Ασθένειες Πληγωμένο δάχτυλο - νύχι καναρινιου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης isaak
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

isaak

PB New Member
Εγγραφή
23 Νοε 2007
Μηνύματα
24
Πόλη
Πειραιάς
Γειά σας φίλοι,
χρειάζομαι συμβουλή για το παρακάτω πρόβλημα που έχω στο νεοαποκτηθέν καναρίνι μου.

Ηλικία Πουλιού:2-3 μηνών
Φύλο:Άρρεν
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): εξωτερικός σε κλουβί
Θερμοκρασία Χώρου:περιβάλλοντος
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: 23/5/08
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: 24/5/08
Διατροφή:αυγοτροφή και μίγμα σπόρων για καναρίνια
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: κανονικά
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):όχι
Κινητικότητα:κανονική
Τρέφεται Κανονικά:-
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή): Το νύχι στο ένα δάχτυλο ήταν πολύ κοντό σαν σπασμένο ή κομμένο και μαύρο. Το παρατήρησα τη δεύτερη μέρα από την αγορά, το είπα στο κατάστημα από όπου το αγόρασα αλλά με καθυσήχασε λέγοντας ότι δεν είναι τίποτα και θα μεγαλώσει το ωύχι. Από τη μεθεπόμενη μέρα όμως είδα ότι το σημείο από όπου βγαίνει το νύχι ήταν ματωμένο και έβαλα λίγο betadin. Σήμερα έχει ματώσει και πάλι και βλέπω το πουλάκι συνεχώς να τσιμολογάει το δάχτυλό του. Επίσης έχει γεμίσει και αίματα τον σβέρκο του από το ξύσιμο με αυτό το πόδι.
Πέστε μου τι πρέπει να κάνω και πως μπορώ να προστατεύσω την περιοχή από μόλυνση και από το τσίμπημα που του κάνει;
Αυτό το υγρό τραυμοπλάστ σε σπρέϊ που υπάρχει θα κάνει δουλειά;
Επίσης τι μπορεί να σημαίνει σπασμένο και μαυρισμένο νύχι;
Νεότερα. Έχει αρκετή αιμοραγία!

Περιμένω εναγωνίως!
 
Αχ το καημενο. Και εμενα ετσι επαθε το δικο μου! Πριν καλα καλα κλεισει 1 μηνα. Ειχε χασει πολυ αιμα. Και ειχε γεμισει το κορμακι του. Του βαλαμε μπεταντιν κ σουφλαμιδοσκονη. Εχουν περασει λιγες μερες κ το κραταει ακομα το ποδαρακι του. Ειναι κουτσο. Το βγαζει μονο για φασαρια!:D Και το νυχακι του ειναι μαυρο. Καπια στιγμη πιστευω πως θα το χασει. ☹ Αλλιως ειναι καλα.
 
Έκανες κάτι για να μην το πειράζει με το ράμφος του; Γιατί νομίζω αυτό είναι το κυριότερο. Αν το πειράζει συνέχεια δεν θα μπορέσει να επουλωθεί η πληγή.
 
Οχι δεν μπορουσα να κανω κατι! Τωρα δε ματωνει πια, απλα το κραταει. Του ειχα βαλει κ βαμα ιωδιου. Δεν νομιζω να ξαναβγει καλο νυχακι θα του πεσει κ αυτο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: isaak
μαυρισμα = πεσιμο. Μαλλον θα το χασει το νυχακι του αργοτερα. Το μονο που μπορεις να αποφυγεις ειναι να μην προχωρησει η μολυνση.Βαζε μπενταντιν καθημερινα και αν μπορεις δεσε προσεκτικα το τραυμα με μια λευκη λωριδα αποστηρωμενη γαζα για να σταματησει η αιμοραγια και ο Θεος βοηθος!
 
Εμενα εχει σταματησει η αιμοραγια εδω κ μερικες μερες. Δεν εχει πληγη, ειναι μονο μαυρο. Τι αλλο μπορω να κανω;
 
Κιμι εχει μαυρισει ολοκληρο το ποδι η μονο το νυχι; Δε νομιζω να μπορεις να κανεις κατι τωρα απο τη στιγμη που εχει σταματησει η αιμοραγια. Κ δυστηχως δεν φτανουν οι γνωσεις μου για να σε βοηθησω.Αν καποιος γνωριζει αν γινεται κατι σάυτο το σταδιο ας μας βοηθησει. Κιμι,Ισαακ ευχομαι περαστικα και ολα να πανε καλα με τα πουλακια σας!
 
  • Like
Αντιδράσεις: isaak
Χτες το απόγευμα του έβαλα betadin και αιμοστατικό σε σπρέι φροντίζοντας να καλύψω το πρόσωπό του για να μην εισπνεύσει τις αναθυμιάσεις του σπρέι.
Μέχρι σήμερα το πρωί δεν υπάρχει αιμοραγία. Το κρατάω και σκεπασμένο με μια πετσέτα για να είναι ήσυχα και να μην ταλαιπωρεί το πόδι του και είδωμεν.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
 
Κιμι εχει μαυρισει ολοκληρο το ποδι η μονο το νυχι; Δε νομιζω να μπορεις να κανεις κατι τωρα απο τη στιγμη που εχει σταματησει η αιμοραγια. Κ δυστηχως δεν φτανουν οι γνωσεις μου για να σε βοηθησω.Αν καποιος γνωριζει αν γινεται κατι σάυτο το σταδιο ας μας βοηθησει. Κιμι,Ισαακ ευχομαι περαστικα και ολα να πανε καλα με τα πουλακια σας!

Eχει μαυρισει μονο το νυχακι του!
 
Back
Top