Γενικά Πληροφορίες για παραδείσια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ELENH
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ELENH

PB New Member
Εγγραφή
19 Νοε 2007
Μηνύματα
4
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σας, ειμαι η Ελενη,
Θα ηθελα σας παρακαλω να μου δωσετε γενικες πληροφοριες για τα παραδεισια birds.
Προσφατα απεκτησα 4, τα 2 ειναι λευκα και τα αλλα 2 ειναι καφε.
Ευχαριστω
 
Καταρχήν καλώς ήρθες στην παρέα μας Ελένη.
Τώρα για τα παραδείσια. Είναι γενικά εύκολα πουλιά τόσο στη διαβίωση τους όσο και για αναπαραγωγή. Αρκετά ανθεκτικά και προσαρμόζονται πολύ εύκολα στο περιβάλλον που ζουν.
Δε σταματούν ποτέ να κινούνται και να κάνουν "φασαρία".
Τα αρσενικά ξεχωρίζουν εύκολα καθώς έχουν πορτοκαλί μάγουλα σε αντίθεση με τα θηλυκά. Η πιο κοινή ράτσα είναι τα ζεμπράκια αλλά γενικά υπάρχει ποικιλία στο χρώμα από λευκά μέχρι σκούρο γκρι ή καφέ σε διάφορους συνδυασμούς.

Είναι σποροφάγα πουλιά. Η βασική τους τροφή είναι μίγμα από παπαγαλίνι και κεχρί. Φρούτα και λαχανικά θα τα τιμήσουν δεόντως.

Γενικά είναι πουλιά με πολύ ευχάριστο και διασκεδαστηκό χαρακτήρα.
 
Καλώς ήρθες στην παρέα!
Να προσθέσω, υπάρχουν έτοιμα μείγματα σπόρων στο εμπόριο για όλα τα είδη των παραδείσιων ή μπορείς να αγοράζεις χύμα. Πάντως το έτοιμο μεγίμα είναι και ασφαλέστερο (αποστειρωμένο) και σωστό ως προς τις αναλογίες των σπόρων που χρειάζονται αυτού του είδους τα πουλιά. Τους αρέσει επίσης πολύ το μαρούλι, το σπανάκι ή και άλλα φρούτα, θα βρεις τα γούστα τους με τον καιρό. Προσοχή όμως πάρα πολύ καλό πλύσιμο και όχι υπερβολές στην ποσότητα γιατί μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο στομάχι. Τα δικά μου τρελαίνονται για κεχρί σε τσαμπί.
 
Γεωργία σαν τις παρακάτω δεν εννοείς;
 

Συνημμένα

  • 07_68_212.webp
    07_68_212.webp
    4,4 KB · Προβολές: 182
  • 08_03_041.webp
    08_03_041.webp
    10,3 KB · Προβολές: 199
Γεωργία σαν τις παρακάτω δεν εννοείς;

Ναι!
Ευχαριστω Γρηγορη, δεν ειχα προχειρες φωτο κ δεν ειχα χρονο να ψαξω (επειδη διαβαζω παραλληλα🙄) κ απαντησα λιγο βιαστικα

Απο τις ψαθινες, καταλληλη ειναι η μεγαλη. Η μικρη δεν τα χωραει ανετα, κανει περισσοτερο για ζεμπρακια που ειναι πολυ μικρα
 
Κατι ακομα. Υπαρχει τροπος να ξεχωρισουμε τα αρσενικα απο τα θηλυκα πιγκουινακια;Ευχαριστω!
 
καλησπερα σε ολους.sorry που ελειψα τοσο καιρο αλλα οι λογοι ηταν επαγγελματικοι. Οσο πνιγμενη ομως και να ημουν εψαξα να βρω lady gouldian finch. Ο κυριος που συνηθως αγοραζω τα πουλακια μου, μου ειπε μετα τα χριστουγεννα. τι λετε να περιμενω;
 
γεια σας παιδια ειμαι καινουργιος στην παρεα και ειμαι μικρος ( σε ηλικια)... λοιπον... εχω 2 παραδισεια ( ζευγαρι ) και επειδη ακουσα οτι θελει κλειστη φωλια επιασα μια ανοιχτη οπως των καναρινιων και το εκλεισα με χαρτονι θα κανουν τιποτα;
 
Τι ειδους παραδείσια έχεις; Ζεμπράκια, πιγκουινάκια, γκούλντιαν, κοινωνικους σπίνους;
 
Timor και australian zebra finch

Καλησπέρα σε όλους! Σε ερώτηση που είχα κάνει για τα ζεμπράκια μου στον Βασίλη και τον giann τους είχα πει για ένα αρσενικό που αγόρασα αυτήν την εβδομάδα. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση το ότι είναι διπλάσιος στο μέγεθος από τον παλιό καθώς και ότι έχει πιο "επιθετικό" look (!) Νόμισα ότι πρόκειται για κάποια μετάλλαξη. Τα παιδιά μου είπαν πολύ σωστά ότι ίσως έχει κάποιο εκθεσιακό γονέα, καθώς στην Ευρώπη προτιμάται το μεγάλο μέγεθος στα zebra finch. Για του λόγου το αληθές και για την επιβεβαίωση αυτού που μου είπαν οι φίλοι μας, σας παραθέτω την παρακάτω δνση καθώς και την φωτογραφία. Άρα τώρα έχω 2 διαφορετικούς τύπους zebra finch; Αραγε θα υπάρξουν προβλήματα με τη διασταύρωσή τους; Περιττό να σας πώ ότι ο "νέος" έχει ένα φοβερό κελάηδημα (αναλόγως για ζεμπράκι ε 😉!

http://www.zebrafinch-society.org/article_timor.htm
 
ΠΕραν της κυριας συζητησεως, περυσι την ανοιξη σε ενα μεγαλο πετ ειδα ενα zebra το οποιο ηταν καταπολυ μεγαλυτερο απο Lovebird(οχι ενα, πολλα). Το ανεφεραν ως μεταλλαξη και το κοστολογουσαν στα 50 ευρω... Μεγαλη διαφορα απο τα 15... Μπορει να ηταν μεταλλαξη ή μιλαμε για το ιδιο πουλι με του falakros praktor?
 
Back
Top