Διατροφή Ποια η κατάλληλη διατροφή για τα παχύσαρκα καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης patilas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

patilas

PB Member
Εγγραφή
23 Νοε 2014
Μηνύματα
1.406
Πόλη
Λευκάδα
Γράφω έδω θέλω συμβουλες διατροφής τρία φετινα καναρινακια έχουν αποκτήσει πολυ λιπος και βέβαια τα έχω σε μεγαλο κλουβί.. Και μπορούν ν πετάνε κάποια συμβουλη να τα κάνω fit ξανά;
 
Τους βάζεις αυγοτροφές κ. Α. Γιατί έχω ακούσει ότι (αυτές του εμπορίου ) έχουν αρκετό λίπος;
 
Τα έχεις και με άλλα πουλάκια; Έχεις παρατισήσει να αφήνουν κάποιους σπόρους στην ταίστρα και να τρώνε κάποιους συκγεκριμένους; (προφανώς τους ποιο λιπαρούς) Αν όντως συμβαίνει αυτό θα μπορούσες να τα βάλεις σε ξεχωριστώ κλουβί τα πουλάκια σου και να μην αλλάζεις την τροφή αν δεν φαν όλους τους σπόρους από αυτούς που δεν τρώνε. Περίμενε και άλλες γνώμες. 😉
 
Μόνα. Τους τα έχω αλλά επίτηδες έχω λίγο παραπάνω λιπαρους γιατί τα έχω εξωτερικά και κάνει και κρυο.. Αλλά αυτά έχουν πολυ λιπος..
 
Αυτό που σου είπα το παρατήρησες; Προκειμένου να χάσουν λίπος καλύτερα ελάτωσε τους τους λιπαρούς σπόρους για ένα διάστημα.
 
Παναγιώτη, φωτογραφίες της κοιλιάς τους αν μπορείς.
 
Τα άλλα έχουν λίγο περισσότερο να προσθέσω ότι είναι μαλινουα.

2014-12-20_12.27.29.webp
 
Έχουν όντως αρκετό λίπος. Πρέπει να περιορίσεις τη διατροφή του σε μη λιπαρούς σπόρους, όπως κεχρι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό και βρώμη ή αλλους αμυλούχους σπόρους το υπόλοιπο ποσοστό, μια κουταλιά την ημέρα ανά πουλί. Πράσινα λαχανικά, όχι φρούτα.

Για να μπορέσεις να εφαρμόσεις το πρόγραμμα, θα πρέπει κάθε πουλί να είναι μόνο του. Απαραίτητα μεγάλος χώρος για να πετάει.
 
Έτσι τα έχω μόνα τους θα πάω να αγοράσω μόνο κεχρί στα πέτ βρίσκω μεμονωμένα; Θα προλάβουν να χάσουν ως τον Μάρτιο;
 
Θα έλεγα να εστιάσεις στα πράσινα σκούρα χορταρικά και να τα βάζεις στο κλουβί πριν τα σπόρια, ώστε να τρώνε λιγότερους σπόρους στην συνέχεια.
 
Μπορείς να φτιάξεις ένα μείγμα με μεγαλύτερη ποικιλία, το οποίο θα περιέχει 60 - 70% κεχρί και το υπόλοιπο μερικούς από αυτούς τους σπόρους με το μικρότερο ποσοστό λίπους Οι σπόροι και η θρεπτική τους αξία | PetBirds

Αν μπορέσεις να βρεις υγρό milk thistle ένα καλά να τους βάζεις στο νερό γιατί πιστεύω ότι το συκώτι τους κοντεύει να εκραγεί.
[QUOTE="patilas, post: 235870, member: 19374]Θα προλάβουν να χάσουν ως τον Μάρτιο;[/QUOTE]
Υπό προϋποθέσεις, μπορούν. Όσο περισσότερο χώρο για πτήσεις έχουν, για την ακρίβεια όσο περισσότερο αναγκάζονται να πετούν, τόσο καλύτερα. Πολλές φορές ο μεγάλος χώρος δεν είναι αρκετός από μόνος του. Τα πουλιά σε αυτήν την κατάσταση καβατζώνουν μια πατηθρα και περνούν εκεί ολόκληρη την ημέρα τους, ειδικά εάν στο ίδιο σημείο βρίσκεται η τροφή και το νερό τους. Πρέπει να αναγκάζονται να φτάσουν το σημείο της τροφής και του νερού πετώντας και επίσης η απόσταση μεταξύ των πατήθρων να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. Δεν χρειάζεται πολλές. Λίγες με απόσταση μεταξύ τους.

Ενημερωτικά μπορείς να διαβάσεις και αυτό Διατροφή σποροφάγων πουλιών | PetBirds
 
Μπρόκολο και τα φύλλα απαραιτήτως. Έχει και σπανάκι αυτήν την εποχή, θέλει καλό πλύσιμο, είναι γεμάτα χώματα συνήθως. Και ό,τι πικρά χόρτα βρίσκεις δίνε τους, καθώς και φρέσκα αρωματικά, ρίγανη κτλ. Περίμενε τους "καναρινάδες" φυσικά για καλύτερες συμβουλές.
 
Πάχος: Κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης, κληρονομικότητα. Παραμέρισε τα πούπουλα μεταξύ στέρνου και λαιμού, βγάλε φωτο.
 
Back
Top