Γενικά Ποιο είδος παπαγάλου να αγοράσω;

Όσες περισσότερες ώρες του διαθέσεις σαφώς είναι καλύτερα!
Μπορείτε να τον βάλετε σε έναν χώρο όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας, στο σαλόνι ας πούμε.
Έτσι θα κοινωνικοποιηθεί ο παπαγάλος και όταν δεν έχει χρόνο ο γιος σου πχ να ασχοληθεί μαζί του θα είστε εσείς στον χώρο του και θα νιώθει ότι έχει συντροφιά και ότι δεν είναι μόνος του.
 
Στην αρχή σκεφτόμουν για έναν υακινθινό μακάο αλλά μετά απο αναζήτηση έμαθα ότι δεν είναι φιλικοί με παιδιά. Πάντως μου φαίνεται ότι είναι καλύτερα να πάρω έναν γκρίζο παρά απο έναν αμαζόνα.
 
Εγω σου προτινω Αμαζονιο εχω μια ανηψουλα που ειναι στην ιδια ηλθκια με το δικο σου και λατρευει τον Αμαζονιο της. Και εμενα μου αρεσουν πολυ αλλα δεν μου επιτρεπει η οικονομικη μου κατασταση να αποκτησω εναν.Αν μπορειτε να του δωσετε αγαπη και φροντιδα παρτε τον!
 
... Και μη ξεχάσεις κάνοντας δωράκι ένα ζωντανό πλάσμα στο παιδάκι, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, βαραίνει εσένα. Αλλιώς πάρε του κάτι άλλο!
 
εγω λογω του οτι εχω ζακο θα σου ελεγα να παρεις ζακο.. Ενα μικρουλικο που θα το μεγαλωσετε με αγαπη
και θα γινει ενα αναποσπαστο μελος της οικογενειας σας
 
πιστευω οτι ο ζακο δεν κανει για ενα παιδι 11 χρονων. Οχι γιατι ειναι μικρος απλα γιατι λογω σχολειου και πνω απο ολα ενα παιδι οταν τελειωσει το σχολειο θελαι να βγει και να παιξει με τους φιλους του. Ποσο θα κατσει αυτο το παιδι να παιξει και να φροντισει ενα απο τα πιο απιτητικα ειδη παπαγαλου που υπαρχει, ο οποιος μαλιστα αν παραμεληθει στο ελαχιστο γινετε "γλομπος"και δεν μενει φτερο επανω ουτε για δειγμα.σκεψου παρα πολυ καλα πριν προβεις στην αγορα. Ειναι το παιδι σου ετοιμο για αυτην την ευθυνη; Αν τα πραγματα γινουν ασχημα(μαδημα και αυτοτραματισμος του πουλιου) το ποταμι δεν γυριζει πισω. Το πουλι δυσκολα θα επανελθει.στα λεω ολα αυτα οχι για να σε αποτρεψω αλλα επειδη ειχα παπαγαλο ζακο απο "δευτερο χερι" και εφτυσα αιμα για να μπορεσω να τον επαναφερω και δεν τα κταφερα στο απολυτο παρολο που ειμασταν μαζι απειρες ωρες. Ειναι δυσλολη κατασταση αυτη. Προσωπικα ενα κοκατιλακι μικρο(5-6 μηνων μεγαλωμενο στο χερι) θα ειναι το καλυτερο δωρο για τον γιο σου και να εισαι σιγουρος οτι τα συγκεκριμενα ειναι εξισου ενδιαφεροντα παρα το μικρο μεγεθος, οσο ενας ζακο.
 
Αν πάρεις ζακό ειδικά, μωράκι, θέλει πολυφροντίδα και προσοχή. Ειδικά με τα ταισματα όσο είναι μωρό. Σίγουρα θέλει και περισσότερες ώρες συντροφιά απο ότι έναν κοκατίλ. Ομως το δέσιμο και η σχέση που δημιουργείται, αν του αφιερώνειςχρόνο και ασχολείσαι μαζί του, είναι το κάτι άλλο. Εμένα ο δικός μου είναι τόσο ήμερος σαν σκυλάκι. Πολυλογάς και κουτσομπόλης...
 
Πολυλογάς... Και ότι ακούει και του κάνει εντύπωση το λέει σε ανύποπτο χρόνο, εκεί που δε το περιμένεις. Το κουτσομπόλης το είπα χαριτολογώντας:D
 
Back
Top