Γενικά Ποιο είδος παπαγάλου να αγοράσω;

Εγγραφή
8 Σεπ 2008
Μηνύματα
11
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας παιδιά. Θα ήθελα να αγοράσω έναν παπαγάλο. Σκεφτόμουν να πάρω η έναν αμαζόνα ή έναν αφρικανικό γκρίζο. Μένω σε μια τεράστια μονοκατοικία όπου δεν μένει κανείς τριγύρω μου.Ακούω απόψεις.
 
Εγώ θα σου πρότεινα να ενημερωθείς για τα είδη των παπαγάλων που θέλεις να πάρεις, ώστε να μάθεις τα προτερήματά τους και τα ελαττώματά τους ως πουλιά και μετά θα μπορούσες να προβείς σε αγορές.

Κοίταξε κι αυτά:
https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-παπαγάλου-Ναι-ή-όχι.2676/
Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων ενός παπαγάλου

https://community.petbirds.gr/threads/orange-winged-amazon-amazona-amazonica.6385/
https://community.petbirds.gr/threads/blue-fronted-amazon-amazona-aestiva.5012/
https://community.petbirds.gr/threa...low-crowned-amazon-amazona-ochrocephala.5646/
https://community.petbirds.gr/threa...αγάλος-african-grey-psittacus-erithacus.1078/
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Aν θυμαμαι καλα ειχες εναν παπαγαλο που ηταν αρρωστος. Τι εγινε με αυτον; Εαν δεν εχει αναρρωσει πληρως δεν κανει να βαλεις νεο πουλι κοντα του.
 
Εχεις δικιο! Το βρηκα πριν λιγο αυτο που εννοουσα.

Με συγχωρεις, ηταν καποιος αλλος με εναν αμαζονιου αρρωστο που δεν μας εχει πει ακομη τα νεα του. :)
 
Αυτό που μου έρχεται αμέσως αμέσως για τους Αμαζόνες.. Είναι ότι ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ! Αλλά σίγουρα είναι υπέρωχα πουλιά και τα δυο.. Εγώ έχω αδυναμία στους Ζακό και γενικά στους αφρικάνικους όμως, οπότε δεν μπορώ να σου μιλήσω αντικειμενικά..:D
 
Κάτι άλλο έχω έναν γιο που είναι 11 χρονών του αρέσουν οι παπαγάλοι αλλά δεν είναι πολύ καλός στην φροντίδα τους. Δεν μπορώ να πώ αυτούς που έχουμε τώρα τους καθαρίζει, τους βάζει φαγητό αλλά επειδή έχει λίγο χρόνο λόγω του σχολείου δεν μπορεί να ασχολειθεί πάρα πολύ. Το πολύ 2 ώρες ασχολείτε και παίζει μαζί τους
 
Κάτι άλλο έχω έναν γιο που είναι 11 χρονών του αρέσουν οι παπαγάλοι αλλά δεν είναι πολύ καλός στην φροντίδα τους. Δεν μπορώ να πώ αυτούς που έχουμε τώρα τους καθαρίζει, τους βάζει φαγητό αλλά επειδή έχει λίγο χρόνο λόγω του σχολείου δεν μπορεί να ασχολειθεί πάρα πολύ. Το πολύ 2 ώρες ασχολείτε και παίζει μαζί τους
Γι' αυτό ακριβώς, δεν εφησυχάζεσαι και αφήνεις όλες τις ευθύνες στο παιδί.. Δεν έχει νόημα να τον πιεσεις και να του λες ότι δεν ασχολείται αρκετά και δεν τα κάνει σωστά και μπλα, μπλα.. Όταν το θελήσει μόνος του θα αποκτήσει μεράκι και θα ζητήσει μόνος του να είναι δική του ευθύνη τα πουλάκια (όπως έκανα εγώ) ή απλά δεν θα νιώσει την ανάγκη να κάνει κάτι παραπάνω ποτέ του γιατί δεν τον ενδιαφέρουν αρκετά (αδερφός μου)..
:D
 
Μπορείτε να μου πείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειωνεκτήματα των 2 ειδών;


Οι Αμαζόνιοι είναι θορυβώδη πουλιά και κατά την αναπαραγωγική περίοδο γίνονται λίγο ιδιότροποι.
Ο Αφρικανικός Γκρίζος θεωρείται από τους πιο έξυπνους παπαγάλους λόγω του ότι μπορεί να μιμείται και να επαναλαμβάνει φρασούλες και λεξούλες. Μπορεί να εξημερωθεί εύκολα αν το έχει κάποιος από μικρό. Αυτοί όμως οι παπαγάλοι συνήθως προσκολλούνται σε ένα άτομο της οικογένειας, στον οποίο και αφοσιώνονται. Αν παραμεληθούν όμως αποκτούν πολύ εύκολα κακές συνήθειες, όπως το να μαδάνε τα φτερά τους.
 
Η αποψη μου ειναι η εξης. Οι αμαζονιου εχουνε απιστευτα δυνατη φωνη κατι που μαλλον ξερεις ηδη. Επισης καποια συγκεκριμενα ειδη θελουν περισσοτερη πειθαρχια και δεν ειναι ενα πουλι για καποιον που δεν εχει ξαναχειριστει παπαγαλο, διοτι μπορουν να γινουν πολυ δυσκολα και επιθετικα σε ολους ανεξαιρετως ιδιως τα αρσενικα κατα την περιοδο του ζευγαρωματος και της πτερορροιας. Αυτο βεβαια εξαρταται απο το πως εχει μεγαλωσει καποιος το πουλι. Ειναι πιο εκδηλωτικοι μπροστα σε κοσμο που δεν ξερουν και κανουν τον κλοουν για να εντυπωσιασουν. Μπορουνε να μαθουνε ολοκληρα τραγουδια και να τα κανουν και remix. Επισης ειναι ξεροκεφαλοι και αν θελουν κατι θα προσπαθησουν να το πετυχουν. :D

Οι γκρι ειναι πιο ησυχα πουλια, θεωρουνται οι πιο ησυχοι μεγαλοι παπαγαλοι βεβαια οταν θελουν εχουν δυνατη φωνη και το δειχνουν. Θεωρουνται οι καλυτεροι ομιλητες ωστοσο υπαρχουνε ειδη αμαζονιου με εξαιρετικες ικανοτητες ομιλιας που θεωρουνται οτι συναγωνιζονται. Ειναι πιο κλειστοι χαρακτηρες, πιο ευαισθητα πουλια απο αποψη ψυχολογιας και απο τα πιο επιρεεπης στο να καταστρεψουνε τα φτερα τους εαν στρασσαριστουν.


Διαβασε λιγο σε αυτο το site αν ξερεις αγγλικα... Στα αριστερα εχει τα περισσοτερα ειδη και κανοντας κλικ εκει θα διαβαζεις για το καθε ειδος
Procuring the Right Bird For You - The Right Way

κανε κι ενα τεστ... Quiz: Which Parrot is right for you? | Get More Quizzes at Quizilla εστω για πλακα! :D
 
Ιάσονα, εφ'όσον φροντίζεις ήδη Blue Fronted Αμαζονίου, θα ξέρεις καλύτερα από εμας τα υπέρ και τα κατά μιας τετοιας αγοράς.. Μάλλον εσύ πρεπει να μας δωσεις τα φωτα σου :)
Συμφωνώ με τα παιδιά ότι ο αφρικανικος γκριζος ειναι πιο ησυχος αλλά έχει εκπληκτικές ικανότητες ομιλίας..
 
οι γκρίζοι βγαζουν πολυ σκονη απο τα φτερα, αμα ειναι για μεσα στο σπιτι σκεψου το αυτο.
 
Ναι παιδιά μέσα στο σπίτι θα τον έχω. Όσο για τον αμαζονίου που έχω τον φροντίζω εγώ.Αυτον που θα πάρω τώρα είναι για τον γιο μου που έχει γενέθλια.
 
Αν είναι για τον γιο σου γιατί δεν παίρνεις ένα εύκολο είδος παπαγάλου σαν τα Budgerigar; Είναι πολύ καλόβολα πουλάκια και δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Δεν είναι απαιτητικά πουλιά σαν κάποια άλλα είδη.
Κι απ' ότι είδα έχετε μεγάλους παπαγάλους γιατί να μην πάρετε κάτι άλλο αυτή τη φορά;

Κοίταξε κι ένα άρθρο για τα Budgerigar:
https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγαλάκια-budgie-budgerigar.44591/
 
Θα ήθελα έναν πιο φιλικό, γιατί οι αμαζονίου δεν είναι τόσο φιλικοί εκτός του mealy. Μήπως γνωρίζετε για τους αφρικανικούς γρίζους εάν είναι πιο φιλικοί με μικρά παιδιά;
 
Οι Αφρικανικοί είναι λιγάκι απαιτητικοί. Χρειάζονται να περνάνε κάποιο χρονικό διάστημα με το αφεντικό τους. Δύο ώρες την ημέρα δεν είναι αρκετό, το πουλί δεν θα είναι και τόσο ευτυχισμένο και θα αρχίσει να μαδάει τα φτερά του.
Καλή λύση είναι και τα Lovebird και δεν έχουν τις απαιτήσεις όπως έχει ένας ζακό.
 
Σωστή η Αναστασία.. Είναι γενικά πιο φιλικοί οι Ζακό, αλλά έχει να κάνει και με το πουλί πάντα..Αν όχι Budgies γιατί όχι κοκκατίλ; Είναι και κάπως μεγαλύτερα..
 
Back
Top