Ασθένειες Πιθανό πρόβλημα σε καναρίνι

MaraZou16

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουλ 2017
Μηνύματα
4
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα βοήθεια,όσο αυτό είναι εφικτό, σχετικά με ένα από τα καναρίνια που έχω.
Είναι θηλυκό,3 ετών, το είχα αγοράσει από petshop. Εδώ και μια εβδομάδα περίπου φαίνεται λίγο κακοδιάθετο..στην αρχή κρατούσε μαζεμένο το ένα ποδαράκι, αλλά τελευταία είχε κλείσει το ένα μάτι και ώρες-ώρες ανοιγοκλείνει το στόμα, σαν κάτι να το ενοχλεί, χωρίς να κάνει κάποιο ήχο. Τρώει κανονικά την τροφή,τα φρούτα, πίνει νερό. Γενικά κάθεται στις πατήθρες, φουσκωμένοκαι κάποιες φορές κάνει τις βόλτες του στο κλουβί. Η διατροφή του είναι οι σπόροι που πουλάνε στα petshop, φρούτα που βάζω 3-4 φορές την εβδομάδα, σουπιοκόκκαλο και οι κουτσουλιές ήταν μέχρι χθες κανονικές, αλλά σήμερα παρατήρησα πως ήταν πράσινες. Οι πατήθρες είναι πλαστικές, το κλουβάκι το έχω μέσα στο σπίτι. Ήταν μαζί με το αρσενικό στο ίδιο κλουβί, αλλά τα χώρισα. Στο ματάκι της βάζω εδώ και 3 μέρες χαμομήλι και είδα μια μικρή βελτίωση,ωστόσο χθες παρουσίασε κάτι στο δίπλα στο ράμφος της. Σας παραθέτω φωτογραφία, ελπίζοντας να βοηθήσει.
44.webp
 
Μαρία ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό και να γίνει γρήγορα καλά η κανάρα σου!
Δυνατότητα επίσκεψης σε κτηνίατρο δεν υπάρχει; Θέλεις να ρίξεις μια ματιά στην λίστα μήπως κάποιος σε βολεύει;
https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
Μέχρι να έχεις κάποια διάγνωση, επαγγελματική κατά προτίμηση ή και ερασιτεχνική, μην δίνεις καθόλου φρούτα και λαχανικά. Από πρασινάδες μόνο χλωρά αρωματικά βότανα, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, δυόσμο κτλ.
Να έχεις το νου σου στο αρσενικό που τα είχες μαζί και να καθαρίσεις-απολυμάνεις όλα τα σκεύη και κυρίως τις πατήθρες.
Να περιποιείσαι τελευταίο αυτό το καναρινάκι και να απολυμαίνεις καλά τα χέρια σου μετά το πέρας της φροντίδας του.
Ενδέχεται να είναι κάτι τέτοιο, https://community.petbirds.gr/threads/Η-Τριχομονάδωση-των-πτηνών.17698/ οπότε χρειάζεται θεραπεία με αντιβιοτικά.
Περίμενε πιο συγκεκριμένες οδηγίες από άτομα με καναρίνια.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σ ευχαριστώ πάρα πολύ! Δυστυχώς, η επίσκεψη σε πτηνίατρο είναι δύσκολη, δεν θα της ξαναβάλω, για λίγο, φρούτα και λαχανικά. Στο κλουβάκι του αρσενικού άλλαξα όλες τις πατήθρες,έβαλα καινούργιες, άλλαξα και την ποτίστρα. Εύχομαι κι εγώ να πάει καλύτερα!
 
Back
Top