πουπουλα τα τσιμπαει με το ραμφος του και ματωνει.Pellets δεν εχουν τα pet shops εδω γυρω στην περιοχη μου και θα ανεβω Αθηνα να παρω το επομενο Σαββατο. Πτηνιατρος δεν υπαρχει εδω και σ' αυτον που τον πηγα τον εξετασε αρκετα σχολαστικα μπορω να πω και δεν με χρεωσε τιποτα και μαλιστα μου ειπε να τον παω παλι.Φρουτα δεν τα τρωει, ειχα δοκιμασει και στο παρελθον με μηλο αλλα τιποτα. Θα δοκιμασω σημερα με αλλα και θα δω. Πηγα σε ενα pet shop και μου εδωσαν ενα spray για το ραμφισμα του φτερωματος και τον κανιβαλισμο αλλα δεν το εβαλα γιατι σκεφτικα οτι ισως του κανει κακο με την εννοια οτι ισως του δημιοθργησει κυστες μιας και εχει μαθει να το ραμφιζει. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.
 
θα προσπαθησω αλλα δυσκολο να κρατας μηχανη και το πουλι.Φερε στο μιαλο σου οτι εχει αιμα στα σημεια που βγαινουν τα νεα φτερα. ματωνει, μετα σταματαει το αιμα κανει μπανιο, του φευγει και παλι απο την αρχη... Θα βγαλω ομως και αλλες. τον εχω αφησει να ηρεμισει λιγο τωρα
 
Na tou perasi! ☹ Kaimenouli...
...tora ena apo ta kanarinakia mou exei pterroria...kai apo oura xanei pola ftera...miazei me to tiko sou, omos den aimatoni, kai tou vrnoun siga siga kainouria...
 
ευχαριστώ Γιώργο για το link. Παιζει και η τζιαρδίωση αλλά για την διαγνώση της πρέπει να γίνει εξέταση στα περιττώματα του πουλιού. Πρός το παρόν του δίνω την ανιτβίωση και το antiseptic.
 
πιθανοτατα να ναι κ stress... Το ειχες με αλλο μαζι;
 
ναι το είχα μαζί με άλλα δύο. Δεν μάλωναν, συμβίωναν. το κλουβί που τα είχα είναι αρκετά ευρύχωρο και σχεδόν κάθε εβδομάδα τους άλλαζα τα παιχνίδια. ίσως είναι και ανία, ίσως θέλει το ταίρι του... Προς το παρόν δεν ξέρω τι άλλο να του κάνω
 
τα αλλα ηταν ζευγαρι;ισως κ να φταει αυτο... Τι να πω...
 
Γιώργο δεν είναι ζεύγαρι τα άλλα δύο. τα είχα σε μεγάλο κλουβί και τα τρία μαζί. τα άλλα δύο είναι θηλυκά.
Αλέξανδρε το έψαξε ο γιατρός για παράσιτα αλλά δεν βρήκε τίποτα. και μου πρότεινε την αγωγή με αντιβίωση για να το πρφυλάξει απο δερματικές λοιμώξεις και επανέλεγχο σε 10 μέρες. Το test για PBFD θα του το κάνω την τρίτη όπως και στα άλλα δύο που ήταν μέσα στο κλουβί. Μήπως γνωρίζεις μετά την επώαση του ιού πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του PBFD; Επίσης σκέφτομαι αύριο να τον ψεκάσω προληπτικά για τα παράσιτα, τι λές;
 
νομιζω οτι δε θα ειναι PBFD... Ευχομαι περαστικα!
 
ευχαριστώ. εύχομαι να μην είναι.Αυτό που κάνει εντύπωση είναι οτι φέρεται φυσιολογικά. Δεν δείχνει σημάδια κακουχίας, κούρασης ή ανορεξίας.
 
Μήπως γνωρίζεις μετά την επώαση του ιού πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του PBFD?
Bori meta mia ebdomada, bori meta 2 mines, bori meta ena xrono, kai bori pote ala kolai tous alous (einai foreas).

Επίσης σκέφτομαι αύριο να τον ψεκάσω προληπτικά για τα παράσιτα, τι λές;
An psaksete kai esei kai o kiniatros kai den brikate tipota, den pistebo na exei. Kai an itane parasita, den itane mono stin arxei tou oura. Tha itane kai sto stithos kai sta ftera. Ala den kanei kako na to psekaseis.

Alexandros
 
  • Like
Αντιδράσεις: epo
Back
Top