Ασθένειες Πιθανή πτερόρροια Απρίλη μήνα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stelans
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stelans

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαϊ 2020
Μηνύματα
244
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα στη παρέα. Έχω προσέξει την καναρα μου 3-4 μέρες τώρα να έχει μια μικρή απώλεια σε φτερά. Βρίσκω 2-3 την ημέρα δηλαδή λίγα. Έχω διαβάσει και το άρθρο για την παθολογική πτερορροια αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω κάποιο πρόβλημα στη διαβίωση του πτηνού μου. Τα έχω έξω μόνιμα όπως ξέρετε άρα θερμοκρασία περιβάλλοντος χωρίς παρουσία τεχνητού φωτισμού. Διατροφικά κιόλας τρώει κυριολεκτικά τα πάντα η συγκεκριμένη φρούτα λαχανικά 2 φορές εβδομαδιαίως και 1 με 2 φορές αυγό/Αυγοτροφή. Σκεφτείτε ότι πριν ένα μήνα έβαλα προληπτικά και πολύ βιταμίνη της beaphar για μια εβδομάδα. Υπάρχει περίπτωση να τα βγάζει μόνη της; Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αναπαραγωγή και δεν γνωρίζω αν είναι πυρωμενη. Σκέφτομαι μήπως φταίνε αυτές οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας τελευταία μια 20 βαθμούς μια πέφτει 6 με 7.

Τι μου προτείνετε; Αν βοηθάει κάπου το πουλάκι είναι του 2020 γεννημένο και ειχε περάσει νωρίς πτερορροια Ιούλιο-Αύγουστο.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Από πάντα ήταν λαλιστατη και τιτιβιζε δυνατά. Δεν έχω προσέξει κάτι διαφορετικό σε κελάηδημα να πω την αλήθεια.
[automerge]1617565652[/automerge]
Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να καταλάβω αν είναι πυρωμενη; Θα δοκιμάσω να βγάλω φώτο αύριο από κάτω και θα ανεβάσω
 
Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να καταλάβω αν είναι πυρωμενη;
Αν την δεις να προσπαθεί να κόψει χαρτί από τον πάτο του κλουβιού.
Θα δοκιμάσω να βγάλω φώτο αύριο από κάτω και θα ανεβάσω
Στην φωτογραφία θα φανεί σίγουρα αν είναι ή όχι, αν ακούει αρσενικά μάλλον θα έχει αρχίσει να πυρώνει.
 
Η αλήθεια είναι ότι έχω άμμο και όχι χαρτί σαν υπόστρωμα. Ωστόσο τώρα που το σκέφτομαι προχτές που άλλαζα την άμμο και άφησα το κλουβί πάνω από εφημερίδα όσο έπλενα την λεκάνη πήγε και έσκιζε κομματάκια. Θα τη κοιτάξω και από κάτω. Τι πρέπει να παρατηρήσω; Να είναι "πρησμένη" η αμάρα;
 
@Stavros Με συγχωρείται κύριε Σταύρο τ9 βλέπετε. Πολυβιταμίνη της beaphar multivit εννοούσα. Την πήρα για το καρδερινοκαναρο και έβαλα προληπτικά και στα καναρίνια.
 
Μάλλον εννοείς αυτήν, σωστά;

Όταν λες πολύ, τι εννοείς;
 
@Stavros Η αυτόματη διόρθωση μου έκανε τη λέξη πολυβιταμίνη ως πολύ βιταμίνη δικό μου λάθος που δεν το πρόσεξα.
 
Παιδιά καλησπέρα μάλλον πυρωμενη είναι βρήκα σήμερα στον πάτο του κλουβιού ένα σπασμένο αυγουλακι παρόλα αυτά βρήκα πάλι 3 με 4 μικρά πούπουλα έξω από το κλουβακι της. Προφανώς ακούει τα αρσενικά από πάνω της να κεληδανε όλη μέρα
 
Back
Top