Γενικά Ποιο είδος παπαγάλου μου προτείνετε για αγορά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Touiti2
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Touiti2

PB New Member
Εγγραφή
17 Ιαν 2022
Μηνύματα
142
Πόλη
Ελλάδα
Γεια σας! Μετά τον θάνατο του ενός από τα τρία καναρίνια μου σκέφτομαι πολύ σοβαρά να προβώ σε αγορά ενός μικρού παπαγάλου δεν θα έχει καμία επαφή με τα καναρίνια! Τι μου προτείνετε;; Επίσης θα ήθελα κάποια παπαγαλακι με χαμηλά ντεσιμπέλ φωνης... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
 
Θα σου πρότεινα να πάρεις budgie γιατί είναι μικροσωμα ,πιο εύκολα στην φροντίδα και στην εκπαίδευση .Επισης, από παλιές μου εμπειρίες με το συγκεκριμένο είδος παπαγάλου ,δένονται γρήγορα με τον ιδιοκτήτη τους. Άλλος ένας παπαγαλος είναι το lovebird που χρειαζεται πάνω κάτω την ιδια φροντίδα .Επιπλεον και τα δύο μπορούν να είναι σε μικρότερο χώρο σε αντίθεση με άλλα είδη. Ελπίζω να σε βοήθησα .
 
@Touiti2 από θέμα θορύβου τα παροτλετ έχουν τα χαμηλότερα ντεσιμπέλ. Για τις καθαρινες που σε μέγεθος είναι κ αυτά μικρόσωμα σαν το παροτλετ, δεν ξέρω.
Πάντως, τα παροτλετ είναι παιχνιδιάρικα μικρά παπαγαλάκια κ τόσο γλυκά που νομίζεις ότι είναι λούτρινα! Καλό θα ήταν όμως να ξέραμε τις διαφορές με την καθαρινα που επίσης είναι μικρόσωμα κ πολύ όμορφα.

 
Η καθαρίνα είναι το λεγόμενο barred ή lineolated parakeet ή παπαγάλος της Αικατερίνης.
Μικρόσωμο είδος και αρκετά ήσυχο.
Ιδανικό για αρχάριους.
Τα parrotlet πάλι μπορεί να παράγουν λίγα decibel, έχουν όμως έντονη προσωπικότητα είναι νευρικά, κυριαρχικά και γίνονται επιθετικά στα αλλά πουλιά ακόμη και στο είδος τους.
Δεν ενδείκνυνται για νέους φροντιστές.
 
Καλό είναι όσοι δεν έχουν προσωπική εμπειρία με τα parrotlets να μην οδηγούν τα μέλη σε λαθος συμπεράσματα με τις απαντήσεις τους.
Ειναι αρκετά ιδιαίτερο είδος λόγω χαρακτήρα και δεν προτείνεται σε αρχάριους.
Το barred είναι μια καλή επιλογή.
 
@Touiti2 ελπίζω με την αγάπη μου για τα μικρόσωμα παπαγαλάκια παροτλετ
Πάντως, τα παροτλετ είναι παιχνιδιάρικα μικρά παπαγαλάκια κ τόσο γλυκά που νομίζεις ότι είναι λούτρινα!
αλλά κ καθαρίνες
την καθαρινα που επίσης είναι μικρόσωμα κ πολύ όμορφα.

να μην σε "παρέσυρα" σε λάθος απόφαση!🤗
Όπως κ ναχει, βασικό είναι να βρεις έναν αξιόπιστο εκτροφέα που σέβεται, αγαπά κ φροντίζει τα πουλάκια που εκτρέφει όπως ο @Geokilkis. Κ πιστεύω ότι παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο τα γενικά χαρακτηριστικά που έχει κάθε είδος παπαγάλου ή πτηνού γενικότερα αλλά κ ο ιδιαίτερος κ μοναδικός χαρακτήρας του κάθε πουλιού.
@Vada κ πάλι σ'ευχαριστώ για τις διαφορές Βάϊε. Ελπίζω στο μέλλον να αποκτήσω ένα τέτοιο γλυκούλι παπαγαλάκι. 🥰
 
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Έχω κλείσει ή σε Budgie ή σε Barret...Θα σας ενημερώσω όταν προβώ στην αγορά προς το παρών ψαχνομαι....Και προσπαθώ να βρω και περισσότερες πληροφορίες προς την διατροφή των Barret και για την διαμονή τους μέχρι στιγμής έχω διαβάσει μόνο για τα Budgie
[automerge]1670613151[/automerge]
Συγγνώμη Barred
 
@Tony Forpus ότι παπαγαλακι και να πάρω θα του αφιερώνω πολύ χρόνο όπως και στα άλλα ζωντανά μου άλλωστε....( 1 σκύλος , 2 καναρίνια )
[automerge]1670619344[/automerge]
(λίγο τρελή με τα ζώα με λες😂) Να σας πω την αλήθεια μου δεν είχα ποτέ σκοπό να πάρω παπαγάλο ότι μέγεθος και να είχε αλλά μετά από τόσους μήνες που είναι σε αυτο το φόρουμ έχω εθιστεί και τα θέλω όλα χαχαχα
[automerge]1670619374[/automerge]
Είμαι*
 
Προσωπικά έχοντας παροτλετ δεν θα τα πρότεινα σαν πρώτη επαφή..μπορεί να είναι μικρόσωμα αλλά ο χαρακτήρας και το ταμπεραμέντο τους ειναι ενός μεγαλόσωμου παπαγάλου.. είναι χαμηλόφωνα ναι αλλά αν θέλουν κάτι δεν σταματάνε ,η δικιά μου αν δεν βγει την ώρα που θέλει ξελαρυγγιαζεται..επίσης είναι τόσο κολλημένη πάνω μου που δεν μπορώ να κάνω τίποτα μόνη ,ακόμη και στο μπάνιο μπαίνει ,στη ντουζιέρα. Κάποιες φορές είναι κουραστικό να θέλουν τόση προσοχή όλη μέρα και να πειράζουν τα πάντα ,βέβαια παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του κάθε πουλιού .. με το καλό να έρθει το νέο μέλος !
 
@Irene chatzimichail Καταλαβαίνω τι λες απολύτως.....Και κατέληξα να μην πάρω παροτλετ αν και ήταν η πρώτη μου επιλογή αρχικά...Δεν είχα ενημερωθεί πλήρως είναι η αληθεια...Αυτό που σου κάνει εσένα η μικρή σου μου το κάνει επί καθημερινής βάσεως ο σκύλος μου οπότε συμπάσχω χαχαχα
 
Τα lineolated όπως ξαναεγραψα (δεν θυμάμαι σε ποιο θέμα) είναι αθόρυβα σχεδόν, καθόλου δραστήρια και όταν είναι ταϊσμενα με κρέμα είναι εξαιρετικά ήρεμα, σε εκνευριστικο βαθμό αν έχεις συνηθίσει πχ με parrotlet ή conures.

Τα budgie είναι μια μέση λύση. Ειναι μέτρια δραστήρια, επίσης γίνονται πολύ ήμερα και η ένταση της φωνής τους δεν είναι μεγάλη ώστε να ενοχλήσει.

Τα parrotlet είναι διαολακια, όπως συνηθίζω να λέω, είναι εξαιρετικά δραστήρια, θέλουν να έχουν το επίκεντρο της προσοχής, να είναι πάντα απασχολημένα με παιχνίδια κτλ, η ένταση της φωνής τους είναι χαμηλή. Εκπαιδεύονται ώστε να κάνουν διάφορα κόλπα. Σημαντικό ρόλο παίζει το πόσο ασχολήθηκε ο εκτροφέας μαζί του και πόσο κοινωνικοποιηθηκε. Όσο πιο μικρό είναι τόσο το καλύτερο ώστε να μην δεθεί με τον εκτροφέα. Πχ μια μικρή που είχα δώσει στη @Maria Pol λόγω αυξημένου φόρτου δεν προλάβαινα να ασχοληθώ ώστε να την εκπαιδεύσω και είχε δεθεί με ένα παιδί μου, μετά από λίγο καιρό όμως δέθηκε με τη Μαρία.
Εν κατακλείδι θεωρώ πως αν κάποιος διαβάσει σχετικά με το είδος, μπορεί να ανταπεξέλθει και να συμβιώσει με το πουλάκι.
 
@Φοίβος συμφωνω,τα budgie ειναι πολυ καλοβολα πουλακια,κι αν ασχοληθεις μαζι τους εχουν πολυ γελιο ειδικα οταν τους πιανει το παραληρημα και λενε ενα σωρο λεξεις-εμενα ο δικος μου με εχει ξετρελλανει ο γλυκουλης μου..
 
Back
Top