Ασθένειες Πληγή στο φτερό από επίθεση γάτας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ace21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ace21

PB New Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2017
Μηνύματα
350
Πόλη
Μυτιλήνη
Μεγάλη στεναχώρια σήμερα. Ένα από τα τρία μικρά αρσενικά, τριών μηνών, ο Παύλος (Escobar) δέχθηκε επίθεση από γάτα. Πήρα την μπανιέρα και το πορτάκι δεν είχε κλείσει καλά. Ανοίγω μετά από ώρα να τα χαζέψω λίγο και βλέπω το πουλάκι να πετάει από κλουβί σε κλουβί, εξωτερικά. Σάστισα. Πήγα να το πιάσω με νερό και αυτό ξέφυγε και απομακρύνθηκε έξω προς το δέντρο. 5 λεπτά αργότερα το βρήκα στο στόμα μίας γάτας, τρελάθηκα από τη χαρά μου που ήταν ζωντανό, το έβαλα στο κλουβί αλλά είδα ότι το χέρι μου ήταν μέσα στο αίμα. Βρήκα μία πληγή στο φτερό, του έβαλα κρέμα betadine και το έφερα μέσα σε μικρό φωτισμό, μικρό κλουβί, με χαρτί κάτω, τροφή και νερό στο δάπεδο. Ζει αλλά κάθεται στον πάτο, πολύ περιορισμένες κινήσεις, μέχρι στιγμής δεν το έχω δει να τρώει.
Να το πάω στο γιατρό; Δυστυχώς δεν θα έχω το αυτοκίνητο πριν το απόγευμα.
Τι να του βάλω να φάει; Να του λιώσω αυγό? Πολύ έχω στεναχωρεθεί!

Update: Πρέπει να χάνει αίμα και από αλλού, τώρα που κινήθηκε βρήκα αίμα κάτω. Και δε θέλω να το πιάνω και συνέχεια μην το στρεσάρω. Γαμώτο!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Με την τρομάρα που πήρε το καημένο είναι λογικό να μην τρώει.
Εγώ να σου πω την αλήθεια θα το έπιανα ακόμη μια φορά για να δω από που χάνει αιμα και να βεβαιωθώ ότι δεν τραυματιστηκε και κάπου αλλού.
 
Το έπιασα, δεν βρήκα κάτι ρε γαμώτο. Τώρα ανέβηκε στην πατήθρα. Του έβαλα πολυβιταμίνη στο νερό και του βράζω και αυγό...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ευχαριστώ πολύ Ζωή για το ενδιαφέρον. Το τραύμα είναι εσωτερικά στο δεξιό στέγαστρο. Τσέκαρα λαιμό και κοιλιά μου φάνηκαν εντάξει. Προς το παρόν στέκεται στην πάνω πατήθρα και αυτό είναι καλό. Δεν θέλω να το πιάνω και συνέχεια γιατί στρεσαρίστηκε πολύ σήμερα. Θα πάω στην κτηνίατρο να της ζητήσω κάποια αντιβίωση για τυχόν μικρόβια από τη γάτα...
 
Πήγα στην κτηνίατρο και μου έδωσε αντιβίωση floxacin detron (?), μία σταγόνα στην ποτίστρα μου είπε και μου συνέστησε να της τον πάω αύριο να τον καθαρίσει καλά. Στο μεταξύ αυτός έκανε μία βόλτα στο κλουβί, έφαγε λίγο σποράκια, αυγό δεν άγγιξε και ήπιε και νερό. Της είπα ότι έβαλα κρέμα betadine μου λέει μη βάζεις, είναι καρκινογόνα. 😳

Εγώ τώρα τι να κάνω, να τη δώσω την αντιβίωση ή να περιμένω να τον πάω το πρωί;
 
Της είπα ότι έβαλα κρέμα betadine μου λέει μη βάζεις, είναι καρκινογόνα. 😳

πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο

ποια η δραση της αντιβιωσης που σου εδωσε;ειναι γενικο αντιβιοτικο;
 
Γενικό προφανώς. Δεν το έβαλα. Δεν έχει και νόημα τώρα, σωστά είπε η Ζωή. Παρατήρησα ότι το ένα φτερακι κρέμεται λίγο, είναι λίγο πιο πεσμένο. Είναι ήσυχος ο μικρός, κάθεται στην ψηλή πατηθρα. Τον έχω σκεπάσει και τον έχω σε ήσυχο μέρος αλλά δεν κοιμάται...
 
🙄

Μου μπήκε ιδέα τώρα, μήπως λόγω τραυματισμένου φτερού δεν μπορεί να βάλει το κεφάλι μέσα και να κοιμηθεί; Παίζει; 😳
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εαν υπαρχει προβλημα με το φτερο, νομιζω οτι θα πρεπει να τραβηχτει και να βγει. Ρωτησε τον κτηνιατρο για αυτο κι απο που ακριβως 'βγηκε' αιμα.

Ευχομαι να πανε ολα καλα.
 
Καλησπέρα στην παρέα. Σήμερα το πρωί πήγα τον Εσκομπάρ στην κτηνίατρο. Του έδωσε στο στόμα δύο σταγόνες Bach Remedy και ένα χαπάκι ομοιοπαθητικού φάρμακου Acon 200 ch για το στρες. Όταν γύρισα έβαλα μία σταγόνα στο νερό από την αντιβίωση που μου είχε δώσει χθες, την οποία υποτίθεται θα την έβαζα για ακόμα 1-2 μέρες. Το πουλάκι το είχα μέσα με πετσέτα να καλύπτει τις δύο μεγάλες όψεις του κλουβιού.
Να σημειώσω εδώ ότι χθες απόγευμα έφαγε και ήπιε, έκανε και κάτι πολύ μικρές βόλτες από πατήθρα σε πατήθρα. Μετά την κτηνίατρο καθόταν κάτω ενώ δεν μου φάνηκε να δέχεται καλά την περιποίηση και ιδιαίτερα αυτό το αντιστρες χαπάκι. Το αποτέλεσμα είναι, μόλις ξύπνησα τώρα πριν λίγο να το βρω νεκρό, ενώ μου διαβεβαίωσε ότι όλα θα παν καλά.
Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ, το όνομα δεν του το έδωσα τυχαία, ήταν πουλάκι με πολύ δυναμικό χαρακτήρα και ο αρχηγός της κλούβας των αρσενικών, ενώ στα φωνητικά σίγουρα θα γινόταν πάρα πολύ καλός τενόρος. Δεν μπορώ να κατηγορήσω βέβαια την κτηνίατρο από τη στιγμή που υπήρχε τραύμα, αλλά το αποτέλεσμα είναι να παραλάβω ένα πουλάκι σε χειρότερη κατάσταση απ΄ ότι το πήγα και στο τέλος να καταλήξει.
Αυτά. Δε νομίζω να το πάω για νεκροψία, δεν έχω διάθεση συν ότι θα πρέπει να απευθυνθώ και σε άλλον γιατρό για ευνόητους λόγους.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Λυπάμαι πάρα πολύ Σταύρο για την άσχημη κατάληξη του αγαπημένου σου καναρινιού... Είναι φρικτό αυτό που σας συνέβη... Κατανοώ απόλυτα τον πόνο και την θλίψη σου, αλλά θα πρέπει να σε παρηγορεί το γεγονός ότι κατευθείαν έσπευσες να το βοηθήσεις και του προσέφερες την καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ότι "ξεκουράστηκε"... ☹
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top