Γενικά Πλέον ξανά παπαγαλοπατέρας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kostaspap
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kostaspap

PB New Member
Εγγραφή
27 Απρ 2015
Μηνύματα
145
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους και πάλι, αυτή η παρουσίαση έρχεται περισσότερο με θυμό αλλά πλέον και με πολύ αγάπη. Σήμερα το απόγευμα γυρνώντας από την δουλειά είπα να πάω στο μοναδικο pet shop στην σκάλα Λακωνίας. Ο ιδιοκτήτης έλειπε διότι είχε πάει για κυνήγι μπεκατσας.. (ντοινγκ) ήταν η γυναίκα του στο πόστο.. Να μην μακρυγορω με τα πολλά και αφού πήρα Αυτά που ηθελα είπα να πάω να χαζέψω τα πουλάκια που είχε στο βάθος.. Θυμόμουν ότι είχε παπαγαλάκια καναρίνια και 4 κοκατιλ.. στα παπαγαλάκια πήρα την πρώτη κρυαδα.. 2 ψόφια στο πάτο του κλουβιού.. κατευθείαν γυρνάω να δω τα κοκατιλ.. είχαν μείνει 2 εκ των οποίων το ένα νεκρό στην γωνία.. Ο λόγος; Τα πουλιά ήταν αταϊστα για μέρες.. έγινε πανικός, μας άκουσε όλη η σκάλα, την έβαλα τον πήρε τηλ και ήρθε, γύρος δευτερος ακόμα χειρότερος τους έβαλα και ταισαν Όλα τα πουλιά τους είπα ότι θα ξαναπερασω και αν ξαναδώ το ίδιο χάλι θα κάνω καταγγελία.. και φυσικά χωρίς σκέψη του πήρα το κοκατιλ που είναι μια γλύκα.. όλο το απόγευμα της έφτιαχνα κλούβα με κουνελοσυρμα που αγόρασα αμέσως μετά, απολαύστε την και συγχωρήστε με αν το κλουβί δεν είναι και ότι καλύτερο!IMG_20151209_000020.webp IMG_20151209_000034.webp

Κάποια λινκς από το φόρουμ για κοκατιλ θα ήταν παραπάνω και από καλοδεχούμενα!
 
Καλά Κώστα δεν ζουν νηστικά τα πουλάκια; Τι να πεις με τους απαράδεκτους. Να πάνε νηστικά τα ζώα... Αν είναι δυνατόν.
Να σου ζήσει η μικρή γιατί νομίζω πως είναι κοριτσάκι!
Καλά έκανες και την έσωσες και πολύ καλά έκανες που τους έκανες φασαρία. Μην νομίζει ο καθένας πως θα κάνει ό,τι θέλει και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Τώρα αυτό το πουλάκι οπωσδήποτε έχει περάσει οργανικά το σοκ της έλλειψης τροφής και πρέπει να φάει καλά να δυναμώσει.
Σπόρια και αυγό βραστό κομμένο στα δύο ή αυγοτροφή.
Τι τροφή αγόρασες και πως ήταν η καθαριότητα στο μαγαζί; Αν πήρες χύμα να σπεύσεις να πάρεις συσκευασμένη γιατί η χύμα τροφή είναι πολλές φορές αιτία για πολλές αρρώστιες. https://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/
Αυγό βρασμένο 15 λεπτά κομμένο στην μέση ή αγοραστή συσκευασμένη αυγοτροφή (να γράφει egg food) ή ιδιοκατασκευή με κάποια από τις συνταγές https://petbirds.gr/product-category/birds/foods/eggfoods/ .
Αφού φάει και δυναμώσει κάποιες μέρες, θα εισαγάγεις ένα-ένα νέα τρόφιμα στην διατροφή του, μέχρι να φτάσει να είναι πλήρης.
Διάβασε το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-παπαγάλων-από-τον-tony-silva.22447/ .
Επειδή είναι θηλυκό θα εστιάσεις λίγο περισσότερο στην παροχή ασβεστίου. Θα έχεις πάντα στο κλουβί σουπιοκόκκαλο αγορασμένο από petshop ή μαζεμένο από κάποια παραλία ή ψαρά. Αν τα πάρεις φυσικά, θα πρέπει να προηγηθεί κάποια διαδικασία πλυσίματος, βρασίματος και στεγνώματος. Επίσης θα της δίνεις τα τσόφλια των βρασμένων αυγών ψιλοκοπανισμένα στο γουδί, αραιά και που ωμό σουσάμι και ωμά αμύγδαλα.
Φυσικά χορταρικά και φρούτα κατά το άρθρο.
Για λιχουδιά ψάξε κεχρί σενεγάλης όχι τα γλυκά στικς που πουλάνε στα μαγαζιά.
Γενικά για τα cockatiels διάβασε εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-Κοκατίλ-cockatiel-nymphicus-hollandicus.1431/
Για την ψυχολογία των παπαγάλων εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Συμπεριφορά-και-επικοινωνία-των-παπαγάλων.27822/
Για την εκπαίδευση εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Εκπαίδευση-παπαγάλων-εξημέρωση.5707/ και εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Έξυπνη-κοκατιλίνα-kivi-εκπαίδευση.3581/ .
Τώρα για το κλουβί. Πολύ ευρύχωρο και μπράβο σου που το κατάφερες τσάκα-τσάκα.
Θέμα υπάρχει με τις πατήθρες είναι πολύ μικρές σε διάμετρο, ακατάλληλες επειδή κάνουν ψευτοκλαδάκια και δεν έχουν πάχος και δεν σηκώνουν και το βάρος αυτού του πουλιού.
Χρειάζονται ξύλινες πιο χοντρές. Μπορείς να αγοράσεις φυσικά αλλά μπορείς και να βρεις από την φύση αφού είσαι και στην Λακωνία από ξερή ελιά ή άλλο δένδρο και με μια μικρή επεξεργασία να τις προσαρμόσεις στο κλουβί. Μία στο μεσαίο επίπεδο απ' άκρη σ' άκρη και μία επίσης πιο ψηλά, ολόκληρη ή και μισή.
Υπάρχουν πολλά ακόμα να σου δώσουμε να διαβάσεις αλλά δεν θέλω να σε ζαλίσω με το καλημέρα.
Αφού περάσουν λίγες μέρες και προσαρμοστεί το πουλάκι στο νέο περιβάλλον και κυρίως φάει, θα πρέπει να του δώσεις δυο τρεις μέρες σκορδόνερο και τσάι τριών βοτάνων να καθαρίσεις προληπτικά το εντερικό του σύστημα.
Έχουμε καιρό γι' αυτά. Τώρα διάλεξε ένα ήσυχο μέρος για να βάλεις το κλουβί, μακριά από ρεύματα αέρα.
Να σου ζήσει και πάλι και μπράβο σου!
 
Να το χαίρεσαι Κώστα και μπράβο για τη διάσωσή της. :) Για τόση ταλαιπωρία φαίνεται σχετικά καλά το πουλάκι. Μόλις πάρει δυνάμεις σε μερικές ημέρες θα γίνει άλλο πουλί. Το κλουβί είναι αρκετά ευρύχωρο και με εντυπωσιάζει που σε ένα απόγευμα το έφτιαξες. Θέλει σαφώς τις διορθώσεις του, π.χ. Οι πατήθρες είναι ακατάλληλες και καλύτερα να βάλεις απο φυσικό ξύλο, αλλά αυτά θα φτιάξεις σιγά σιγά. Το πόστ της Μαρίας είναι ένας καλός οδηγός.

Κι όταν καθαρίζεις το κλουβί μην ξεχνάς να πηγαίνεις να πετάς τις κουτσουλιές στη τζαμαρία του ηλίθιου.
 
Ο ιδιοκτήτης έλειπε διότι είχε πάει για κυνήγι μπεκατσας.. (ντοινγκ)
Μόνο στην Ελλάδα άνθρωπος με κατάστημα ζώων θα πήγαινε για κυνήγι... Αθάνατη Ελληνική επαρχία...

είπα να πάω να χαζέψω τα πουλάκια που είχε στο βάθος..
Πόσες φορές το έχω κάνει κι γω... Απλά δεν μένω μόνη μου και δεν μπορώ αν τα σώσω!

2 ψόφια στο πάτο του κλουβιού.. κατευθείαν γυρνάω να δω τα κοκατιλ.. είχαν μείνει 2 εκ των οποίων το ένα νεκρό στην γωνία.. Ο λόγος; Τα πουλιά ήταν αταϊστα για μέρες..
Αν είναι δυνατόν! Αυτό το μαγαζί πρέπει να κλείσει...

έγινε πανικός, μας άκουσε όλη η σκάλα, την έβαλα τον πήρε τηλ και ήρθε, γύρος δευτερος ακόμα χειρότερος τους έβαλα και ταισαν Όλα τα πουλιά τους είπα ότι θα ξαναπερασω και αν ξαναδώ το ίδιο χάλι θα κάνω καταγγελία..
Μπράβο σου ρε Κώστα! Πολύ καλά έκανες! Αν κι εγώ θα σου έλεγα να κάνεις καταγγελία χωρίς δεύτερη σκέψη... λες να βάλουν μυαλό; Εγώ αμφιβάλω!

και φυσικά χωρίς σκέψη του πήρα το κοκατιλ που είναι μια γλύκα.. όλο το απόγευμα της έφτιαχνα κλούβα με κουνελοσυρμα που αγόρασα αμέσως μετά, απολαύστε την και συγχωρήστε με αν το κλουβί δεν είναι και ότι καλύτερο!
Μπράβο μπράβο μπράβο μπράβο! Μια ερώτηση.. Πλήρωσες για να το πάρεις; ή το πήρες με το έτσι θέλω (αν το έκανες απλά θεός!) 😛 Μόνο και μόνο ότι μέσα σε λίγες ώρες έφτιαξες ένα τέτοιο κλουβί λέει πολλά! Πολύ τυχερή η μικρή! Είμαι σίγουρη πως σε λίγο καιρό θα το έχεις κάνει παλατάκι! Και πάλι συγχαρητήρια! Δεν έχω να πω κάτι άλλο... :)
 
Μπράβο σου που το εσωσες το καημένο πουλάκι! Μήπως καλύτερα να 'χες κάνει καταγγελία καλύτερα; Πολύ καλό κλουβί όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω αλλαγή στις πατηθρες και καλή διατροφή επίσης μπορείς να του δώσεις αγριόχορτα οπως τσουκνιδα και αλσηνη εκ των οποίων το πρώτο υπάρχει σε αφθονία και το δεύτερο μόλις άρχισε να φυτρώνει!
 
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια! Αποπου να αρχίσω.. καταρχήν, Μαρία ότι και να πω είναι λίγο.. Σε ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές και τα λινκς! Αλίκη 20 ευρώ του έδωσα για τις τροφές και για την πέτρα και για κάποια άλλα που πήρα για τα καναρίνια μου όπως και τις ταιστρες για το πουλί Ούτε τόλμησε να μου ζητήσει. Σήμερα αμέσως μόλις γύρισα ασχολήθηκα με το κλουβί, άφησα την μικρή να βγει έξω όπως και έκανε πήγε κατευθείαν στο κουρτινοξυλο και άρχισε να κελαιδαει λες και νόμιζε ότι με έπιασε κορόιδο! Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι έφαγε παρά πολύ σήμερα και η κουτσουλιές της είναι πολύ καλές. Ασχολήθηκα λοιπόν με το κλουβί έφτιαξα καινούργιες πατυθρες πήρα τροχό και τροχισα το κλουβί όλες τις γωνιές για να μην κοπεί πουθενά, της έφτιαξα και ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι με καλαμάκια και ιδού το πουλί και το κλουβί!IMG_20151209_210147.webp IMG_20151209_210200.webp IMG_20151209_210230.webp IMG_20151209_210300.webp

Επίσης τροφή πήρα την κλειστή της vitacraft για κοκατιλ και ροζελα όπως και η πέτρα δεν είχε άλλες αλλά από την χύμα αυτή είναι κλάση ανωτερη
 
Τέλειες πατήθρες! Και το παιχνιδάκι μια χαρά. Τι σαι συ γεια στα χέρια σου. Δεν ξέρω πως κλείνει το πορτάκι σου, πρόσεχε μην το σηκώσει και δραπετεύσει όταν λείπεις. Αν δεν μαγκώνει καλά, βάλε μανταλάκι.
Άντε καλότυχη να είναι και να περνάτε καλά μαζί!
 
Αυτό με τους πετσοπάδες δεν θα το πίστευα αν δεν επαληθευόταν καθημερινά στο φόρουμ... Πως μπορούν δηλαδή να αφήνουν τα πουλιά ή άρρωστα ή να ψοφάνε; δεν τα λυπούνται; δεν λυπούνται τα λεφτά τους; δεν τα παίρνουν τσάμπα και όταν πεθαίνουν και τα πετάνε στον κάδο είναι σαν να πετάνε τα λεφτά τους! Εγω αυτό δεν το καταλαβαίνω απο καμιά άποψη πραγματικά... και στην τελική τόσα χρόνια σε τέτοιο μαγαζί πως μπορούν να μην μαθαίνουν τις ανάγκες των πουλιών; Μήπως λένε ότι νάνε στον κοσμάκη επίτηδες; δεν ξέρω πραγματικά...
 
Κι όταν καθαρίζεις το κλουβί μην ξεχνάς να πηγαίνεις να πετάς τις κουτσουλιές στη τζαμαρία του ηλίθιου.
φίλε Φοίβο.. ΜΑΖΙ ΣΟΥ! ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΕ ΤΡΕΛΑ! :Dφίλε Κώστα,1000 μπράβο, φίλε μου!άξιος!👍
εγώ όχι μόνο θα πέταγα τις κουτσουλιές στη τζαμαρία.. Αλλά θα ''ζωγράφιζα'' κιόλας! 😡
 
Υπάρχουν και καλά και καθαρά μαγαζιά.
αυτό το ξέρω απο εκεί που ψωνίζω είναι άψογο αλλά τέτοιες καταστάσεις (που απο ότι βλέπω είναι συχνές) δεν μπορώ να τις καταλάβω...
 
Παιδιά ότι και να πω είναι λίγο.. Οι κουτσουλιές είχαν δημιουργήσει μικρά βουναλάκια.. άθλιες συνθήκες, όταν έβαλε τροφή στα μπατζι ειλικρινά σφαζοντουσαν Ποιο θα φάει.. Τέτοιο καυγά για φαΐ πρώτη φορά εβλεπα. Την μικρή πάντως την έχω λατρέψει είναι ενός έτους και με εντυπωσιάζει ειλικρινά ποσό γρήγορα προσαρμοζεται ότι θα έβγαζε ήχους από την πρώτη μέρα δεν το περίμενα! Ακόμα και όταν πλησίασα το κλουβί να μπει μπήκε αμέσως χωρίς να με ταλαιπωρήσει, πολύ καλοβουλο πουλάκι το καλό μου!
 
Παιδιά ότι και να πω είναι λίγο.. Οι κουτσουλιές είχαν δημιουργήσει μικρά βουναλάκια.. άθλιες συνθήκες, όταν έβαλε τροφή στα μπατζι ειλικρινά σφαζοντουσαν Ποιο θα φάει.. Τέτοιο καυγά για φαΐ πρώτη φορά εβλεπα. Την μικρή πάντως την έχω λατρέψει είναι ενός έτους και με εντυπωσιάζει ειλικρινά ποσό γρήγορα προσαρμοζεται ότι θα έβγαζε ήχους από την πρώτη μέρα δεν το περίμενα! Ακόμα και όταν πλησίασα το κλουβί να μπει μπήκε αμέσως χωρίς να με ταλαιπωρήσει, πολύ καλοβουλο πουλάκι το καλό μου!
Στάθηκε τυχερό, αυτό ειναι όλο,ότι και να κάνεις θα σε λατρεψει!
 
Τέλεια κίνηση, όμορφη σκέψη, καλή η κατασκευή.
Πρόσεξε την πόρτα όπως σου γράφει η Μαρία...
Νομίζω πως οι παπαγάλοι είναι πρώτοι στις αποδράσεις
Μην νομίζεις να 'σαι σίγουρος οι πρώτοι των πρώτων είναι οπότε η πόρτα πρέπει να δεθεί με κάτι ή όπως είπε η Μαρία ένα μανταλάκι
 
Άξιος! Αξιος! Σου Αξίζουν Συγχαρητήρια για πολλούς λόγους:για την στάση σου απέναντι στους καταστηματαρχες, για την συμπόνια σου να σώσεις το πουλάκι, για την ευελιξία σου και την ικανότητα σου να φτιάξεις άμεσα ενα τοσο πρακτικό κλουβί! Εύχομαι σύντομα να τα κάνεις ζευγάρι και να απολαύσεις την χαρά να γίνεις και.. Παππούς!
 
Back
Top