Διατροφή Ποια είναι η κατάλληλη συσκευασμένη τροφή;

Το τσουβάλι αυτό είναι ανοιχτό; Τα σποράκια εκτείθονται σε σκόνη, μύγες και ό,τι άλλο; Επίσης, τα σποράκια μετά από καιρό χαλάνε.. Αν αυτός τα βάζει σε ένα τσουβάλι και τα έχει εκεί μήνες; Δε ξέρω.. Εγώ πιστεύω καλύτερα να παίρνεις συσκευασμένη που να την ανοίγεις εσύ και να είσαι σίγουρος για το αν έχει διατηρηθεί σωστά και υπό της κατάλληλες συνθήκες!
οχι ειναι σε κλειστο μεγαλο αποθηκευτικο κουτι και παντοτε κλειστο και καθαρο απλα απο τσουβαλι μαρκας προερχεται και μπαινει στο κουτι μετα
 
Πως εισαι σιγουρος οτι το περιεχομενο του κουτιου εχει οντως την μαρκα της τροφης που λεει ο καταστηματαρχης αφου την αδειαζει μεσα στο κουτι;
 
Εγώ παίρνω πάντα κλειστό τσουβάλι γνωστής εταιρείας και το ανοίγω εγώ.
Μετά το αποθηκεύω σε τρεις μεγάλους κουβάδες που κλείνουν καλά από πάνω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Χθες όπως σου είπα συναντήθηκα με κάποιον μεγάλο εισαγωγέα τροφών.

Δεν θες να ξέρεις ποια η αποψή του περί καλών και φθηνών σπόρων.

Θα αναθεωρήσεις όλα όσα ξέρεις μέχρι τώρα.

Ατιμη Ελλάδα.

εγω θελω λεπτομερειες γιατι δεν καταλαβα τι θες να πεις
 
Η συσκευασμένη τροφή είναι καλύτερη απο την χύμα; (προυπόθεση να υπάρχει καλή συντηρηση και για τις δύο)

Γιατί;

Γιατί ξέρεις από ποιόν θα ζητήσεις ευθύνες, αν έχεις την υποψία ότι ψόφησαν-αρρώστησαν τα πουλιά λόγω της τροφής και γιατί δεν συμφέρει τις μεγάλες-επώνυμες εταιρίες του κάθε χώρου, η δυσφήμιση.. Ειδικά με το ρυθμό και τους τρόπους που μαθαίνονται πλέον τα πάντα σε φόρουμς, διαδίκτυο, fb κλπ.. Στη χύμα, πιάσ'τ αυγό και κούρεψ'το.
 
Πως εισαι σιγουρος οτι το περιεχομενο του κουτιου εχει οντως την μαρκα της τροφης που λεει ο καταστηματαρχης αφου την αδειαζει μεσα στο κουτι;
Επι 4 χρονια απο εκει την αγοραζω και ποτε δεν ειχα προβλημα!
 
Τάσσομαι υπέρ των συσκευασμένων τροφών, είτε αφορούν σε μείγματα σπόρων είτε σε αυγοτροφές. Επίσης, όσοι διαθέτουμε μικρό αριθμό πουλιών και επιλέγουμε τα μεγάλα τσουβάλια(25 kg), να προσέχουμε και τις ημερομηνίες λήξης των συσκευασιών αυτών, λαμβάνοντας υπόψη, ότι το τσουβάλι θα καταναλωθεί σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, που ενδεχομένως να ξεπεράσει και την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης. Στην περίπτωση αυτή, είναι προτιμότερο να προσανατολιζόμαστε σε μικρότερες ΠΑΝΤΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ συσκευασίες πχ 1 kg, οι οποίες καταναλώνονται γρήγορα. Δυστυχώς μέχρι στιγμής λίγες από τις μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού παράγουν συσκευασίες του 1 kg με ποιοτικά μείγματα σπόρων.
 
αν και περιμενα τον ΑΒΑΤΟΝ να απαντησει για να κανω μια πιο ολοκληρωμενη τοποθετηση... Δε το βλεπω να γινεται.
δε νομιζω οτι χρειαζεται η συγκριση συσκευασμενης-χυμας τροφης. Ειναι γελοια!
φυσικα δεν αγοραζουμε χυμα τροφη, οπως και απαγορευεται να αγοραζουμε και συσκευασμενες τροφες που εχουν διαφανες συσκευασιες.
προσφατα αμφιταλαντευτηκα αρκετα στις συσκευασμενες και κατεληξα εκει που ξεκινησα.
ειναι μεγαλο λαθος απο εμας να μην λαμβανουμε υποψην τα διαφορα παιχνιδια που παιζονται απο τους εμπορους στην πλατη μας!
τι εννοω;
πως γινεται ενα φεγγαρι να θεωρουνε μερικοι εκτροφεις μια τοπ τροφη και την επομενη να τη βριζουνε;
πολυ απλα οταν ο εμπορας βλεπει οτι ενας συγκεκριμενος κωδικος εχει κινηση,θα σ φερει εισαγωγη τη επομενη φορα το κοντεινερ που θα του το δωσουν με μισα λεφτα. Αυτος κοιταζοντας μονο το κερδος και ξεροντας οτι πουλαει ο κωδικος και οτι θα τα δωσει ολα σε 5 μερες, αδιαφορει για τις καταστασεις φυλαξεις των τροφων ή και ακομα τον καιρο που ηταν αυτες παρκαρισμενες. Και μετα... Κλαψ λιγμ το τσουβαλι της τοπ τροφης ηταν γεματο σκονη και σκασεμνα σπορακια. Ουπς τα πουλακια δεν ειναι καλα...
προσωπικα ψωνιζω εταιρεια που απο οσο εχω πληροφορηθει, ουτε εκπτωσεις κανει στους εμπορους αλλα ουτε και ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ! Ετσι εχω λιγο περισσοτερο το κεφαλι μου ησυχο.
οσον αφορα την τοποθυετηση του PAIANA στη απαντηση περι δυσφημησης συμφωνω απολυτα.
ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ και μονο! Και ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ.ψαξτε λιγο πριν αγορασετε αι δεν ειναι δυσκολο να τα πληροφορηθειτε ολα!
αυτα απο εμενα
 
οπως και απαγορευεται να αγοραζουμε και συσκευασμενες τροφες που εχουν διαφανες συσκευασιες.

Σωστά γιατί εκτός των άλλων μπορεί να έχουν και τα ανεπιθύμητα χρωματιστά κομματάκια.
 
Ο ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ πρέπει να μάθει να ελέγχει την οποιαδήποτε τροφή βάζει στα πουλιά του όταν μάλιστα την πληρώνει ακριβότερα απ' όλη την Ευρώπη. Οταν το επίπεδο των ατόμων που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες και θέλουν να ονομάζονται εκτροφείς είναι υψηλό, κανένας έμπορος δεν μπορεί να τους πουλήσει τα σκουπίδια του. Φυσικά και υπάρχουν, ΚΑΙ σοβαρές εταιρείες αλλά ΚΑΙ σοβαροί εισαγωγείς. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να με κάνει να αγοράσω τα προιόντα τους. Ενημερώνομαι με κάθε τρόπο και ελέγχω κάθε τροφή που αγοράζω, ΠΑΝΤΑ. Μάλιστα δεν φοβάμαι να πώ στον έμπορο τον λόγο που σταμάτησα να αγοράζω αυτό που πουλάει. Αν είναι έξυπνος θα το λάβει σοβαρά υπ' όψιν του.
 
Σωστά γιατί εκτός των άλλων μπορεί να έχουν και τα ανεπιθύμητα χρωματιστά κομματάκια...

Στεφανε αναφερομουνα σε επωνυμες τροφες που εχουν διαφανη συσκευασια και οχι σε χυμα.

οσον αφορα κε. Μακη το ποστ σας συμφωνωκαι η αναφορα μου εχει να κανει για περσινο ξεσηκωμο εκτροφεων απεναντι σε συγκεκρημενη ΣΟΒΑΡΗ εταιρεια και σε συγκεκρημενο ''ΣΟΒΑΡΟ'' εισαγωγεα...
 
Στεφανε αναφερομουνα σε επωνυμες τροφες που εχουν διαφανη συσκευασια και οχι σε χυμα.

Και εγώ σε επώνυμη συσκευασμένη(800gr) τροφή αναφερόμουν, η οποία έχει το χαρακτηρισμό Super Premium με σπόρους και... φρούτα(τα χρωματιστά κομματάκια που λέγαμε...) που φαίνονται από το διαφανές τμήμα της συσκευασίας. Τη χύμα την χρησιμοποιούσα όταν ήμουν 10 χρονών, λόγω νεαρού ηλικίας και έλλειψης γνώσεων στο αντικείμενο. Όταν εντάχθηκα στα 25 μου σε σύλλογο και ένεκα της συναναστροφής μου με γνώστες του αντικειμένου σταμάτησα να τη χρησιμοποιώ.
 
Back
Top