Ασθένειες Ποια βιταμίνη ή σταγόνες θα προτείνατε για το φτέρωμα κοκατίλ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν τα μαδάει όντως, και αν τα μαδάει από μια συγκεκριμένη περιοχή, το μυαλό μου θα πήγαινε σε παράσιτα, τα οποία αντιμετωπίζονται.

Μακάρι ότι είναι να αντιμετωπίζεται.
Σήμερα είναι να πάω στις 12 ότι είναι θα σας ενημερώσω.
 
Γεια σας παιδιά, γυρίσαμε από τον γιατρό. Ο γιατρός τον βρήκε υγιή κ τον κοίταξε πολύ καλά. Μου είπε ότι ρίχνει τα φτερά του με σκοπό να βγουν αλλά καινούργια. Ήδη όταν τον έπιασε του έπεσαν 1-2 .. Του έβαλε κάτι σταγόνες στο σημείο που είδε ότι έχει κενό λόγω του ότι τα τραβάει. Τα καινούρια φτερά του προκαλούν φαγούρα λογω της πούδρας που έχουν και αυτό τον εκνευριζει. Μου είπε ότι δεν είναι τίποτα το ανησυχητικό και αν θελησω να του πάρω βιταμίνη για να δυναμώσουν τα φτερά..
Πήγα σε ένα πετ σοπ που έχει και φαρμακευτικά είδη για πουλιά και μου έδωσαν την muta-vit της Versele laga είναι σκόνη και θα τις βάζω είτε στο νερό είτε στο φαγητό του σε ποσότητα που μου είπαν.
 
γυρίσαμε από τον γιατρό
Σε ποιον πήγες τελικά;

του έβαλε κάτι σταγόνες στο σημείο που είδε ότι έχει κενό λόγω του ότι τα τραβάει
Τι ακριβώς ήταν αυτές οι σταγόνες;

θα τις βάζω είτε στο νερό είτε στο φαγητό του σε ποσότητα που μου είπαν
Πόσο σου είπαν να βάζεις;
 
Σε ποιον πήγες τελικά;


Τι ακριβώς ήταν αυτές οι σταγόνες;


Πόσο σου είπαν να βάζεις;

Λοιπόν πήγα στον κύριο Αχιλλέα Ακριβο, ήταν σταγόνες iveramectin (ελπίζω να το λέω σωστά) για αποπαρασιτωση.
Και μετά στο πετ σοπ μου είπαν να του βάζω 1 μεζούρα σκόνης σε 250ml νερό. Για κάθε μέρα μου είπαν για 2 βδομάδες και αλλαγή νερό κάθε ημέρα κ ξανά ανανεωση του νερού με καινούρια δοσολογία σκονης
 
Συγνώμη αλλά για το iveramectin γράφει ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το ζώο έχει ακάρεα για να του βάλουμε αλλιώς είναι επικίνδυνο για το πουλί. Τι γίνεται όταν το βάζουμε προληπτικά; Γιατί στον Ρίκο ήταν προοληπτικο
 
για το iveramectin γράφει...
Για τους τύπους, είναι Ivermectin και όχι Iveramectin.

για το iveramectin γράφει ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το ζώο έχει ακάρεα για να του βάλουμε αλλιώς είναι επικίνδυνο για το πουλί
Η ιβερμεκτίνη (ivermectin) είναι δηλητήριο το οποίο στην κατάλληλη δόση σκοτώνει συγκεκριμένα είδη ακάρεων. Σε υψηλότερες δόσεις ή και σε λανθασμένη συχνότητα χορήγησης, η ιβερμεκτίνη, όπως και πολλές άλλες δραστικές ουσίες φαρμάκων μπορεί να σκοτώσει ή να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και σε άλλους οργανισμούς. Πέρα από τη θεωρία όμως, ο γιατρός είναι αυτός που κρίνει τελευταίος. Όταν κρίνει ότι πρέπει να χορηγήσει ένα φάρμακο, νομίζω το κάνει λαμβάνοντας υπ' όψιν όλες τις παραμέτρους.
 
Για τους τύπους, είναι Ivermectin και όχι Iveramectin.


Η ιβερμεκτίνη (ivermectin) είναι δηλητήριο το οποίο στην κατάλληλη δόση σκοτώνει συγκεκριμένα είδη ακάρεων. Σε υψηλότερες δόσεις, η ιβερμεκτίνη, όπως και πολλές άλλες δραστικές ουσίες φαρμάκων μπορούν να σκοτώσουν ή να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και σε άλλους οργανισμούς. Πέρα από τη θεωρία όμως, ο γιατρός είναι αυτός που κρίνει τελευταίος. Όταν κρίνει ότι πρέπει να χορηγήσει ένα φάρμακο, το κάνει λαμβάνοντας υπ' όψιν όλες τις παραμέτρους.

Ναι έχεις δίκιο για αυτό. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως
 

Σχετικά θέματα

Back
Top