Γενικά Ποιο είδος πτηνού προτείνετε για συντροφιά;

Στρατος38

PB New Member
Πόλη
Σέρρες
Καλησπέρα σας.. Εχω καποια προβλήματα υγείας και για το λογο αυτο εκανα μια τεραστια αποχη απο τα τοσα πουλια που ειχα.. Κρατησα μονο ενα μοζαικ αλλα έφτασε η ωρα του χθες (17 ετων ηταν).. Τωρα σκεφτομαι για καποιο ειδος οποιοδήποτε οτι και να προτεινεται καλως απλα λόγω κινητικων θεματων και εχω μικρό παιδι οχι μακαο το λεω λόγω πειρας
[automerge]1575376356[/automerge]
Ευχαριστώ εκ το προτέρων

Θα προτιμούσες μεγάλο ή μικρό πουλί; αν θες για συντροφιά, δηλαδή χωρίς να το πιάνεις στα χέρια, μπορείς να πάρεις κάποιου είδους εξωτικό πτηνό, κοινώς γνωστό παραδεισιο. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες σε διαφορετικές τιμές. Είναι μικρά, ενεργητικά και με χαμηλόφωνο τραγούδι για αυτο και δεν τα αγοράζεις ως ωδικά. Είναι ωραίο πολλές φορές να κοιτάς που πετάνε και υπάρχουν πολλά είδη και χρώματα για να διαλέξεις.

Θα με ενδιέφερε να το πιανω να παιζουμε.. Πουλι τυπου παραδείσιο δεν μου αρεσει γιατί απλα το βλεπεις και το χαιρεσαι μονο αιχμαλωτο (εντος κλουβιου) και αν σκεφτομουν κατι τετοιο θα κοιτουσα για ωραιοτατη ρατσα καναρινιυ..

Ναι πολυ σωστα.. Απλα ο μακαο ηταν πολυ δεσμευτηκο πουλι δεν το κατηγορω.. Φωναζε υπερβολικα και γενικα μεγαλος επικίνδυνο ραμφος συν οτι χρειάζεται τεραστιο χωρο... Με το γκριζακι ολα καλα 🤔

@Στρατος38 καταρχάς εύχομαι να πάνε όλα καλά με το θέμα υγείας που αντιμετωπίζεις. Προσωπικά έχω Cockatiel, 3 αγόρια. τα 2 τα έχω 2 χρόνια και τα τάιζα στο χέρι, το 3ο είναι συγγενικού μου προσώπου που δεν μπορούσε να το έχει άλλο και μου το έδωσε, και αυτό ταϊσμένο στο χέρι, 1,5 χρόνων, και τα 3 παρόλο που είναι αρσενικά, είναι πολύ συντροφικά και παιχνιδιάρικα νομίζω θα μπορούσαν να είναι μέσα στο φάσμα των επιλογών σου και τα Cockatiel.

Πραγματικά ειχα και εγω δυο κοκατιλακια και οντως ειναι αρκετα ευκολα πουλια και ομορφα (θεμα γουστου).. Ειχα ζευγαρακι κοκατιλ μου εκαναν 3 μικρα και μολις ξεπεταχτηκαν οι νεοσσοι μου τα εκλεψαν ολα μαζι και το κλουβι

Καλησπέρα σας καλες γιορτες σε ολους και ευχομαι υγεια και οτι επυθημει ο καθενας.. Λοιπον οπως γνωρίζουν πολλοί εγω εχω καποια προβλήματα υγείας και εψαχνα μεσα στις γνώσεις σας καποιο ειδος παπαγαλου συντροφιας και αρκετα ευκολο δηλαδη να μην ειναι καποιο δεσμευτικο ειδος με ιδιαίτερη φροντιδα (εντάξει βεβαια φροντιδα προσοχή και αγάπη θέλουν τα παντα)... Εγω μετα απο αρκετο ψαξιμο και της λιγης εμπειριας που εχω λεω να στρεφθω προς κοκατιλ ειναι καλη επιλογη λετε;

Το αν θα παρεις Κοκατιλ ειναι σε αμεση συνάρτηση με τα προβληματα υγειας που εχεις.

Αν εχεις ευαισθητο αναπνευστικό ή παθηση που να συνδέεται με αυτο δεν μπορεις να παρεις.

Εγω μετα απο αρκετο ψαξιμο και της λιγης εμπειριας που εχω λεω να στρεφθω προς κοκατιλ ειναι καλη επιλογη λετε;
Στράτο, μην ανοίγεις συνεχώς νέα θέματα με το ίδιο ζητούμενο. Στο τέλος θα ξεχάσεις και εσύ τις προτάσεις όσων θέλουν να βοηθήσουν. Έχω μεταφέρει εδώ την καινούργια συζήτηση που ξεκινά από το μήνυμα 10 και μετά, για να τα έχεις συγκεντρωμένα.

Η δική μου απάντηση στην ερώτησή σου είναι να πάρεις ένα πτηνό που συμπαθείς, που σου αρέσει πολύ και που θα ήθελες να το έχεις κοντά σου για συντροφιά. Μην προσπαθείς να βρεις "εύκολο" ζωντανό για να φροντίσεις. Οι ανάγκες ακόμη και των πιο "εύκολων" ζώων μπορούν κάποια στιγμή να γίνουν τέτοιες που να αποδειχθεί τελικά ότι δεν υπάρχουν "εύκολα" ζώα. Αν νομίζεις ότι δεν μπορείς να ανταποκριθείς στις καθημερινές αλλά και στις έκτακτες ανάγκες τους, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε άλλου είδους χόμπι.

Για τις ανάγκες φροντίδας σχεδόν όλων των κατοικίδιων πουλιών, μπορείς να ενημερωθείς από τα άρθρα μας η από το ίντερνετ γενικά. Μελέτησε και αποφάσισε.

Αν συνεχίσεις να ψάχνεις ρωτώντας για διαφορετικά είδη πουλιών κάθε φορά, δεν θα καταλήξεις πουθενά ή φοβάμαι ότι θα οδηγηθείς σε μια αναγκαστική επιλογή που σε μικρό χρονικό διάστημα θα καταλήξει εις βάρος του ζωντανού.

Στράτο, συγγνώμη που ρωτώ, αλλά το νευρολογικό - κινητικό ζήτημα που αντιμετωπίζεις θα σου επιτρέψει να φροντίζεις τα πουλάκια σε βάθος χρόνου ή σε περιπτώσεις που εσύ δεν θα μπορείς, π.χ. Για λόγους νοσηλείας / θεραπείας ή ό,τι μπορεί να χρειαστείς, θα υπάρχει κάποιος άνθρωπος ως back up ώστε να συνδράμει στα απαραίτητα;
Επίσης να σημειώσω ότι ίσως καλύτερα θα είναι στην αναζήτησή σου, να ξεκινούσες με ένα κοκατιλάκι (ελπίζω να μπορέσεις να βρεις αλμπίνο) ώστε να συνδεθείτε πρώτα οι δυο σας κι έπειτα στην παρέα σας θα μπορούσε να προστεθεί και το ζευγαράκι του.

Με συγχωρείτε για την αναστάτωση των θεμάτων συνέχεια απλα δεν γνωρίζω να χειριζομαι καλα το φόρουμ και νομιζα οτι καθε φορα επρεπε νεο θεμα να κανω... ΣΥΓΝΩΜΗ...

Back