Φροντίδα Ποια η φροντίδα στα πουλιά μας για ολιγοήμερη απουσία μας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ekt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ekt

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.795
Πόλη
Αθήνα
Συντομα θα παω για διακοπες για περιπου 8 μερες σε ενα νησι.. Θα μπορεσω να παρω μονο το παπαγαλακι μου μαζι.. Τα υπολοιπα πουλια θα μεινουν εδω αυτες τις μερες.. Θα τα βαλω μεσα στο σπίτι σε μερος φωτεινο. Τι αλλο χρειαζεται να κανω; Να αναθεσω σε καποιον να περναει αυτες τις μερες να τους βαζει νερο-φαΐ, κι αν ναι, καθε ποσες μερες; Η μηπως θανμπορουσα να χρησιμοποιησω ποτιστρες με μπιλια και πολλες ταιστρες;
 
Αν βάλεις αρκετή τροφή (επαρκή για 8 ημέρες), και παραπάνω από μία ποτίστρα ανά κλουβί που να επαρκεί το νερό με άνεση τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Εγώ πάντως θα είχα άγχος και θα έβαζα κάποιον να ρίξει μια ματιά κάποια στιγμή.
 
Κι εγω αυτο σκεφτηκα, οτι με επαρκη τροφη και ποτιστρες με μπιλιες θα ειναι ενταξει, αλλα και παλι αγχωνομαι.. Μαλλον θα ζητησω απο καποιον φιλο να περναει να τα βλεπει να συμπληρωνει τροφη και νερο.
 
Τα πουλιά γνωρίζουν πως θα πιουν νερό από ποτίστρες με μπίλιες;, δεν είναι απλό θέμα, πρέπει να έχουν ήδη εξοικείωση και να ξέρουν να τις χρησιμοποιούν.
Οπωσδήποτε να περνάει κάποιος κάθε 2-3 ημέρες να ελέγχει σε τι κατάσταση βρίσκονται.
 
Ναι παλιοτερα τους εβαζα ποτιστρες με μπιλιες, προτιμησα τελικα ομως τις απλες λογω της δυσκολιας καθαριοτητας των πρωτων.
Ισως βαλω ποτιστρα με μπιλια μονο στην καναρα, αυτη γεμιζει την ποτιστρα με σπορια και τροφες οποτε χρειαζεται παραπανω απο μια φορα την ημερα αλλαγμα νερου 😛
 
Προσέχω τα πουλιά ενός φίλου που είναι διακοπές και είχε προνοήσει και αυτός για τα πάντα με αρκετή τροφή, μεγάλες ποτίστρες κλπ. Σε πληροφορώ ότι μέρα παρά μέρα που πάω όλο και κάτι βρίσκω: Από ακαθαρσίες μέσα στο νερό ή χαρτάκια στην ποτίστρα που είχαν απορροφήσει και όλο το νερό, μέχρι περιστέρια που είχαν κατοικοεδρεύσει στην βεράντα και έτρωγαν τους σπόρους που έπεφταν κάτω. Και το πιο τραγικό: Αυγό από κοκατίλ που δεν έσκασε για 40 περίπου μέρες και το θεώρησαν άσπορο το είχαν αφήσει σε ένα διακοσμητικό πιατάκι πάνω στο σώμα του καλοριφέρ. Όταν πήγα εγώ που να φανταστώ ότι το αυγό είχε σκάσει και το πουλάκι ήταν στο πάτωμα, το οποίο, δυστυχώς, ψάχνοντας να βρώ από πού έρχεται αυτό το τσιρ τσιρ καταλάθος το πάτησα και φυσικά πέθανε και εγώ έφαγα φρίκη! Οπωσδήποτε να πηγαίνει κάποιος να ρίχνει μια ματιά.
 
Εαν για καποιον λογο κολλησει η μπιλια στην ποτιστρα θα πανε "αδιαβαστα". Υπαρχουν αντιστοιχες ποτιστρες χωρις μπιλια γι'αυτον ακριβως τον λογο. 8 ημερες ειναι παρα πολλες για να μεινουν χωρις φροντιδα κι επιβλεψη.
 
καλησπερα σε όλους και καλό μήνα. 16 χρόνια έχω μια κυρία που όταν φεύγουμε και τόν χειμώνα τα φροντίζη άψογα ποτέ δέν συνέβει κάτι κακό.φυσικά πληρώνετε για αυτό αλλά δεν βαριέσε. στήν Θεσσαλονίκη υπάρχουν άτομα που κάνουν αυτή την δουλιά μόνο για πουλιά όχι για σκύλο η γάτα. εμείς παρόλο το άτομο πέρνουμε μαζί τον σκύλο φυσικά ο οποίος έχει θέμα νόησης είναι διανοητικά ανάπηρος από τροχαίο τον παπαγάλο τις χελώνες τα τρία παδιά. Αφήνουμε πίσω 13 κλουβιά με κάθε λογίς πετούμενο. Ξέχασα και τήν γιαγιά πέρνουμε μαζί που έχει και αιλτχαιμερ.
 
Ειρήνη να μην τους αλλάξεις συνήθειες τώρα παρά μόνο να προσθέσεις μια παραπάνω ποτίστρα για περίπτωση ατυχήματος. Σε κάθε περίπτωση όμως κάποιο να τα προσέχει... Κατερινούλα δεν το πιστεύω πως υπάρχουν άτομα που παίρνουν χρήματα! Εδώ εγώ φιλοξενώ κάνα δύο κλουβιά...χα χα χα. Βέβαια τα πουλιά ήταν δικά μου και τα χάρισα, έτσι μύησα τους φίλους μου να πάρουν καναρίνια,όμως στις διακοπές τους γίνομαι γκουβερνάντα...
 
κατερινα μηπως να αφηνατε την γιαγια και να παιρνατε τα πουλια; 🙄 εγω θα τα αφησω στην μανα μου φετος αλλα με φοβιζει οτι η γιαγια μου (με αλτσχαιμερ κι αυτη) πινει οτι βρισκει και μηπως πηγαινει και στις ποτιστρες των πουλιων. Ασε που φοβαμαι μην τυχον και παει ανοιξει καμια πορτουλα κι αντε ξαναπιαστα! Ωχ αμαν, τωρα που το σκεφτομαι μηπως να τα αφησω στην δουλεια και καθε πρωι να παιρνω τηλεφωνο να βαζουν νερο; (θα γελασει κι ο καθε πικραμενος λεμε).
 
8 ολοόκληρες μέρες τα πουλιά χωρις φροντίδα και επίβλεψη; Εγώ 3 μέρες έλειψα και το άφησα στην μητέρα μου τονιζοντάς της να αλλάζει νερό και τροφή κάθε μέρα, πως να το σκεπάζει τη νύχτα, να του μιλάει κιόλας περνώντας λίγο χρόνο μαζί του (όσο προλαβαίνει). Ο θείος μου πριν λιγα χρόνια είχε μέσα στο σπίτι του ένα δωμάτιο με δέντρο κιόλας μέσα γεμάτο πουλιά. Μόλις σήμερα η θεία μου και γυναίκα του με ενημέρωσε πως το νερό κυρίως θέλει άλλαγμα καθημερινά.. Καταλαβαίνουν λέει αν είναι καθαρό. Τέλος πρόσεχε που θα το αφήσεις γιατί μιας φίλης μου η γειτόνισσα της ανέθεσα να προσέχει το παπαγαλάκι της για 3 μέρες που θα έλειπε και εννοουσε απλά να του αλλάζει τροφή και νερό και αυτή το ξέχασε με αποτέλεσμα η κοπέλα να βρει το παπαγαλάκι της νεκρό.
 
οι ποτιστρες με μπιλια ειναι επιφοβες, μπορει να βουλωσουν. Θα σου προτεινα να βαλεις πολλες ισω και 4 ποτιστρες μεγαλες και 4 ταιστρες με φαγητο. Εγω ετσι κανω οταν φευγω μια εβδομαδα. Το ιδανικο ειναι να παει καποιος εστω μια φορα να αλλαξει νερο και να φυσηξει τις ταιστρες. Επισης καλο ειναι αν τελικα αφησεις τις κλασσικες ποτιστρες να βαλεις και ενα κουταλακι μηλοξυδο στην καθεμια
 
Εφυγα λοιπον απο Αθηνα, τελικα για 7 ημερες. Πριν φυγω εβαλα σε καθε κλουβι μια ποτιστρα 500ml, μια των 100, μια με μπιλια, ενα μεγαλο μπολ με νερο κι ενα αλλο μεγαλο με τροφη. Επισης γεμισα αυγοθηκες και ταιστρες, ετσι για να μαι σιγουρη 😛 Κανονισα με μια γνωστη να ρθει να τα δει 1 2 φορες..Λετε να ναι εντάξει; Μαλλον θα της πω να παει την πεμπτη... Τι λετε;
 
Ανχωθηκα μηπως γινει κατι και τελειωσει το νερο απ τις ποτιστρες.Αλλα τωρα που το σκεφτομαι μααλλον θα χρησιμοποιησουν τα μπολ μονο σαν μπανιερες😕
 
Αλλα τωρα που το σκεφτομαι μααλλον θα χρησιμοποιησουν τα μπολ μονο σαν μπανιερες😕
και θα πέφτουν σπόροι μέσα, κουτσουλιές και θα γίνει "φάρμα" μικροβίων και θα μαζεύει κουνούπια και και...
 
και θα πέφτουν σπόροι μέσα, κουτσουλιές και θα γίνει "φάρμα" μικροβίων και θα μαζεύει κουνούπια και και...
Και το βασικοτερο, θα πινουν απο εκει διοτι σαν ζωα δεν ξερουν να ξεχωρισουν το καθαρο απο το βρωμικο και το πιο ειναι καλυτερο για την υγεια τους.
 
Back
Top