Ασθένειες Πληγές στα πόδια των καναρινιών

giwrgoskanar

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2017
Μηνύματα
120
Πόλη
Καρδίτσα
Καλησπερα σας, δεν ξερω ποσοι απο εσας με θυμαστε καθως 2 φορες ειχα γραψει μονο πριν λιγους μηνες. Τελικα τα 4 εκεινα αυγα ητανε ασπορα. Δεν ξαναεβαλα να ζευγαρωσουν τα καναρινια καθως ειχε περασει ο καιρος. Να μπω στο θεμα μου.1 μερα μου λεει ενας φιλος μου οτι εχει 6 καναρινακια(2 καναρες και τα 4 καναρινακια τους που γεννηθηκαν φετος) και οτι αν θελω να μου τα χαρισει απλα εχουν τα μικρα προβλημα στα ποδια τους.

rsz_20170708_204146.webp rsz_20170710_225038.webp rsz_20170710_225000.webp rsz_20170708_204332.webp rsz_120170708_203932.webp.

Στην αρχη πηγα στο φαρμακειο του χωριου και μ δωσανε ενα ειδικο ιωδιο για καναρινακια και εχθες που μπορεσα να κατεβω στην πολη μου δωσανε αυτη την αλοιφη και ειπανε 2-3 φορες επαλειψη την εβδομαδα.. Θα μπορουσατε να με βοηθησετε και εσεις αν σας ειναι ευκολο;
 
Έχουν ευλογιά και θέλουν άλλη αντιμετώπιση από την έπιθολ. Το παράξενο είναι οτι κάποια δάκτυλα φαίνεται να μην αναπτύχθηκαν καθόλου. Συμπληρωματικά δεν αποκλείεται κάποια να έχουν ήδη ποδοδερματίτιδα.
Σε τι χώρο τα είχε και ποιες οι συνθήκες;
Δυστυχώς έχεις θέμα, δύσκολο!
Διάβασε εδώ μήπως σε βοηθήσει: https://community.petbirds.gr/threads/Ευλογια-στα-καναρινια.28334/
 
Απο τον φιλο μου τα πηρα που τα ειχε κρεμασμενα εξω σε 1 τοιχο ο οποιος καλυπτοτανε ολος με ενα ανναριχωμενο φυτο και καλυπτε και τα κλουβια το φυτο αυτο. Επισης μ ειπε οτι τα ζευγαρωσε και τα μεγαλωσε εκει εξω. Οσον αφορα εκεινο το δακτυλο ναι δεν εχει μεγαλωσει καθολου.
 
Γενικά, ακολουθείς τις οδηγίες από το link που παρέθεσα και αναμένεις.
Αν έχεις άλλα πτηνά δεν τα βάζεις μαζί με τα καινούρια, δεν μπερδεύεις τα διάφορα σκεύη, ειδικά τις πατήθρες.
Αυτά τα δύο να τα έχεις σε ξεχωριστά κλουβιά, να ακολουθείς την "θεραπεία" και να αλλάζεις καθημερινά τις πατήθρες με καθαρές, μέχρι να εξαφανιστούν τα τραύματά τους. Θεωρώ σίγουρο πως το ένα καναρινάκι θα έχει μόνιμη αναπηρία.Αυτή τη στιγμή μπορεί να σταθεί;
Ενισχυμένη διατροφή να αναπτυχθούν, να χτίσουν ανοσοποιητικό και πλούσια διατροφή εφόρου ζωής έτσι ώστε να μην εκδηλωθεί ξανά ο ιός.
Θέλει ενημέρωση και ψάξιμο.
 
3 ειναι τα καναρινακια που εχουν προβλημα. Ναι μπορει να σταθει, ολα τους βασικα μια χαρα φαινονται πετανε τρωνε τα παντα κανουν ζωηρα ειναι.. Τωρα, τα δινω φαγητο τα βαζω να κανουν μπανιο και τα δινω και αυγο βρασμενο. Τι αλλο θα μου προτεινες προκειμενου να αναπτυξω και να κανω δυνατο το ανασοποιητικο συστημα τους(αυγοτροφη. Ασβεστιο; καποιο αλλο φραμακο υγρο);
 
Τι αλλο θα μου προτεινες προκειμενου να αναπτυξω και να κανω δυνατο το ανασοποιητικο συστημα τους(αυγοτροφη. Ασβεστιο; καποιο αλλο φραμακο υγρο);
Δεν έχω κάποια ειδίκευση ή εμπειρία, γενικά θα σε συμβουλέψω σύμφωνα με όσα κάνω εγώ και έχω διασταυρώσει οτι είναι σε καλή κατεύθυνση.
Πέρα από τους σπόρους τους μείγματος καλό είναι να προσθέτεις σε έξτρα δοχείο, σαν κέρασμα περίλλα, κία, λιναρόσπορο,τα δύο τελευταία και απο μαγαζιά με βιολογικά. Μην το παρακάνεις γιατί είναι λιπαροί σπόροι. Εγώ σε νεοσσό 50 ημερών βάζω καθημερινά ένα τέτοιο μείγμα.
Αν θές να κάνεις το κάτι παραπάνω, φτιάξε φύτρα σπόρων. Προσοχή στην ζέστη και τις αλλοιώσεις. Εγώ που έχω καλές συνθήκες τα δίνω συνέχεια,όσο μπορώ.
Λαχανικά, βότανα κτλ μέρα παρα μέρα, με μέτρο. Πρέπει να επικεντρωθείς στην παροχή των βιταμινών Α,Ε και στην βιοτίνη.Αυτό για να διασφαλίσεις οτι τα πόδια τους δεν θα πληγιάζουν εύκολα στο μέλλον.Ως προς αυτό θέλεις ξύλινες πατήθρες. Πριν απο δύσκολες περιόδους όπως πτερόρροια ή αναπαραγωγή,θα έδινα ίσως πολυβιταμινούχο. Τέλος μεγάλο κλουβί για πτήσεις.
 
γενικά θα σε συμβουλέψω σύμφωνα με όσα κάνω εγώ και έχω διασταυρώσει οτι είναι σε καλή κατεύθυνση.
Ωραια σε ευχαριστω παρα πολυ. Θα ξεκινησω απο σημερα να προσφερω σιγα σιγα οτι καλυτερο εχω και με μετρο εννοειτε.. Κ αι θα δω πως θα παει η κατασταση τους. Σε ευχαριστω και παλι, ευχομαι να μπορεσω να καλυτερεψω λιγο τα ποδια τους.
 
Σε ευχαριστω και παλι, ευχομαι να μπορεσω να καλυτερεψω λιγο τα ποδια τους.
Αυτή τη στιγμή,το στοίχημα είναι μόνο τα πόδια τους.
Καθημερινή καθαριότητα και απολύμανση των ποδιών για να αποφύγουμε του κύκλους των ασθενειών και επιπλέον μολύνσεις.
Διάβασε και αυτό το χρήσιμο άρθρο: http://www.spirosnet.com/eta-piomicrondeltaomicrondeltaepsilonrhomualphatau943tauiotasigmaf.html
 
Που έχεις τώρα τα πουλιά; Ανέβασε σε παρακαλώ μερικές φωτογραφίες τους μαζί με το κλουβί.
 
Που έχεις τώρα τα πουλιά; Ανέβασε σε παρακαλώ μερικές φωτογραφίες τους μαζί με το κλουβί.
Τα εχω σε 1 νεου τυπου ζευγαρωστρα και τα 3 μαζι αυτα π εχουν προβλημα. Επειδη δεν εχω χωρο στο σπιτι να βαλω πολλα κλουβια μεχρι να παρω την αποφαση να φτιαξω κατι να τα βαζω ολα εκει. Τα βραδυα τα παιρνω στην κουζινα και την ημερα τα κρεμαω κατω απο 1 δενδρο και λιγο πριν νυχτωσει τα περναω μεσα.
 
Είναι χρήσιμα τα στοιχεία που μας δίνεις και υπάρχουν θέματα που μπορούμε και πρέπει να συζητήσουμε κάποια στιγμή για αυτά. Προς το παρόν, χρειαζόμαστε μια φωτογραφία που να δείχνει καθαρά το κλουβί, τον εξοπλισμό του και τα πουλιά.
 
τα δινω τροφη. αυγο τα εβαλα πιο πριν νερο και στην 1 την ποτιστρα εχω βαλει την aidonine πολυβιταμινη (αυτη εχω προχειρη μεχρι να παρω αλλη. Διαβασα οτι εχει βιταμινες Α. Ε) και στην πρασινη την ταιστρα εχω βαλει αυγοτροφη σουσαμι και λιγο καναβουρι.. Ελπιζω να μην εχω κανει πολλα λαθη. Οτι μου πειτε θα το αλλαξω εννοειτε.. Και τα ξυλακια τα καθαρισα πριν με οινοπνευμα. Ειναι και τα 3 διαφορετικα και το 1 το εκοψα απο 1 δεντρο το καθαρισα και το εβαλα πριν.

rsz_20170711_193300.webp
 
Δεν φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία και θα ρωτήσω. Το αυγό που έχεις στην αυγοθήκη αριστερά το έχεις δώσει ολόκληρο με το τσόφλι;
Επίσης, ειδικά στην παρούσα φάση που τα καναρίνια σου έχουν πρόβλημα στα πόδια τους θα πρέπει να κάνεις καθημερινό και σχολαστικό καθαρισμό όπως προαναφέρθηκε.
 
Το σπαω λιγο με το χερι μου στην κορυφη και το δινω, ετσι μπορουν να βγαλουν και να πεταξουν το τσοφλι αν δεν το θελουν ειτε να φανε παραπανω τσοφλι αν θελουν. Ναι το ξερω τα καθαριζω 1 φορα την ημερα.
 
Το σπαω λιγο με το χερι μου στην κορυφη και το δινω, ετσι μπορουν να βγαλουν και να πεταξουν το τσοφλι αν δεν το θελουν ειτε να φανε παραπανω τσοφλι αν θελουν.
Για να μπορούν να το φάνε πιο εύκολα θα κόβεις το αυγό στη μέση με το τσόφλι. Θα δίνεις το μισό και το υπόλοιπο θα το βάζεις στο ψυγείο να το δίνεις την επόμενη μέρα. Προσοχή τώρα με τις ζέστες χαλάει εύκολα, δε θα το αφήνεις περισσότερο από τρεις ώρες.
 
Για να μπορούν να το φάνε πιο εύκολα θα κόβεις το αυγό στη μέση με το τσόφλι. Θα δίνεις το μισό και το υπόλοιπο θα το βάζεις στο ψυγείο να το δίνεις την επόμενη μέρα. Προσοχή τώρα με τις ζέστες χαλάει εύκολα, δε θα το αφήνεις περισσότερο από τρεις ώρες.
Ναι τα ξερω και αυτα. Που και που το βαζω μισο που και που το δινω ετσι οπως σου σ ειπα. Απο αυγα δοξα το θεο εχουμε πολλα 🙂 εδω στο σπιτι η αυλη γεματη κοτες ειναι..
 
Ναι τα ξερω και αυτα. Που και που το βαζω μισο που και που το δινω ετσι οπως σου σ ειπα. Απο αυγα δοξα το θεο εχουμε πολλα 🙂 εδω στο σπιτι η αυλη γεματη κοτες ειναι..
Δίνε το μισό αυτήν την περίοδο, ο κρόκος έχει αυτό που χρειάζεσαι.15 λεπτά βρασμένο.
Νομίζω κατάλαβες πως η ευλογιά μεταδίδεται με τα κουνούπια. Να λάβεις μέτρα προστασίας.
 
Δίνε το μισό αυτήν την περίοδο, ο κρόκος έχει αυτό που χρειάζεσαι.15 λεπτά βρασμένο.
Νομίζω κατάλαβες πως η ευλογιά μεταδίδεται με τα κουνούπια. Να λάβεις μέτρα προστασίας.
Ναι το. Καταλαβα θα τα λαβω υποψιν μου και θα κανω οτι μπορω. Σε ευχαριστω και παλι παρα πολυ
 
Back
Top