Γενικά Ποια είδη παπαγάλων μπορούμε να φιλοξενήσουμε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης fei
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Γενικά δεν μπορείς να κρίνεις με σιγουριά από το είδος. Είναι και ανάλογα το κάθε πουλί. Πχ κάποιος μπορεί να πάρει ένα parrotlet που να είναι πιο θορυβώδες από ένα άλλο του είδους του....
 
@CHRISV Δεν διαφωνώ. Αλλά βασιζόμαστε στον κανόνα ο οποίος λέει ότι τα τα parrotlet παράγουν περίπου 65 decibels ενώ τα pionus 95. Το αν κάποιο πουλί είναι πιο ήσυχο ή πιο φωνακλαδικο δεν μπορούμε να το κρίνουμε.
 
@Ledagcc Ναι αυτό είναι μια αλήθεια που δεν μπορούμε να αγνοησουμε. Ναι τα parrotlet είναι πιο ήσυχα γιατί συνήθως κάνουν ένα σιγανό μουρμούριτο τσιριχτο. Τώρα άμα λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι θα πρέπει / μια έξυπνη κίνηση θα ήταν να πάρεις ένα ταίρι στον παπαγάλο σου το λέω γενικά. Ιδιαίτερα αυτή την ανάγκη την έχουν τα budgies.
 
Εάν δεν την έχουν όμως την παρέα των ανθρώπων κ λείπουν ώρες οι φροντιστές τους τότε καλύτερα να έχουν παρεούλα ένα παπαγάλο του είδους τους. Ερώτηση, δύο αρσενικοί παπαγάλοι μπορούν να συμβιώσουν παρεούλα ή όπως τα καναρίνια, θα γίνει η σφαγή του Δράμαλη;
 
@Ledagcc Λήδα οι παπαγάλοι δεν χρειάζονται ταίρι όταν έχουν την παρέα του ανθρώπου το ξέρω. Όταν όμως ο ιδιοκτήτης λείπει από το πρωί μέχρι το βράδυ πρέπει να έχουν ταίρι.
[automerge]1663440062[/automerge]
@Ledagcc Σωστή. Αλλά αξίζει να ξέρει ο κόσμος ότι ο παπαγάλος που παράγει τα περισσότερα decibels είναι ο jumbo jet (140) και ο επόμενος είναι o mulccan cockatoo που είναι ο μεγαλύτερος cockatoo. (135)
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@Ledagcc Λήδα οι παπαγάλοι δεν χρειάζονται ταίρι όταν έχουν την παρέα του ανθρώπου το ξέρω. Όταν όμως ο ιδιοκτήτης λείπει από το πρωί μέχρι το βράδυ πρέπει να έχουν ταίρι.
Καλησπερα.Υπο τετοιες συνθηκες μηπως ο ιδιοκτητης/φροντιστης/κατοχος δεν θα πρεπει να εχει καν ενα pet bird εφοσον δεν εχει χρονο να του αφιερωνει? με το να παρει δευτερο ειτε ιδιου φυλου ειτε ζευγαρι δεν θα μπει σε αλλα πεδια προβληματων? Ειτε τσακωμων ειτε αναπαραγωγη? Με μεγαλυτερες αναγκες σε χωρο εκ των πραγματων? Θεωρητικα το προσεγγιζω το θεμα.
 
@φιλομαθης Τώρα ανοίγεις μεγάλη κουβέντα!! 🙂
Θα πω καθαρά την προσωπικη μου άποψη ως κάτοχος ενός παροτλετ.
Θεωρώ ότι οι φροντιστές των πουλιων πρεπει να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο όχι μόνο για την φροντίδα και υγιεινή που χρειάζεται ένα πουλακι , αλλά και για την εκπαίδευση και παρεα του. Όταν έχεις ένα πουλακι ειναι απαραίτητο καθώς το πουλακι έχει μονο εσένα ως Ταιρι του.
Το να το έχεις σε ένα κλουβί και να μην ασχολείσαι ποτε μαζί του θα το κάνεις το λιγότερο δυστυχισμένο.
Αν έχεις παραπανω απο ενα πουλακι ίδιου η διαφορετικό φύλου ακομα και αν υποθέσουμε ότι τα πάνε καλά μεταξυ τους,
εκεί μπαίνουμε σε άλλες καταστάσεις π.χ ζευγάρωματα που απαιτεί χρόνο και γνώσεις ,αλλά ακομα και αν ειναι του ίδιου φύλου αν δεν ασχολείσαι με αυτά παρα μόνο με τα απαραίτητα, τα πουλακια λογικά θα ειναι άγρια μπορεί ακομα και επιθετικά.

Όποτε εγώ θεωρώ πολυ απλά ότι οταν παιρνεις πουλακι-α ,φροντίζεις να έχεις τον απαραίτητο χρόνο να τους αφιερώνεις.
 
@Ledagcc ειχα και παροτλετ και ζακο και εχω παιονους 4 χρονια
Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία τα παροτλετ πιάνουν λιγότερα ντεσιμπέλ άρα είναι πιο αθόρυβα. Όταν πάμε να αγοράσουμε έναν παπαγάλο κι θέλουμε κάτι ήσυχο βασιζόμαστε στην έρευνα και όχι στο γεγονός ότι σε κάποιον έτυχε να είναι ήσυχος ο παπαγάλος λόγο χαρακτήρα
 
@Ledagcc Σωστή. Αλλά αξίζει να ξέρει ο κόσμος ότι ο παπαγάλος που παράγει τα περισσότερα decibels είναι ο jumbo jet (140) και ο επόμενος είναι o mulccan cockatoo που είναι ο μεγαλύτερος cockatoo. (135)

Το jumbo jet είναι αεροπλάνο δεν είναι παπαγάλος. 😁 Eπίσης το μεγαλύτερο είδος κοκατού σε μέγεθος είναι οι Palm cockatoo.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Φοίβος Ανέστη μην κολλάς στις διαφορές τους κοίτα τα κοινά τους σημεία! 😂. Πάντως εάν ένα αεροπλάνο παράγει 140db μου κάνει εντύπωση που υπάρχει αγορά mulcan cockatoo που παράγει 135db. Ή για όποιο άλλο cockatoo που πιάνει τόσα ντεσιμπέλ.
 
όσο ότι υπάρχει αγορά για αυτά τα πανέμορφα αλλά κ τόσο θορυβώδη πουλάκια.
Τα κοκατού γενικά είναι τα πιο πολυπληθή στα καταφύγια στη Β. Αμερική. Και τα πιο δύσκολα να υιοθετηθούν είναι τα Μολούκαν. Χωρίς υπερβολή τα περισσότερα είναι απασχόληση για 24/7. Έχουν τα περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα συμπεριφοράς και την πιο αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Είναι ομολογουμένως το χειρότερο κατοικίδιο. Αν ένα είδος μόνο δεν θα έπρεπε να βρίσκεται μέσα σε σπίτια αυτό είναι σίγουρα τα Μολούκαν.
 
Back
Top