Τραυματισμοί Περιστεράκι με σπασμένη φτερούγα

mariagela23

PB New Member
Εγγραφή
16 Σεπ 2011
Μηνύματα
54
Καλησπέρα σας!

Τον φίλο της φωτογραφίας τον βρήκα σήμερα το πρωί καθ οδόν για τη δουλειά να κουτσαίνει στο πεζοδρόμιο. Είναι προφανές οτι έχει σπάσιμο ή κάταγμα στη φτερούγα του και δε μπορεί να πετάξει. Τον περιμαζέψαμε σε μια κούτα και τον κρατήσαμε στο γραφείο γιατι κινδύνευε απο όχημα ή γάτα.

Επικοινωνήσαμε με την ΑΝΙΜΑ και δέχτηκαν να τον περιθάλψουν αρκεί να τoυς τον πάμε στις εγκαταστάσεις τους στον Ταύρο.

Τα γραφεία μας βρίσκονται στην Κηφισίας και σήμερα η μέρα πέρασε έτσι καθώς δεν προθυμοποιήθηκε κάποιος συνάδελφος να μεταφέρει το πουλάκι μέχρι Ταύρο - εγω δυστυχώς δεν έχω αμάξι.

Υπάρχει κάποια άλλη κοντινότερη εναλλακτική σε Κτηνίατρο που να σκαμπάζει απο περιστέρια στα βόρεια; Ειδάλλως θα τον βάλω σε ενα ταξί και θα τον πάω εγώ αύριο.

Ευχαριστώ πολύ
Μαρία
 

Συνημμένα

  • IMG_4675.webp
    IMG_4675.webp
    5,6 KB · Προβολές: 31
Δυστυχώς φοβάμαι πως θα πρέπει να κάνεις εσύ μόνη σου το ταξίδι.
Θα σου πάρει χρόνο αλλά θα κοστίσει λιγότερα...
Θα είναι από κάθε άποψη καλύτερα για το περιστέρι.
 
Μπράβο σου Μαρία που το περιποιήθηκες. Βάλε το έτσι στο κουτί μέχρι να το πας εκεί. Θα συνέλθει. Απλά εάν δεν έχεις σπόρους για φαγητό το κουλουράκι να του το τρίψεις, να μπορεί να το φάει άνετα. Καλή σου συνέχεια.
 
Καλημέρα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...Απλά αγχώνομαι με τον χρόνο γιατι δεν ξέρω αν θα καταφέρω να το πάω σήμερα. Σίγουρα την Τετάρτη θα φροντίσω να το μεταφέρω, απλά σκέφτομαι μήπως δεν αντέχει μέσα στην κούτα...
 
Μπράβο για το ενδιαφέρον σου...

Σχετικό - Άσχετο αλλά μόλις διάβαζα για μία άθλια ρεθυμνιώτισσα που πόσταρε στο φέισμπουκ τρόπους για να σκοτώνουμε γάτες...😤
Μην πιστευεις οτι διαβαζεις, ο αντρας της εγραφε στον λογαριασμο της και παντα στα λογια του εχει υπερβολη πλακατζιδικη, (για τους φιλοζωους ειναι ασχημο βεβαια αυτο το χιουμορ αλλα οταν το γραφεις δεν ξερεις ποιος τα διαβαζει) τον ξερω κ προσωπικα απο το σκουτερ φορουμ και την πατησε γιατι ηταν ασχετος με ιντερνετ, ειναι στα σωματα ασφαλειας οποτε εμπλεξε κ εκει
 
Μαρία στην φτερούγα ο όποιος τραυματισμός συνήθως είναι "μόνιμος". Στην ουσία δεν ψάχνεις να το περιποιηθούν, θα το κάνει αρκετά καλά και η "φύση". Ψάχνεις κάπου να βρει ένα σπίτι, έως να φτάσει στο καλύτερο δυνατόν σημείο ανάρρωσης για να δούμε πόσο και πως θα μπει πάλι στην καθημερινότητά του.
 
Καλησπέρα,

Τελικά το στείλαμε στην ΑΝΙΜΑ την Τρίτη ευτυχώς. Μακάρι να καταφέρουν να το βοηθήσουν όσο χρειάζεται. Ωστόσο αν όπως λέτε το πρόβλημα είναι μόνιμο και δεν μπορεί να επανενταχθεί στη φύση με ασφάλεια, τότε τι επιλογές υπάρχουν;
 
Απλά Μαρία στην "φύση" δεν μπορεί να είναι σαν όλα τα αρτιμελή πλάσματα. Σε ένα προστατευόμενο από θηρευτές περιβάλλον, θα ζήσει πιθανόν περισσότερα χρόνια απ΄ ότι τελείως ελεύθερο. Να γνωρίζεις, κφού πλέον τελείωσε ο "ρόλος" σου σε αυτή την ενέργεια, ότι τα περιστέρια είναι μία ξεχωριστή κατηγορία πουλιών. Πολλοί θα το είχαν αφήσει ή θα το είχαν θανατώσει. Είναι οικόσιτο ζώο δεν ανήκει στα ωδικά (πετ). Μάλιστα για μερικούς είναι μπελάς. Εάν αφουγκραστείς τους εκτροφείς αυτών των πουλιών θα ακούσεις ιστορίες, κγάπης και πικρίας, που θα νομίσεις πως είσαι από άλλο πλανήτη. Μπράβο σου σε κάθε περίπτωση για τον τρόπο που έπραξες. Καλή συνέχεια.
 
Back
Top