Ασθένειες Πληγή στις πατούσες καναρινιού

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης sfiga
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μακάρι να μπορούσα να πώ κάτι για αυτό αλλά δεν γνωρίζω τπτ για αναπαραγωγή και για την αγορά (απο Πάτρα είμαι).Αργότερα θα ασχοληθώ και θαμαι σε θέση να γνωρίζω και να μοιράζομαι τις γνωσεις στο φόρουμ. Προσπάθησε να βοηθήσεις το καναρινάκι γιατι μπορείς να το σώσεις, δες τις κοτσουλιές, πήγαινετο σε κτηνίατρο. Η βοήθεια είναι του φόρουμ, απλά είχα και εγώ άρρωστο καναρινι και καταλαβαίνω. Διάβασε όλα τα άρθρα/διατροφή/φάρμακα κ. Α. και θα δεις οτι θα μάθεις πολλά πράγματα.

Ξέρω ότι είσαι απο Πατρα αλλά ρωτάω αν εχεις ακούσει τίποτα στο forum για μαλινουά. Εδώ στο περιστέρι που είμαι εγώ μου είπαν οτι δύσκολα θα βρώ.

Δεν μπορεί να μην υπάρχουν σε ολόκληρο Περιστέρι, βασικά υπάρχουν πολλοί που είναι απο Αθήνα και θα μπορούν να σε βοηθήσουν αν δεν βρίσκεις.

Καλησπέρα!Έχω και έγω το ίδιο πρόβλημα με το καναρίνι μου. Γράφτηκα σε αυτό το forum προκειμένου να με βοηθήσει κάποιος. Δεν ξέρω τι να κάνω. Το καναρινάκι ξεκίνησε να σηκώνει το πόδι του ψηλά και είχε άσπρες κρούστες γύρω από τα δάχτυλα του στο ένα του πόδι. Έβαλα tabernil pomada για 3 μέρες και τα δύο δαχτυλάκια του έγιναν μελανά στη συνέχεια. Ο πτηνίατρος μου έδωσε χθες την epithol και μου είπε να την βάζω 1 φορά την ημέρα για 4 μέρες. Φοβάμαι πολύ γιατί έχει σταματήσει να κελαηδάει από την ημέρα που του έβαλα pomada.

Η δοσολογία της epithol είναι 1 φορά την ημέρα για 6 ημέρες, σχετικό άρθρο εδώ
Και υπάρχει και βίντεο για το πως γίνεται η χρήση εδώ
Εγώ προσωπικά είχα χρησιμοποιήσει την pomada γιατι δεν την είχε/έχει κανείς στην Πάτρα και δεν μου είχε παρουσιάσει μελανί χρώμα, ροζ ανοικτό είχε, το φυσιολογικό του.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Ο κτηνίατρος είπε πως τσιμπάει τα πόδια του γι αυτό και έχουν γίνει έτσι. Βλέπω όμως ότι επεκτείνεται το "μάυρισμα" στα δάχτυλα... Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο;

Μπορείς να βάλεις μια φωτογραφία να δούμε πως ακριβώς είναι τα πόδια του και η γενικότερη κατάσταση;Θέλει υπομονή και επιμονή.

Πάντως να ξέρεις οτι θέλει υπομονή και επιμονή η θεραπεία για τα πόδια, τα αποτελέσματα της δεν έρχονται αμέσως, μπορεί να χρειαστεί επανάληψη μετά απο μια εβδομάδα, δηλ. την μια βδομάδα βάζεις,την άλλη δεν βάζεις και μετά την ερχόμενη ξαναβάζεις. Καλό θα ήταν να του βάλεις και μια μπανιέρα για να βουτάει και τα πόδια του μέσα (με το biobad το οποίο κάνει καλό στο πτέρωμα αλλά και στα πόδια). Ενδεχομένως αν είναι πληγές να χρειαστεί άλλη θεραπεία και οχι αλοιφή γιατί με την αλοιφή μπορεί να έχει ερεθισμούς (η epithol αποτελείται απο φυσικά συστατικά οπότε δεν νομίζω να προκαλέσει ερεθισμούς εναντιθέση με την pomada η οποία μπορεί να φταίει) και φαγούρα και ετσι θα τσιμπάει συνέχεια τα πόδια του.

Μια πρακτική και εύκολη σχετικά διαχείρηση της κατάστασης.
Αγοράστε απο το φαρμακείο ιώδιο αραιωμένο με γλυκερίνη 1/10.
(θα σας το φτιάξει ο φαρμακοποιός ). Βάλτε αρκετό σ' ένα μικρό
φλυτζάνι του καφέ και βυθίστε τα πόδια(ΜΟΝΟΝ) του πουλιού μέσα. Κρατήστε
το πουλί μερικά δευτερόλεπτα σ' αυτήν την θέση και μετά, στεγνώστε με μια χαρτοπετσέτα.
Αυτό, το επαναλαμβάνετε κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα για μια εβδομάδα.
Καθαρίζετε τις πατήθρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ πολύ καλά και κάθε βράδυ περάστε
τα σημεία που προτιμά για ύπνο με λίγο ΕΠΙΘΟΛ ή ΠΟΜΑΝΤΑ,ώστε να περάσει την νύκτα πατώντας την αλοιφή.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Επισυνάπτω και δυο φωτογραφίες...

Συνημμένα

• DSC00257.webp
    DSC00257.webp
    48,8 KB · Προβολές: 95
  • DSC00258.webp
    DSC00258.webp
    47,7 KB · Προβολές: 93
Εχει σταματήσει η κυκλοφορία του αίματος στο μεσαίο δάκτυλο και θα "πέσει"
εντός ολίγου.Αλλά και το άλλο δάκτυλο είναι άσχημα. Η αντιμετώπηση που έγραψα στο προηγούμενο πόστ θα βοηθήσει.
Το πουλάκι είναι αδυνατισμένο με
ακατάστατο και ελλιπές πτέρωμα. Δεν διατρέφεται σωστά. Θέλει βιταμίνες και ήλιο.

Συμφωνώ με τον κ. Ο Μάκη, το διάλυμα αυτό μπορείς να το προμηθευτείς από το φαρμακείο ή από κάποιον που έχει κτηνιατρικά είδη στη περιοχή (είναι το ίδιο ακριβώς με του φαρμακείου).

Υπάρχουν σε αυτό το ποστ επώνυμοι σπόροι οι οποίοι είναι καλοί. Τα στικ δεν βοηθάνε.

Δηλαδή είναι άσχημα ε; Θα φροντίσω να αγοράσω βιταμίνες καθώς και το διάλυμα που μου είπατε. Από τι προκλήθηκε αυτό; Είδα ότι ο κτηνίατρος δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία και μου είπε απλά ότι δεν τρεφόταν σωστά. Εκτός από την epithol του βάζω στο νερό αστρικυκλίνη (όπως μου είπε) και μου έδωσε και σπόρους υγείας. Θα το πάω αύριο σε κάποιον άλλον. Ελπίζω να γίνει καλά ☹...

Πιστεύω οτι πρέπει να έγινε λόγω κακής διατροφής και από άλλους παράγοντες.Αν πας να πάρεις βιταμίνες διάλεξε επώνυμες γιατι πολλά πετ σοπ δίνουν χύμα βιταμίνες κόκκινες κίτρινες πράσινες. Δες τις όρλουξ (ferti-vit muta-vit omni-vit). Η καθεμια έχει την αναλογία σε βιταμίνες (οι διαφορές είναι στην βιτ Ε, βιτ Η, lysine,methinine). Δυστυχως μερικοί κτηνίατροι δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε πουλιά, γιαυτό αν βρεις πτηνίατρο θαταν καλύτερα.

Πήγα το καναρινάκι μου σε έναν πτηνίατρο που είδα ότι τον προτείνετε και στο φόρουμ. Μου είπε ότι έχει ακάρεα και εχουν εισχωρήσει και στο λαιμό. Έχει χάσει πίσω στο κεφαλάκι του το πτερωμά του. Το μέσαιο δάχτυλο θα του πέσει όπως μου είπατε αλλά αυτό μου είπε είναι το λιγότερο. Του έκανε μια ένεση και μου είπε να την επαναλάβω τον επόμενο μήνα... Μου έδωσε και ένα φάρμακο και μου είπε και για τις βιταμίνες☹

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και κράτα μας ενήμερους για την κατάσταση της υγείας του. Πάντως μπράβο σου που ασχολείσαι και να ξέρεις οτι υπάρχουν και περιπτώσεις καναρινιών που ζουν και με ένα πόδι και τα καταφέρνουν(μην απελπίζεσαι αν χάσει το ένα δάκτυλο)

Σας ευχαριστώ πολύ :). Τον αγαπάω πολύ τον "Καπελίνο" και εύχομαι να τα καταφέρει!

Back