νεα για την πορεια του lutino.
αν και εχουν περασει αρκετες μερες απο την εφανιση των συμπτματων και των ολων εξετασεων σας ενημερωνω για το τι εγινε.
το τεστ για pbfd βγηκε αρνητικο. του εκανα εξετασεις κοπρανων καθως και εξετασεις επιχρυσματος απο την περιοχη που φαινοταν να εχει φαγουρα.
οι εξετασεις εδειξαν οτι δεν εχει καποιο ενδωπαρασιτο αλλα κατι στο δερμα του.
Η θεραπεια που του εδωσα ηταν "αλοθφη κορτιζονης για 5 ημερες με μια επαληψη την ημερα στο σημειο που ειχε την φαγουρα και την απωλεια των πουπουλων. αυτο εγινε για να περιορισουμε οποιαδηποιτε μορφη φλεγμονης αλλα και μολυνσης σε συνδιασμο με την αντιβιωση στο νερο την οποια πηρε για 5 ημερες. αφου τα εκανα ολα αυτα τι αποτελεσματα πηρα; σταματησε το ραμφισμα στα πουπουλα του. συνεχιζει και ειναι ζωηρος και με ορεξε για φαγητο και ψανχει για παρεα μιας και ειναι ακομα μονος του. εχουν αρχισει και βγαινουν δειλα δειλα τα νεα πουπουλα και ειμαι περιεργος να δω αν θα τα αφησει να μεγαλωσουν, βεβαια του υποσχεθηκα οτι θα του βρω ενα ταιρι να ειναι μαζι στο κλουβι οταν με το καλο δυναμωσει περισσοτερο.
κατα τη διαρκεια που λαμβανε αντιβιωση μου εμφανισε διαροια (λογικο) και τωρα τον παρακολουθω για την εξελιξη της και την δευτερα θα μιλησω με τον γιατρο του για να μου δωσει οδηγιες να σταματησουμε την διαροια η οποια δεν φαινεται να τον ενοχλει ιδιαιτερα. η διατροφη του συνεχιζει να ειναι με σπορους και χτες του εδωσα pellets και αμυγδαλα... Τα βρηκε ομως παιχνιδι.
η αντιβιωση που του εδωσα ειναι ενροφλοξασινη 0,5%.
στο νερο του βαζω πολυβιταμινες γνωστης εταιρειας.
αν εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο για την διατροφη του 'η για βιταμινες με χαρα περιμενω να σας ακουσω.
μια συμβουλη πιεστε τους κτηνιατρους να ασχολουνται με τα pet. σπουδασαν αρκετα χρονια και αυτη ειναι η δουλεια τους.