Διατροφή Ποια χόρτα της φύσης να δίνουμε στα πουλιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης evans
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

evans

PB Member
Εγγραφή
10 Φεβ 2013
Μηνύματα
958
Πόλη
Λαμία,Αθήνα
Θα μπορουσατε να μου πειτε χορτα της ελληνικης φυσης που μπορουμε να δινουμε στα πουλια μας γενικως; Τωρα που φυτρωνουν πολλα!
 
Το δινεις ξερο, χλωρο, τα σπορια, σε τσαι... Οπως θες.
Γιατι ειχα βρει ξερο και δεν πηρα! Τα σπορια μπορουμε να τα δωσουμε ωμα;off topic:Τo χνουδι που εχουν πανω αυτα τα σπορια οταν ξεραθει μπορει να χρησιμοποιηθει σαν υλικο φωλιας;
 
Γιατι ειχα βρει ξερο και δεν πηρα! Τα σπορια μπορουμε να τα δωσουμε ωμα;off topic:Τo χνουδι που εχουν πανω αυτα τα σπορια οταν ξεραθει μπορει να χρησι, οποιηθει σαν υλικο φωλιας;
Τι εννοεις ωμα; Τα αλλα σπορια που τους δινεις, πώς τα δινεις βρασμενα; Οπως ειναι τα σπορια..
Δεν ξερω για το χνουδι, αλλα φανταζομαι αν το κρατησεις μπορεις να δοκιμασεις του χρονου και να μας πεις.
 
Δεν είμαι σίγουρη αλλά νομίζω οι σπόροι του γαϊδουράγκαθου είναι πολύ σκληροί και δεν μπορούν να σπάσουν από τα καναρίνια. Σίγουρα θα ξέρει ο Νίκος να μας πει.
 
Επειδη εχω μαζεψει ειναι οντως πολυ σκληροι.. Δεν ξερω κατα ποσο εχουν προβλημα βεβαια..
 
Για να δουμε αν ειναι τοσο σκληροι κατι θα μπορω να κανω για μαλακωσουν(βεβαια το καναρινι μου τους μαλακωνει βαζοντας τους στην ποτιστρα🙄 οποιοσδηποτε σπορος το παιδευει με αποτελεσμα να αλλαζω νερο δυο φορες τη μερα)
 
Η μπορείς να τους μουσκεψεις και μόλις αρχίζουν να πετάνε μάτι να τους δίνεις, κάτι σαν βλαστωμενοι
 
Είναι όντως σκληροί σπόροι του γαιδουράγκαθου. Και εγώ μόνο όταν τους έσπαγα ελαφρώς τους έτρωγε. Διαφορετικά τους έβρησκα στον πάτο. Όπως και της αποφλειωμένης βρώμης σπόρους. Πάλι σπάσιμο. Τουλάχιστον για μένα μόνο έτσι φαγώθηκαν. Τώρα τους έκοψα όμως :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Back
Top