Γενικά Πληροφορίες για παραδείσια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ELENH
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αυτά είναι τα μεγέθη των ζέμπρα http://www.zebrafinch.com/NewZebra/Birds/cfw.jpg Αυτό που αναγράφεται σαν αμερικάνικο ζέμπρα είναι το μέγεθος που βρίσκονται και στη φύση και το μέγεθος που έχουν τα περισσότερα ζέμπρα που βλέπουμε στα πετσοπς. Πιο μέγαλα ζέμπρα από αυτά στις φωτό δεν γίνεται να βγουν.

falakros_praktor στο link που έβαλες αναφέρει για τα Timor Zebras τα οποία είναι υποείδος και είναι πιο μικρά από τα ζεμπράκια. Επίσης το χαρακτηριστικό τους είναι το σημάδι του στήθους που απουσιάζει σχεδόν ολοκληρωτικά. Τέτοια ζεμπράκια δεν έχω δει στην Ελλάδα.
 
Γεια σου Βασιλη μου! Είσαι καλά; Πάντα πρόθυμος να μας ενημερώσεις και να μας βοηθήσεις! Το εκτιμώ! Το παράξενο είναι ότι αν τα συνηθισμένα ζεμπράκια των πετ σοπ είναι σαν αυτά που έχω εγώ όπως και οι περισσότεροι (άρα έχουμε τα αυστραλιανά 😉 τότε : 1) Πόσο ποιο μικρό είναι το Τιμόρ; 2) Αυτό που έχω εγώ (το καινούργιο) τι στο καλό είναι; Μιλάμε ότι είναι διπλάσιο από τα συνηθισμένα! Είναι σχεδόν σαν καναρίνι! Παρόλα αυτά είναι ολόιδιο με τα άλλα αν εξαιρέσεις το μέγεθος. Μήπως αυτά που έχουμε εμείς, τα πιο μικρά είναι τα τιμόρ και αυτό είναι το αυστραλιανό; διότι στις φωτο μοιάζουν πολύ με αυτά που έχω! Και πάλι σε ευχαριστώ καλό απόγευμα!
 
1) 10% ποιο μικρό σύμφωνα με το άρθρο που έβαλες link.
2) Είναι ένα μεγαλόσωμο ζεμπρα. Δεν είναι παράξενο, όταν γίνονται εισαγωγές από το εξωτερικό για τα μεγάλα pet shops (έχω πετύχει τέτοια εισαγωγή) υπάρχουν διαφόρων μεγεθών ζεμπράκια. Από πολύ μικρά τα οποία μπορεί και να έχουν το ίδιο μέγεθος με το timor μέχρι και τέρατα που προφανώς προέρχονται από εκτροφείς που πάνε σε εκθέσεις και ζευγαρώνουν επιλεκτικά μεγαλόσωμα ζέμπρα.

ΥΓ. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
 
Μεγαλόσωμα ζεμπράκια

Φίλοι γειά σας,

κι εγώ πήρα πρόσφατα ένα θηλυκό ζεμπράκι το οποίο είναι κατά 30-40% μεγαλύτερο από το αρσενικό, το οποίο έχει κανονικό μέγεθος (κανονικό σύμφωνα με αυτά που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά). Μάλιστα όταν το αγόρασα δεν το κατάλαβα γιατί μόνο αν τα δεις δίπλα δίπλα καταλαβαίνεις τη διαφορά.
Μάλιστα, είναι αισθητά βαρύτερο και πιό δυσκίνητο πουλί από τον λεπτόκορμο αρσενικό.
Ζευγάρωσαν κανονικά και έβγαλαν 5 υγειέστατα μικρά (πρώτη γέννα για τη θηλυκιά) τα οποία από το μέγεθος των ποδιών τους φαίνεται ότι έχουν πάρει το χαρακτηριστικό της μάνας (μεγαλόσωμα).
Πάντως συμβιώνουν αρμονικότατα και είναι και εξαιρετικοί γονείς.
 
Back
Top