Ασθένειες Πιθανή δυσανεξία κοκατίλ στην τροφή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tsiftis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Vada την εχω διαβασει
[automerge]1646567511[/automerge]
@Stavros εψαξα και διαβασα αφου δημιουργηθηκε το προβλημα. Δλδ να μην ανησυχω που εχουν τοσα πολλα υγρα οι κουτσουλιες του?Δεν ειναι ανησυχητικο?Να συνεχισω να του βαζω σπορακια?Επισης του εβαλα μια φρυγανια χωρις ζαχαρη και αλατι,επεσε με τα μουτρα και η κουτσουλια ηταν φυσιογικη.Να σας πω δε οτι λες και το καταλαβαινει κι ο ιδιος σπορια τρωει ελαχιστα.
 

Συνημμένα

  • 20220306_133746.webp
    20220306_133746.webp
    42,8 KB · Προβολές: 11
  • 20220306_140630.webp
    20220306_140630.webp
    65,7 KB · Προβολές: 11
  • 20220306_140642.webp
    20220306_140642.webp
    91,3 KB · Προβολές: 11
Τελευταία επεξεργασία:
@Vada το εχω διαβασει ευχαριστω.Και καπως ετσι εστιασα στην τροφη.
[automerge]1646569687[/automerge]
@Vada ευχαριστω και καπως ετσι εστιασα στην τροφη.Και αφου εβλεπα οτι τρωγοντας κεχρι οι κουτσουλιες του ηταν μια χαρα.Επισης μου το προτεινε και μια κτηνιατρος,να εστιασω στην τροφη δλδ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Να συνεχισω να του βαζω σπορακια?
Η βασική τροφή των Κοκατίλ είναι οι σπόροι. Δεν γίνεται να τρώει οτιδήποτε άλλο εκτός από σπόρους. Χωρίς το βασικό του μείγμα σπόρων δεν θα ζήσει για πολύ.
 
@Tsiftis Ένα θέμα μόνο με τα πέλλετ. Μπορεί να πάρει μήνες να τα συνηθίσει, μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε διάφορες μάρκες. Σίγορα θα πρέπει να έχετε σπόρους διαθέσιμους συνεχώς. Δοκιμάστε διάφορες μάρκες αν δεν θ΄λεει αυτό που του δίνετε τωρα. Και μιλήστε φυσικά με την Κομοτηνή, θα σας καθοδηγήσουν και δεν είναι κλέφτες, αν δεν εχει κάτι ανησυχητικό θα σας το πουν.
 
@Nausicaa ευχαριστω πολυ.Αυριο θα του δοκιμασω τα πελλετ.Το θεμα ειναι οτι συνεχιζει με πολλα υγρα στις κουτσουλιες μονο οταν τρωει σπορους.Ας ελπισω να φαει πελλετ .
 
@Tsiftis Τα πελλετ, ως αφυδατωμενη τροφή, ρουφουν υγρα, αλλα κανουν τον παπαγάλο να πίνει και περισσότερο νερό. Ελπίζω να βοηθήσει. Έχω παραγγείλει πελλετ απο την προηγουμενη εβδομαδα, μαζι με ενα φάρμακο και μια ειδική πατηθρα για τον Σκρουτζ, μην τα είδατε. Ας ελπίσουμε ότι μιας και επειγεστε θα σας εξυπηρετήσουν πιο γρήγορα.
 
@Nausicaa ευχαριστω για το ενδιαφερον! εννοεις οτι παρηγγειλες φαρμακο και ειδικη πατηθρα για τον Σκρουτζ και οτι θα με εξυπηρετησουν.Μου εξηγεις σε παρακαλω?
 
Εννοώ ότι παρήγγειλα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων πέλλετ και φαρμάκων, και περιμένω γύρω στις δέκα μέρες. Δεν ξέρω αν φταίει κάτι συγκεκριμένο, αλλά έχουν καθυστερήσει πολύ και ελπίζω να σας εξυπηρετήσουν πιο γρήγορα, εφόσον ταλαιπωρείται το παπαγαλάκι.
 
@Nausicaa οχι ευτυχως.Παρηγγειλα τα πελετ τη Δευτερα και σημερα απογευμα ηρθαν.Οποτε αυριο θα του βαλω να τα δοκιμασει.Ας ελπισω να του αρεσουν.Σε ευχαριστω για το αμεσο ενδιαφερον.
 
@Nausicaa τα Psittacus mini formula.Αν εχεις καποια αλλα υποψην σου πες μου να τα εχω στο νου μου.Ως εναλλακτικη λυση εννοω.
 
@Tsiftis Έχω δοκιμάσει της Versele Laga, που είναι πολύ καλά αλλά στα μπάτζι μου απλώς δεν άρεσαν, και τα Harrison's, τα οποία δοκίμασαν αμέσως και τα καταβροχθίζουν με μανία. Θα ήθελα να δοκιμάσω και την μάρκα που πηρατε από περιέργεια, αλλά φοβάμαι τόσο πολύ ότι θα ξεχάσουν να τρώνε πέλλετ που δεν τολμάω. Ούτε δοχείο δεν τους εχω αλλάξει. Σε αυγοθήκη τα πρωτοέβαλα, σε αυγοθήκη τρώνε και τωρα, όταν τα έβαλα στα μπωλ κάτω με κοιτούσαν και οι δύο με ένα ύφος 'μα καλά χαζή είσαι, εδώ μπάινουν οι σπόροι, πώς θα φάμε πελλετ εδώ?!' Είναι και περίεργα δεινοσαυρακια!
 
@Nausicaa απλως διαβασα στα σχολια καταναλωτων οτι τα αποδεχονται καλα τα κοκατιλ.Θα δειξει.Αν δεν τα θελει ,γιατι ειναι και λιγο περιεργος 😁,θα δοκιμασω και τα υπολοιπα.Σκεφτηκα ,να του βαλω λιγα μεσα στα σπορια του για αρχη.
 
Σκεφτηκα ,να του βαλω λιγα μεσα στα σπορια του για αρχη.
Το κόλπο δεν μου έχει πετύχει ποτέ, αλλά σε πολλούς πιάνει, οπότε ελπίζω να πιάσει και στον Τσίφτη!
 
Back
Top