Διατροφή Ποια λαχανικά δίνουμε βρασμένα στους παπαγάλους και πια ωμά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Steve 14
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Θεωρω πως πρπεει να εχουν παραπανω βαρος! Οταν τα κοκατιλ που ειναι πιο μικρα λιγο σε σχεση με τα κακαρικια ειναι 90-100 γραμμαρια! Πιθανον το οτι ειναι αδυνατα να οφειλεται στους μυκητες! Πρρα απο φρουτα και λαχανικα θα ελεγα να τους βαλεις και για καποιο διαστημα παραπανω ηλιοσπορο που ειναι λιπαρος να παρουν λιγο τα πανω τους!
Θα ενημερώσω την πτηνιατρο σχετικά με το βάρος και θα πράξω ανάλογα.
 
Eίπαμε παιδιά κι εγώ ωμά τα δίνω αλλά σε ένα πουλί όπως το κοκατού μου που δεν τρώει τα ωμά είναι προτιμότερο τα καθόλου λαχανικά απο τα βραστά; Δεν καταλαβαίνω τι παρερμηνεύτηκε.
 
Δεν είναι καθόλου λάθος αυτο που λες. Κάποιες ουσίες θα τις πάρει έστω και βρασμένα.Απλά η προσπάθεια πρέπει να γίνει πρώτα στην φυσική τους κατάσταση ωμά.Απλά από εκεί και πέρα είναι θέμα παπαγαλου πως τα τρώει. Πχ τους έβαλα λίγο αγγούρι,ρόκα, μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια και δεν τα φάγανε και μετά τα έκοψα κομματακια και έβαλα και καλαμπόκι και το φάγανε ολο.
 
Ακριβώς φιλε. Προσπάθεια υπομονή κ επιμονή..& μερικές φορές βοηθάει κ κάποια «πατέντα». Σε εμένα ο αρσενικός όταν τον έφερα (αγριος ταϊσμένος στους γονείς τους/κράζει δε μιλάει) έτρωγε μόνο κάστανα καρύδια κ λάχανο. Τίποτε αλλο δεν ήξερε. Τώρα πια τρώει τα πάντα. Ωμά η και ζεματισμενα 😉
 
Καλησπέρα σε όλους μια ερώτηση ακόμα. Καθημερινά θέλει τα λαχανικά του και τα φρούτα του.Απλά κάθε μέρα μπορώ να του βάζω και διαφορετικά;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Φρούτα σου προτείνω να προσφέρεις 1-2 φορές το πολύ την εβδομάδα. Μπορείς να του βάζεις κάθε φορά διαφορετικά (συστήνεται κιόλας για να μην βαριούνται). Μπορείς να κάνεις επιλογές και συνδυασμούς από τις παρακάτω λίστες:
https://petbirds.gr/posts/315026/
 
Back
Top