Διατροφή Ποια η εμπειρία σας με τα pellets σε μακροχρόνια βάση;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Notaspan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Έχω διαβάσει άρθρα έχω δει βίντεο αλλά η προσωπική σας εμπειρία σε μακροχρόνια βάση με τα πελετ πως σας φαίνεται; Έχετε δει κάποια διαφορά στο πουλάκι; Είναι πιο εύκολο στην διαχείριση και στον καθαρισμό;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: Ivan
Ταΐζω πέλλετ συμπληρωματικά με το μείγμα σπόρων το οποίο προσφέρω σε καθημερινή βάση. Σε εκτροφή με αρκετά πουλάκια, όπως η δική μου, θεωρώ ότι μπορεί ότι να κάνει διαφορά και οικονομικά και στη διαχείριση του χρόνου. Θεωρητικά και σε επίπεδο 1 ή 2 πτηνών θα μπορεί να έχει αντίστιχα αποτελέσματα. Πρόκειται για πλήρη τροφή με ελάχιστα υπολείματα στις τροφοθήκες που συνεπάγεται ευκολότερο καθαρισμό.

Ταΐζω πέλλετ συμπληρωματικά με το μείγμα σπόρων το οποίο προσφέρω σε καθημερινή βάση
Γιάννη, γιατί επιλέγεις αυτό ως κύριο διατροφικό μοντέλο και όχι το αντίθετο, δηλαδή βασική τροφή πελλετ και συμπληρωματικά τους σπόρους;

Καλησπέρα Σταύρο @Stavros και Χρόνια Πολλά. Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν υπάρχει η ίδια αποδοχή απ' όλα τα πουλιά στα pellet, σε ότι εταιρεία έχω δοκιμάσει. Δεν υπάρχει δηλαδή μια καθολική αποδοχή από τα πουλιά. Οπότε δεν θέλω να ρισκάρω κάποια πιθανή ασιτία που δεν θα την εντοπίσω εγκαίρως. Επίσης κατεβάζω πουλιά στις εκθέσεις, μια αρκετα στρεσογόνα διαδικασία από μόνη της για τα πουλιά, που η τροφή που ταΐζετε είναι μόνο σπόρια. Δεν θα ήθελα να διαταράξω, εκτός από την καθημερινότητά τους, και την διατροφική τους ρουτίνα.

Έχω διαβάσει άρθρα έχω δει βίντεο αλλά η προσωπική σας εμπειρία σε μακροχρόνια βάση με τα πελετ πως σας φαίνεται; Έχετε δει κάποια διαφορά στο πουλάκι; Είναι πιο εύκολο στην διαχείριση και στον καθαρισμό;
Σε γενικές γραμμές βάση όσων έχω διαβάσει μέχρι τώρα και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του πτηνιατρου τα πελετ είναι καλά διότι καλύπτουν διατροφικές ανάγκες του πτηνου που δεν μπορούμε να καλύψουμε στο σπίτι! Ωστόσο το πεπτικό σύστημα των παπαγάλων δεν είναι φτιαγμένο για ξηρά τροφή,αυτό σημαίνει ότι αν τρώει μόνο πελετ πιθανότατα να αρχίσει να εξασθενεί το πεπτικό του ή να παρατηρηθούν διατροφικές ελλείψεις που θα έχουν αντίκτυπο στην συνολική υγεία του πτηνού!καλο είναι στο καθημερινό του πρόγραμμα να υπάρχει καλό μείγμα σπόρων ,ποιοτικά πελετ λαχανικά και φρούτα!

Back