Ασθένειες Πεσμένο βλέφαρο σε παπαγάλο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Helena5
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Helena5

PB New Member
Εγγραφή
15 Αυγ 2020
Μηνύματα
104
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σας. Άφησα για 2 ημέρες τα πουλάκια και την Παρασκευή επιστρέφοντας, βρήκα την Elizabeth (green cheek conure) με πεσμένο και πρησμένο βλέφαρο. Έχει και στα 2 μάτια, απλώς στο ένα είναι ανεπαισθητο και στο άλλο πιο εμφανές. Θα παραθέσω φωτογραφίες και θα κλείσω ραντεβού με πτηνίατρο. Σκέφτομαι να την πάω στον Κο Ακρίβο. Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε εσάς? Ανησυχώ
[automerge]1604131672[/automerge]
Να προσθέσω, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην όρεξή της ή στην ενεργητικότητά της. Είναι όπως και πριν
 

Συνημμένα

  • IMG_20201031_095035.webp
    IMG_20201031_095035.webp
    87,4 KB · Προβολές: 21
  • IMG_20201031_095046_1.webp
    IMG_20201031_095046_1.webp
    84 KB · Προβολές: 21
@Φοίβος δεν δείχνει δυσφορία, εκτός από όταν πλησίασα το κεφαλάκι της. Έδειχνε σαν να πονούσε. Πάντως δεν τρίβεται. Της το έχω δώσει ήδη το tobrex. Κάναμε και πλύσεις με χαμομήλι πιο πριν. Και απολυμάναμε κλουβί και αλλάξαμε πατήθρες, αν και την καθαρίζω κάθε μέρα με επιμέλεια.

Της το έδωσα με το σκεπτικό να μην χειροτερέψει η κατάσταση μέχρι την Δευτέρα που θα την δει ο γιατρός. Να μην το ξαναδώσω δηλαδή?
 
Κάναμε μία ωραιότατη βόλτα σε τσάντα μεταφοράς για παπαγάλους στον κο Ακρίβο, την έβγαλε από την τσάντα, πέταξε πάνω στο κεφάλι μου, την ξαναμάζεψε 😬 Είπε ότι δεν βλέπει πρόβλημα στο μάτι, αλλά στο βλέφαρο. Μου είπε να συνεχίσω να χορηγώ tobrex για 3 μέρες. Την εξέταζε προσεκτικά, είπε ότι όλα δείχνουν φυσιολογικά, μου έδειξε κάποια πράγματα στην ανατομία της, αλλά...είπε ότι ήταν αδύνατη... 63 γραμμάρια, απόγευμα την ζυγισε φαγωμένη.Ένιωσα ότι διατηρούσα το πτηνό σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Μου έπεσαν τα σαγόνια. Του εξήγησα ότι της δίνω ποικιλία και μου είπε ότι δεν έχει σημασία τι δίνω, αλλά τι καταναλώνει...Η αλήθεια είναι ότι όταν άρχισα να παρατηρώ τους σπόρους της (deli η τελευταία τροφή που πήρα), τους πέταγε όλους, ενώ έδειχνε να είναι συνεχώς στο πιάτο της. Δεν μύριζε ωραία η τροφή. Στέλνω μέιλ στην versele laga, και ρωτάω πιο θεωρούν σαν καλύτερο προϊόν για το είδος της. Μου συνέστησαν την versele laga loro parque african parakeet mix. Μου είπαν ότι ναι μεν το πουλάκι είναι από άλλη ήπειρο, αλλά είναι πολύ καλό δείγμα και δεν έχει και ηλιόσπορους (χάρηκα ιδιαίτερα) Μου είπαν και για το g14, αλλά δεν θέλω χρωστικές. Τις top s organic, ούτε που τις πλησίασε ποτέ. Παρήγγειλα ξανά τις harrison s. Επίσης της δίνω πλέον και το φρέσκο γεύμα της sissy. Η αλήθεια είναι ότι διαλέγει πολύ τι τρώει και δεν συμπαθεί πολύ τα μικρά σποράκια που έχουν οι τροφές. Τώρα είναι 64 γρ το πρωί ζυγισμενη.
[automerge]1605352382[/automerge]
Την ξαναπάω στον Κο Ακρίβο μια εβδομάδα μετά γιατί μου φαινόταν ερεθισμένη η μύτη της και μου είπε ότι απλώς αλλάζει τα φτερά σ εκείνο το σημείο και η μύτη είναι μια χαρά ("αισθάνεται ηλίθια στην τοποθεσία κτηνιατρείο", αλλά δεν μπορούσα να μείνω με την απορία)

Επίσης (άσχετο), εδώ και 20 μέρες λέει "elizabeth" "γεια σου", "αγάπη". Με κάνει να χαίρομαι που χρησιμοποιούμε ωραίο λεξιλόγιο στο σπίτι 😬
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top