Από ό,τι βλέπω, είναι κοινός παρονομαστής τα τελευταία χρόνια πως δεν υπάρχει μυστική τροφή-πυρωτικό.
Απο εκεί και πέρα, η συζήτηση για το τι μπαίνει πρώτα, το φώς ή η ποσότητα, είναι επικίνδυνα ακαδημαϊκή. Πρώτα απ' όλα στερείται επιστημονικότητας αφού ελάχιστοι μιλούν με παραπομπές σε αποδείξεις της επιστήμης. Δεύτερον και πιο σημαντικό,έχει έλλειψη νοήματος, εφόσον κάθε πρακτική υπερπηδά όλες τις θεωρητικές αντιρρήσεις που μπορεί αυτή η συζήτηση να φέρει. Είναι δηλαδή κοινή πρακτική και γενικός κανόνας η εναρμόνιση και των τριών παραγόντων οι οποίοι αναφέρθηκαν. Σε αυτή τη γραμμή, ποιόν αφορά το τι είναι προτεραιότητα, αφού όλα κορυφώνονται αρμονικά απο εμάς τους ίδιους;
Η συζήτηση νοηματοδοτείται μόνο απο μια εκ των υστέρων ανάλυση κάποιου προβλήματος. Πχ "έφταιγε ο φωτισμός","έφταιγε η τροφή","δεν βοηθάει και ο καιρός" κτλ.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι η συζήτηση μπερδεύει και υπάρχει η περίπτωση νέοι άνθρωποι να μας θέσουν ερωτήματα τα οποία ακροβατούν μεταξύ της ορθής λογικής και του τρολαρίσματος:
Τι γίνεται όμως εάν το πρώτο είναι στο μέγιστο το μεσαίο χαμηλά και το τελευταίο όχι στα άκρα;
Τι γίνεται όμως εάν το πρώτο είναι χαμηλά το μεσαίο υψηλό και το τελευταίο όχι στα άκρα;
Τι γίνεται όμως εάν τα δυο πρώτα είναι χαμηλά και το τελευταίο όχι στα άκρα;
Διότι όποιες και αν ήταν οι προθέσεις του Παναγιώτη, δεν μπορώ να εκλάβω τις ερωτήσεις του διαφορετικά.Απο την μια διαπνέονται απο μια σφιχτή λογική και απο την άλλη δεν επιδέχονται καμίας απάντησης.
Αγαπητέ φίλε
Dimitris.P , γνωριζόμαστε προσωπικά και νομίζω είμαστε και στον ίδιο σύλλογο, οπότε επίτρεψέ μου την εξής άποψη. Είπες:
.. Αυτό κάνω Γιάννη..ψάχνομαι και πιο πέρα από τις δυνάμεις μου.. Με εκτροφείς σε γειτονικές χώρες και μη, αφού οι δικοί μας ''αρνούνται τη γενική μετάδοση γνώσεων''
Νομίζω οτι αυτού του τύπου ο σχολιασμός επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα απο αυτά που θα ήθελες εσύ να έχει.Αντί να φωτίζει,όπως θα ήθελες, παγιώνει αυτό που κατηγορείς. Γίνεσαι κατά κάποιον τρόπο γρανάζι στο αναπαραγωγικό κύκλο αυτού του πράγματος.Αναγνωρίζεις άθελα σου οτι ο χώρος διαπνέεται απο μυστικά, κρυψίνοες ανθρώπους, συνωμοσίες κτλ. Το συμπέρασμα είναι οτι ο κάθε νεοεισερχόμενος πρέπει να πηγαίνει τοίχο τοίχο, αν και σίγουρα θα την πάθει.
Που κολλάει όλο αυτό με το θέμα;Είναι νομίζω η ίδια απροσεξία που επέτρεψε πριν απο δεκαετίες έως τις ημέρες μας να κυκλοφορεί η φήμη του "Πυρωτικού". Είναι η αντίληψη οτι κάποιοι ξέρουν, κάποιοι τα καταφέρνουν και άρα, δεν μπορεί, πρέπει να υπάρχει κάποιο μυστικό.
Που είναι αυτά τα μυστικά;Εσύ ο ίδιος μπορείς να το καταλάβεις, ερχόμενος απο αυτόν τον κόσμο όπου με δύσκολες διασυνδέσεις μαθαίνεις,τί έμαθες; Τι υπάρχει ας πούμε που δεν μπορεί κάποιος να βρει ελεύθερο εδώ και μια 10ετία σε μια πλατφόρμα που λέγεται Petbirds ή οπουδήποτε αλλού στο ίντερνετ;
Με συγχωρείς αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.