Αναπαραγωγή Πληροφορίες και οδηγίες για αναπαραγωγή Μονκ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης liaktas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

liaktas

PB New Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2022
Μηνύματα
167
Πόλη
Νεο Φαληρο
Θα παρακαλούσα πολύ εάν μπορείτε να με διαφωτίσετε τα μέλη που έχουν παπαγάλο Μονκ για πληροφορίες και οδηγίες ζευγαρώματος Μονκ.
Βέβαια είναι κάτι για το οποίο αν γινει θα γίνει του χρόνου (θεωρώ τον εαυτό μου πολύ αρχάριο ακόμα) αλλά θα ήθελα γενικώς πληροφορίες για να έχω μια γενικότερη εικόνα σε περίπτωση που το προσπαθήσω…

Ευχαριστώ…
 
Η περίοδος αναπαραγωγής των monk είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος Δημιουργεί προβλήματα στους ιδιοκτήτες τους από τις περίεργες συμπεριφορές που εμφανίζουν λόγω των ορμονικών αλλαγών από τις οποίες υποφέρουν.
Οι παπαγάλοι monk εκτρέφονται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας, της Ασίας, του Καναδά και της Ευρώπης.
Καθώς υπάρχουν τεράστιες γεωγραφικές διαφορές, η περίοδος αναπαραγωγής τους ποικίλλει ανάλογα με το κλίμα και την περιοχή.
Η περίοδος των βροχών μπορεί να χαρακτηριστεί ως περίοδος αναπαραγωγής τους.
Έτσι, τα μέσα του φθινοπώρου έως τις αρχές της άνοιξης είναι οι μήνες ζευγαρώματος.
Η περίοδος διαρκεί περίπου έξι έως δέκα εβδομάδες και ο χρόνος επώασης είναι 23 έως 28 ημέρες.
Κανονικά, οι παπαγάλοι Quaker ωριμάζουν κοντά στην ηλικία των 2 ετών. Μερικοί έχουν δείξει σημάδια σεξουαλικής ωριμότητας όταν είναι 7 έως 8 μηνών.
Ο παπαγάλος Quaker έρχεται σε ηλικία αναπαραγωγής από 7 έως 24 μήνες.
Όταν τα αυγά γονιμοποιούνται μετά την αναπαραγωγή, το Quaker γεννά το πρώτο του αυγό σε περίπου 25 ώρες. Ακολουθούν τα επόμενα αυγά με τη συχνότητα ενός αυγού κάθε 24 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο γεννιούνται 4 έως 8 αυγά.
Μπορείς να διαβάσεις και τα παρακάτω άρθρα.

 
@Vada σε ευχαριστώ παρά πολύ για τις πληροφορίες… Αυτονόητο να υποθέσω είναι, ότι το αρσενικό πρέπει να είναι από άλλον εκτροφέα για να μην υπάρχει πιθανότητα συγγένειας…
 
@liaktas Ναι φυσικά! Δύο συγγενικά πουλιά δεν πρέπει να ζευγαρώσουν μαζί. Αυτό αποδυναμώνει τη γενετική συνολικά και μπορεί να οδηγήσει σε άσπορα αυγά, νεοσσούς που δεν εκκολάπτονται, παραμορφώσεις αυτές μπορεί να είναι εξωτερικές ή εσωτερικές και με εσωτερικές παραμορφώσεις δεν έχεις ιδέα εκτός από το ότι οι νεοσσοί θα αποτύχουν να ευδοκιμήσουν ή θα πεθάνουν σε νεαρή ηλικία αδύναμα ή άρρωστα πουλιά, πουλιά με μικρότερη διάρκεια ζωής, στείρα.
 
@liaktas επίσης πριν προχωρήσεις σε αναπαραγωγή όταν έρθει ο καιρός θα πρέπει να σκεφτείς διαφορά πράγματα! Οικονομικές ανάγκες, ανάγκες ησυχίας, το χρόνο σου, αν θα μπορέσεις να διαχειριστείς έκτακτες ανάγκες που πιθανόν προκύψουν , αν είσαι σε θέση να ταισεις κρέμα σε νεοσσό και εννοείται όταν θα έχεις πουλάκια μικρά τι θα τα κάνεις
 
@meniam πιστεύω ότι σε ένα με δυο χρόνια που μπορεί να μπω σε αυτήν την διαδικασία προφανέστατα και η εμπειρία και οι γνώσεις θα είναι σε άλλο επίπεδο από σήμερα… Ευχαριστώ πάντως για τις παρατηρήσεις…
 
Να προσθεσω στην παρούσα ενότητα για το μέλλον γιατί μπορεί να ενδιαφέρονται και άλλοι για αναπαραγωγή μονκ την παλέτα διασταυρώσεων που βρήκα καθώς επίσης και την σελίδα http://www.gencalc.com/gen/eng_genc.php?sp=0ParQua η οποία όπως έμαθα μπορεί να χρησιμεύσει εάν γνωρίζεις γενεαλογικά στοιχεία για την ακριβή επιτυχία στα χρώματα…
 

Συνημμένα

  • 371A9662-0E6E-4496-951C-F2DCACF4C325.webp
    371A9662-0E6E-4496-951C-F2DCACF4C325.webp
    119 KB · Προβολές: 33
Parbl
Guys, τι είναι το parablue? Και τι διαφορά έχει με το blue? Έχετε καμιά φωτογραφία να ανεβάσετε;
Parblue =partial blue
Parablue =typo error μαλλον (??? )

[automerge]1664424360[/automerge]
 
@MARY58 καλημέρα. Δεν ήξερα ούτε εγώ τι είναι. Και όταν αρχίσουν τα περί χρωματισμών, κληρονομικοτητας διασταυρώσεων και λοιπά γενετικής.. χάνω οποιαδήποτε επαφή με το θέμα λόγω έλλειψης γνώσεων. Respect σε αυτούς που κατέχουν το άθλημα

 
@ianos @MARY58 @φιλομαθης καλημέρα, υποθέτω ότι το parblue πρέπει να είναι μετάλλαξη του μπλε αυτού του τύπου.

  • The Parblue monk parakeet’s amount of blue or green on their plumage is based on the amount of psittacine they produce. The psittacine provides red or yellow pigments.
Πληροφορίες εδώ
 
@liaktas καλημέρα.Το απάντησα ηδη παραπανω αφού το έψαξα και εγώ. Στο πινακάκι αναφερόταν από σφάλμα η λέξη parablue και όχι parblue(partial blue). To θέμα αναπαραγωγής αν κάνεις , θέλει βασικο απαραίτητο σχεδιασμό.χώρου χρόνου φροντίδας και διάθεσης των πουλιών που θα σου προκυψουν. Τα mutations είναι πιο αdvanced level θέμα πιστεύω.
 
Ερώτηση άσχετου, εάν έχεις αρσενικό και θηλυκό μαζί στο κλουβί, την περίοδο του ζευγαρώματος και δεν θες να ζευγαρώσουν, πως το αποφεύγεις;
Ξέρεις βέβαια με αυτά που έχουμε διαβάσει και ποιο πάνω ότι η εποχή του ζευγαρώματος για τα Μονκ είναι από Σεπτέμβρη έως Απρίλιο;;;, η εποχή των βροχών. Αυξάνεις τον ύπνο; Προσέχεις τις τροφές για να μην αυξηθεί η λίμπιντο; Δεν βάζεις ζευγαρωστρα; Και αν έλθουν σε επαφή μεταξύ τους, είναι σίγουρο οτι θα κάνουν αυγά χωρίς φωλιά; Είναι ιδανικό να τα χωρίσεις;

Συγνώμη αν κουράζω αλλά θέλω να ξέρω από περιέργεια και καθαρά επιστημονικές γνώσεις…
 
Κάνεις αυτά για να το αποφύγεις:
Αυξάνεις τις ώρες ύπνου σε 12-14.
Φρόντιζεις να έχει στο κλουβί πάντα σουπιοκόκαλο και συμπληρώματα ασβεστίου στο νερό.
Να έχεις το κλουβί σε ένα σημείο σκοτεινό για να κατεβούν οι ορμόνες.
Να τσεκάρεις καθημερινά τις ταιστρες για τυχόν αυγά.
Σταμάτα το αυγό/αυγοτροφή για κάποιο καιρό.
 
Συμφωνώ με όσα είπε η @Ledagcc όμως παρόλα αυτά δεν μπορείς να αποκλείσεις το ενδεχόμενο ότι τελικά θα ζευγαρώσουν. Απλά μειώνεις τις πιθανότητες. Ακόμα και η χορήγηση ασβεστίου που αναφέρεται
Φρόντιζεις να έχει στο κλουβί πάντα σουπιοκόκαλο και συμπληρώματα ασβεστίου στο νερό.
Δεν είναι γιατί βοηθάει στην αποφυγή ζευγαρώματος αλλά στην περίπτωση που κάνουν αυγά δεν κινδυνεύουν από δυστοκία
 
Καλησπέρα, άρα μήπως ο χωρισμός ίσως είναι μια λύση? Αν και βέβαια μπορεί να δημιουργήσει κατάθλιψη…
 
Καλησπέρα, άρα μήπως ο χωρισμός ίσως είναι μια λύση? Αν και βέβαια μπορεί να δημιουργήσει κατάθλιψη…
Όχι δεν θεωρώ σωστό να τα χωρίσεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι εξαρχής να έχει το καθένα δικό του κλουβί. Δηλαδή όλο το χρόνο το κάθε πουλί θα έχει τον δικό του χώρο και θα είναι μαζί θα παίζουν κτλ τις ώρες εκτός κλουβίου οι οποίες είναι και ελεγχόμενες! Γενικά όσο πιο μεγάλο είναι ένα πουλί τόσο πιο δύσκολο είναι να αναπαραχθεί γιατί χρειάζονται ιδανικές συνθήκες σωστή διατροφή χώρος να νιώθουν άνεση κτλ. Εσύ όμως έχεις Μονκ και τα Μονκ όπως έχουμε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια ευνοούνται από τις συνθήκες που υπάρχουν στην Αθήνα και αναπαράγονται εύκολα οπότε θεωρώ πιθανόν αν ταιριάζουν σαν ζευγάρι και μέσα στο σπίτι να μπαίνουν σε αυτήν την διαδικασία. Αν εσύ δεν θέλεις κάθε χρόνο να φοβάσαι κάτι τέτοιο η καλύτερη λύση είναι να κάνεις αυτό που σου είπα και εννοείτε την περίοδο ζευγαρώματος να εφαρμόζεις και αυτά που είπε η Λήδα
 
Back
Top