Γενικά Ποια ειδη παπαγαλων ειναι πιο ευκολα στην αναπαραγωγη;

Πάρε μια ιδέα από αναπαραγωγή Budgerigar! Τα παπαγαλάκια είναι πολύ καλοί και υπεύθυνοι γονείς!
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Εφόσον οι γονείς είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους, δεν υπάρχει λόγος να παρέμβουμε εμείς για συμπληρωματική διατροφή των νεοσσών, αρκεί η σωστή περιποίηση των γονέων. Απλά όταν προχωράμε σε γέννα, πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο μήπως χρειαστεί η παρέμβασή μας.
Οι γέννες πρέπει να είναι αραιές ώστε το ζευγάρι να προλαβαίνει να ανακάμπτει από την ταλαιπωρία της προηγούμενης γέννας.
Με την λογική της αντικειμενικής δυνατότητας και οι γυναίκες μπορούν να τεκνοποιούν κάθε χρόνο. Δεν το αναλύω :)
Πουλάκια άνω του έτους μπορούν να ζευγαρώσουν εφόσον προετοιμαστούν διατροφικά και ταιριάξουν. Δεν χρειάζεται να είναι 2-3 ετών.
 
Όταν δηλαδή με το καλό βγάλεις μικρά, θα αναλάβεις εσύ τη σίτιση τους; Ή όχι;
ναι μολις γεννησουν με το καλο αν γεννησουν θα αναλαω εγω την σιτηση το ταισμα τους για να με συνηθησει και τα πουλια οπως εχω κανει τωρα και με το κοκατιλ που εχω κι ειναι πραγματικα αξιολατρευτος!
Μααρια σχετικα ενημερομενος με την αναπαραγωγη τους ειμαι αλλα ρωταω και εξτρα πληροφοριες!
τα πουλια που θα παρω θα φροντισω να ειναι κλεισμενα χρονου και λιγο παραπανω1,5 χρονων !
αν οντως γενησουν θα υπαρχει αποχη τις γεννες δεν θα γινονται καθε μηνα!
αυτο με το ταισμα εγω μπορω να αναλαβω το ταισμα τους οποτε δεν υπαρχει θεμα μια ςπου εχω εμπειρια!
απλως μια ερωτηση γινεται με το που θα γεννηθει το πρωτο μικρο να το ταισω κατευθειαν εγω;
 
Aν είσαι νέος στο χόμπι, ξεκίνα με κάτι εύκολο στην αρχή όπως σου είπαν παραπάνω οι φίλοι μας, για να μην απογοητευτείς και εγκαταλείψεις την προσπάθεια. Να θυμάσαι πως δεν παίζει ρόλο μόνο το είδος των πουλιών που θα επιλέξεις αλλά και η ίδια η προσωπικότητά τους, κυρίως όμως οι συνθήκες διαμονής και διατροφής τους. Ειχα χρόνια παπαγαλάκια Μπάτζι και δεν ειχα καταφέρει να δω απογόνους. Και τα τρία τελευταία χρόνια πέτυχα ένα πολύ καλο ζευγάρι που ταίριαξε αφάνταστα και γεννούσε μέχρι και 8 αυγά την φορά. Καλό θα είναι να σκεφτείς τι θα κάνεις με τους απογόνους που θα αποκτήσεις καθώς και αυτοί θα χρειαστούν χώρο για την καλύτερη διαβίωση τους.
 
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω εν μέρει με την επιμονή σου να ταΐσεις εσύ τους νεοσσούς. Θα έπαιρνες αλήθεια από μια μάνα που έχει γάλα να θηλάσει το παιδί της το νεογνό να το ταΐσεις εσύ με το μπιμπερό γιατί έτσι σου αρέσει ή επειδή θεωρείς τον εαυτό σου έμπειρο στο τάισμα; Γιατί δεν αφήνεις την φύση να λειτουργήσει μόνη της και να παρέμβεις μόνο αν και όταν χρειαστεί; 'Εχεις σκεφτεί την πιθανότητα να θυμώσει το ζευγάρι με την παρεμβασή σου με απρόοπτες συνέπειες; Συγνώμη αν γίνομαι λίγο αυστηρή.. από αγάπη για τα πουλάκια το κάνω... Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά και να μας ενημερώσεις για την συνέχεια!
 
Αχ πόσα χρόνια με γυρισες πίσω Σταύρο! Εκείνο το πρώτο μωρό ζεί ακομα! Χάρισα πάρα πολλά σε φίλους και συγγενείς και από τα 8 επόμενα που γεννήθηκαν κράτησα μόνο ένα! Αντε και στα δικά σας παιδιά!
 
καλησπερα και παλι!
επεστρεψα μετα απο ενα προβλημα υγιειας της μητερας μου οπου ημουν μερα νυχτα στο νοσοκομειο +την δουλεια!
τεσπα!
ενδιαφεροντα ολα αυτα που μου ειπατε! Εγω αυριο κατα 99% θα παω να παρω το ζευγαρακι μου κλουβι εχω το μονο που λειπει ειναι h fωλια που δεν ξερω ποτε να την βαλω κθως και ποιο μεγεθος να αγορασω;
 
Καλημέρα, εύχομαι σύντομα περαστικά στην μητέρα σου!
Τι πουλάκια θα πάρεις τελικά Budgies ; Αν ναι, πρόσεξε να είσαι σίγουρος για το φύλο τους. Μπλε βαθύ χαλινός για το αρσενικό, καφέ για το θηλυκό. Τώρα αν είναι μικρά κάτω του έτους, ενδέχεται να μην φαίνεται καλά το χρώμα και μπορεί να μπερδευτείς.
Όποιο είδος πουλάκια και να πάρεις, η φωλιά δεν είναι απαραίτητη από την αρχή.
Μαζί με τα πουλιά πάρε και μια καλή συσκευασμένη τροφή σπόρων και ένα σουπιοκόκαλο καθώς και ξύλινες πατήθρες αν δεν έχεις και το περισσότερο μία multi vit βιταμίνη για το νερό.
Μην αγοράσεις, βιταμίνες σε μορφή τροφής, παιχνίδια, καθρεφτάκια κτλ.
Διάβασε τα άρθρα της διατροφής Αρθρα για τη Διατροφή των Πουλιών και μόλις τα αγοράσεις, ενημέρωσέ μας να συζητήσουμε τα της φροντίδας τους. :)
 
καλησπερα ευτηχως η μητερα μου εγινε απολυτως καλα αλλα ειχα τρεχαματα και δεν εμπινα καθολου ουτε πηγα στο εκτροφειο!
αυτον τον καιρο ομως!
προεκυψα απο εκτροφεα 2 νεες εκδοχες!
1 ζευγαρι κονουρας πολυ αγαπημενο ετοιμο να γεννησει τα δινει γαιτι εχει γεμισει απο πουλια!
καθως και μωρα ρικνεκ που θα τα παρω οταν γεννηθουν την ανοιξη!
τι προτεινετε οι κονουρες ειναι καλα πουλια;
επισης 350ε για το ζευγαρι ειναι καλο για κονουρες;
ποσο τις εχετε δει στο εμπορειο και γενικα;

τι προτεινετε;
 
Back
Top