Διατροφή Ποια είναι η σωστή δοσολογία χρωστικής στα κόκκινα καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Canary A
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Canary A

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2015
Μηνύματα
99
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους σας, διαθέτω ζευγαράκια από Γερμανικά κόκκινα, λιποχρωμα κόκκινα και μοζαίκ κόκκινα. Αγόρασα πρόσφατα την εξής χρωστική CARORED 100γρμ με 1,8% καταξανθίνη της εταιρίας CeDe. Καθώς έψαξα στο Ιντερνετ για να βρω την σωστή δοσολογία για να μην δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στα καναρινάκια μου βρήκα ότι πρέπει να δίνω 10 γρμ ανά 1 κιλό αυγοτροφή. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής.
1. Να πάρω 1 κιλό αυγοτροφή και να βάλω μέσα 10γρμ και να τα ανακατέψω και να τους το δίνω η καλύτερα να βάζω όση χρωστική αναλογεί στην 1 ταΐστρα αυγοτροφής;
2. Μήπως πρέπει να μειώσω λίγο την ποσότητα μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο συκώτι των πουλιών;

Έχω διαβάσει το θέμα για τις χρωστικές αλλά δεν με κάλυψε καθώς αναζητώ λύσεις για την σωστή δοσολογία.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΜΦΧ
Ανδρέας
 
Καλησπέρα σε όλους σας, διαθέτω ζευγαράκια από Γερμανικά κόκκινα, λιποχρωμα κόκκινα και μοζαίκ κόκκινα. Αγόρασα πρόσφατα την εξής χρωστική CARORED 100γρμ με 1,8% καταξανθίνη της εταιρίας CeDe. Καθώς έψαξα στο Ιντερνετ για να βρω την σωστή δοσολογία για να μην δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στα καναρινάκια μου βρήκα ότι πρέπει να δίνω 10 γρμ ανά 1 κιλό αυγοτροφή.
Ανδρέα καλησπέρα...
Δεν ξέρω αν εσύ το γνωρίζεις... αν ναι... Να μου επιτρέψεις να γράψω δυο τρεις γραμμές, για τους μελλοντικούς αναγνώστες που πιθανόν να μη γνωρίζουν σχετικά με τις χρωστικές βαφής που χορηγούνται στα καναρίνια χρώματος.
Οι χρωστικές δεν αναμειγνύονται απ' ευθείας με την αυγοτροφή αλλά χρειάζεται να διαλυθούν πρώτα στο νερό, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα θα πρέπει να είναι ζεστό.
Η παρασκευή της αυγοτροφής είναι μια διαδικασία που πρέπει να γνωρίζει κάθε κάτοχος καναρινιών χρώματος αν φυσικά θέλει να διατηρήσουν τα πουλιά, τα έντονα χρώματα Χορήγηση χρωστικών ουσιών στα καναρίνια Κόκκινου Παράγοντα • PetBirds
Υπάρχει ένα πολύ καλό άρθρο που περιγράφει αναλυτικά το πως μπορείτε να Φτιάξτε τη δική σας αυγοτροφή για καναρίνια • PetBirds... με φυσικά καλύτερα υλικά.
Αν κατάλαβα καλά εσύ μιλάς για έτοιμη αυγοτροφή του εμπορίου, οπότε η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την προετοιμασία της περιγράφεται πάρα πολύ καλά εδώ.
1. Να πάρω 1 κιλό αυγοτροφή και να βάλω μέσα 10γρμ και να τα ανακατέψω και να τους το δίνω η καλύτερα να βάζω όση χρωστική αναλογεί στην 1 ταΐστρα αυγοτροφής;
Θα ετοιμάζεις την ποσότητα αυγοτροφής που χρειάζεσαι καθημερινά...
Αν φτιάξεις περισσότερη ποσότητα και κίνδυνος να χαλάσει υπάρχει αλλά και δεν θα την προσφέρεις φρέσκια. Σε ότι αφορά τη χρωστική τώρα θα κάνεις αναγωγή της ποσότητας που απαιτείται για την ποσότητα αυγοτροφής που χρειάζεσαι.
2. Μήπως πρέπει να μειώσω λίγο την ποσότητα μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο συκώτι των πουλιών;
Το συκώτι των πτηνών καταστρέφεται από την υπερδοσολογία τέτοιων ουσιών...
Στην προσπάθεια να πετύχουν έντονα χρωματικά αποτελέσματα (ίσως) κάποιοι... Να υπερβάλουν σε βάρος της υγείας των πουλιών.
Όμως οι ποσότητες που προτείνονται από τις κατασκευάστριες εταιρείες των χρωστικών αυτών προϊόντων, είναι αυτές που δοκιμάστηκαν χωρίς προβλήματα στα πουλιά. Ελπίζω να βοήθησα.
Φυσικά ως νέος στην παρέα μας πιθανόν να έχεις περισσότερες απορίες...
Μη διστάζεις... Παρέα είμαστε... ρωτάς κι όποιος μπορεί απαντά.
 
Κε Γιάννη οι οδηγίες χρήσεις γράφουν ότι αυτή πρέπει να μπει απευθείας στην αυγοτροφή. Δεν αναφέρει πουθενά ότι πρέπει να την διαλύσω πρώτα σε νερό.
Ακριβώς αναφέρει ότι μπορεί να δοθεί στα πουλιά με 2 τρόπους. Μέσω της αυγοτροφής και απλός βάζοντας το υλικό όπως το παίρνουμε από το κουτί του και εναλλακτικά δίνοντας το στα πουλιά από το νερό που πίνουνε.
 
Σε τι μορφή είναι;
Δεν είναι σκόνη αυτή που έχεις;
 
Αν δεν κάνω λάθος είναι σε σκόνη...
Αυτή δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ... και φυσικά δεν ξέρω..
Όσες όμως έχω χρησιμοποιήσει... όλες χρειάζονται νερό.
 
''10gr σε 1kg αυγοτροφης η 10gr σε 1lt χλιαρο νερο'' . ή το ένα ή το άλλο.
 
Για μένα είναι αδύνατο να φάει το καναρίνι τη σκόνη...
Δεν υπάρχει περίπτωση. Αλλά πάλι μια και δεν το γνωρίζω σαν προϊόν...
ας μιλήσουν αυτοί που τη δοκίμασαν ή που ξέρουν περισσότερα.
 
Θα ήθελα και την γνώμη του Μάκη εδώ. Μάκη όντως υπάρχουν χρωστικές που πρώτα πρέπει να διαλύονται στο νερό?
 
Κε Γιάννη και εμένα μου φαίνεται περίεργο αλλά η αυγοτροφή δεν είναι ιδιαιτέρως ξερή οπότε φαντάστηκα ότι μπορεί να απορροφηθεί.
 
... Μάκη όντως υπάρχουν χρωστικές που πρώτα πρέπει να διαλύονται στο νερό?

Αν θέλεις ομοιόμορφη κατανομή της χρωστικής στην αυγοτροφή που προσφέρεις, είναι απαραίτητο Γιώργο.


Ανδρέα,όταν θέλουμε να "βάψουμε" κόκκινα, αγοράζουμε είτε έτοιμη αυγοτροφή(συνήθως ΠΑΤΕ) είτε χρωστική για να φτιάξουμε την δική μας αυγοτροφή. Απο την στιγμή που πήρες χρωστική, το επόμενο βήμα είναι να πάρεις μια ξηρή αυγοτροφή ουδέτερης βάσης ώστε να εφαρμόσεις την συνταγή της χρωστικής σου.
Μια συνταγή με αποτέλεσμα 100 γρ .ΑΥΓΟΤΡΟΦΗΣ είναι η εξής.
30 γρ κους-κους
30 γρ χλυαρό νερό μέσα στο οποίο διαλύουμε ΕΝΑ (1) γραμμάριο της χρωστικής, και όποια άλλα πρόσθετα θέλουμε
ΑΝΑΜΟΝΗ 1/2 ΩΡΑΣ
προσθέτουμε
40 γρ ξηρή ουδέτερη αυγοτροφή
λίγο νιζερ καλό ανακάτεμα και είσαι έτοιμος.
Ετσι έχεις μια μικροποσότητα αυγοτροφής(αφού έχεις μόνο δυο ζευγαράκια) με την ποσότητα χρωστικής που σου προτείνει η εταιρεία.
 
Κε Μακη πόσο μπορώ να την διατηρήσω στο ψυγείο; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κε Γιάννη και κε Μάκη για τις άμεσες και ουσιαστικές σααπαντήσεις.

Φιλικά
Ανδρέας
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Κε Μακη πόσο μπορώ να την διατηρήσω στο ψυγείο; ...

Αρκετές μέρες. Ανάλογα τα πρόσθετα που έχεις διαλύσει στο νερό (εκτός της χρωστικής). Να κάνεις ποσότητες που να μη χρειάζεται να μείνουν στο ψυγείο πάνω απο 2-3 μέρες.
 
Ανδρέα εγώ φέτος την ανακάτεψα σε 1 κιλό έτοιμης αυγοτροφής εμπορίου και δεν είχα κανένα πρόβλημα και είχα καλά αποτελέσματα.
 
Βασίλη τι να πω; Είμαι σε δίλημμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλω να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στα καναρίνια.
 
Ανδρέα βάλε λιγότερη από την προτεινόμενη ποσότητα... Και εγώ έτσι έκανα... Καλό αποτέλεσμα θα έχει παλι... Εκτός αν θες να πας σε διαγωνισμούς... Βέβαια εγώ έχω μωσαικά και όχι κόκκινα λιποχρωμικα
 
Back
Top