Φροντίδα Ποιο μέγεθος κλουβιού είναι ιδανικό για μπάτζι;

PanosBruno

PB New Member
Εγγραφή
14 Αυγ 2022
Μηνύματα
141
Πόλη
Πάτρα
Ονομάζομαι Παναγιώτης , είμαι φοιτητής νοσηλευτικής και έχω στην κατοχή μου ένα μωρό παπαγαλακη Μπατζι , η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι: το κλουβί γνωρίζω πως πρέπει να είναι τετράγωνο στο σχήμα και μεγάλο , το ιδανικότερο μέγεθος πόσο πρέπει να είναι ; Υπάρχουν κλουβιά που θα μου προτείνατε;(κατά προτίμηση φθηνα )
 
@PanosBruno Καλώς όρισες! Να το χαίρεσαι!
Το μίνιμουμ κλουβί για ένα μπατζι είναι μια 60αρα ζευγαρωστρα καλύτερα είναι μια 76αρα η μία 90αρα ζευγαρωστρα για να πετάει άνετα μέσα. Τα budgie χρειάζονται μήκος για να πετάνε άρα αυτά τα Κλουβιά που σου πρότεινα είναι μια χαρά. Μπορείς να στείλεις μια φωτογραφία του κλουβιού που έχει τώρα?
Δες εδω για κλουβιά
https://www.petmat.gr/portal/ptina/klouvia-poulion/zevgarostres/ζευγαρωστρα-πουλιων-76-cm-detail
https://www.petmat.gr/portal/ptina/klouvia-poulion/zevgarostres/zevgarostra-dipli-60x34x26cm-detail
https://www.petmat.gr/portal/ptina/...tres/tripli-zevgarostra-90x34-5x43-5cm-detail
 
Καλωσόρισες Παναγιώτη!! Να χαίρεσαι το πουλακι σου!! Εκτός από αυτά που σου είπε πολυ σωστά η @Ledagcc για το μέγεθος του κλουβιου, ένα ακόμα σημαντικό είναι να προσεξεις να μην έχουν μεγάλο κενό τα κάγκελα μεταξυ τους για λόγους ασφαλειας (να μην εγκλωβιστεί το κεφαλακι του ανάμεσα).
Εγώ έχω ένα παροτλετ και πήγα σε τυπου Ζευγαρωστρα.Το κλουβί του μικρου είναι αυτό εδώ
Εμένα με έχει βολέψει πολυ προσωπικα το συγκεκριμένο γιατί έχει Αποσπωμενο πατο οπότε καθαρίζω ευκολα. Επίσης έχει δυο μεγάλα πορτακια πανω και 4 μικρά κάτω για φαγητό με ασφάλειες όλα.
Ακόμα το συγκεκριμένο κλουβακι αν και δεν είναι ανοξείδωτο, έχει δοκιμαστεί και αντέχει στον χρόνο χωρίς να σκουριάζει.
 
@ckdodis δυστυχώς όχι ένα μεγάλο έχω παραγγείλει ένα με 58€ .... Γενικά είναι πολύ άτακτος και του αρέσει να χώνεται εκεί πέρα που δεν χωράει, και πιστεύω η αγορά ενός μεγαλύτερου να βοηθήσει
 
@PanosBruno μια είμαι 😋!! Να είσαι καλά🙂
Στείλε μας αν θελεις και καμια φωτο του μικρου να τον καμαρώσουμε!!
Είδα ότι έχεις παραγγειλει ήδη κλουβακι?? Σκέφτεσαι για μεγαλυτερο η θα μείνεις σε αυτό??
Γενικά να ξέρεις στα μικρά παπαγαλακια τους αρέσει να χώνονται, να Κρεμιουνται ανάποδα και γενικά είναι αρκετά ενεργητικά μέσα στο κλουβακι τους.Για αυτό περα απο τις πατηθρες που φαντάζομαι ήδη έχεις μέσα στο κλουβί, χρειάζονται και μερικά παιχνιδια για να απασχολούνται. Τα παιχνιδια τα βάζεις σταδιακά βεβαια και αφου τα γνωρίσεις στο πουλακι για να μην αγχωθεί.
 
@Anna Maria Mp ναι αυτό θα κάνω και σταδιακά , θέλω να τον εκπαιδεύσω, επίσης θα τι δείτε και μόνοι σας είναι πολύ μικρό !!!! Τον. Έχω 4 μέρες μια ερώτηση με έχει συνηθίσει και κουνιέται όταν είμαι στον χώρο καθώς και ανταποκρίνεται όταν τον φωνάζω , πως θα τον κάνω να κελαιδησει ; Μπορώ αν βάζω βίντεο και να ακούει άλλα πουλιά η θα του δώσω χρόνο ;
 
@PanosBruno Να του δώσεις χρόνο να συνηθίσει το νέο περιβάλλον.
Να μην του βάλεις ήχους από αλλά πουλιά καθώς θα του δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν άλλα πουλιά στον χώρο ενώ δεν υπάρχουν και ενώ αυτός προσπάθει να επικοινωνήσει με αυτά και δεν του απαντάνε. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε κατάθλιψη και όρμονικα προβλήματα.
 
@Ledagcc αχ τώρα είδα τα λινκ σου και το κλουβί που πείρα είναι μεγάλο αλλά όχι και τόσο , δεν πειράζει εξάλλου θα τον εκπαιδεύσω ώστε να κάθεται έξω, και θα βάλω λεφτά στην άκρη για να πάρω ένα μεγάλο που έχω βάλει στόχο
 

Συνημμένα

  • IMG_20220815_122555 (1).webp
    IMG_20220815_122555 (1).webp
    225,7 KB · Προβολές: 20
@PanosBruno Το κλουβί αυτό είναι μικρό για budgie. Οι πλαστικές πατήθρες είναι ακατάλληλες γιατί παραμένουν ίσιες και μπορεί να προκαλέσουν αρθρίτιδα, bumblefoot και πληγές στο μαλακό σημείο των ποδιών και άλλα. Θα πρέπει να τις αντικαταστήσεις με αυτές από φυσικό ξύλο μαζί με τον φλοιό σε διάφορους διαμέτρους και υφές ώστε να γυμνάζονται τα πόδια του. Μπορείς να αγοράσεις ή να φτιάξεις μόνος σου. 3αν σε ενδιαφέρει να τις φτιάξεις δες εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-ξύλα-για-πατήθρες-και-παιχνίδια.14396/ και εδώ
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.
Του δίνεις λαχανικά και αυγό ή μόνο σπόρους?
Επίσης οι πατήθρες είναι τοποθέτημενες λάθος καθώς η ουρά του ακουμπάει στα κάγκελα και φθείρεται και επίσης είναι χαμηλά όπου τα πουλιά νιώθουν ανασφάλεια και πρέπει να τις βάλεις ψηλότερα σε ένα σημείο όπου η ουρά του δε ακουμπάει στα κάγκελα. Μέσα πρόσθεσε παιχνίδια από φυσικά υλικά ώστε να μπορεί να τα τεμαχισει όπως και παιχνίδια αναζήτησης τροφής για να εξασκεί το μυαλό του και να έχει μια απασχόληση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τι γλυκό μωράκι, αγοράκι είναι. Το κλουβί δεν είναι ιδανικό χωρίς όμως να είναι και υπερβολικά μικρό δλδ μπορεί να μείνει εδώ χωρίς θέμα μέχρι να αγοράσεις μια ζευγαρωστρα( και με 30€ μπορείς να βρεις μια καλή) τα μπατζι όντως προτιμάμε ξύλινες πατηθρες γτ τις ροκανίζουν κιόλας. Το φαγητό το βάζεις μόνο σε αυτά τα μπολακια που έχεις; Μπορείς να μου πεις το περιεχόμενο του καθενός; Την μάρκα τροφή έχεις;
 
@meniam αυτή την τροφή μου την έδωσε ο εκτροφέας και τα δύο μεγάλα μπουκάλια περιέχουν την βασική τροφή , το τρίτο βιταμίνες (μπλε δοχείο) γτ μου είπε πως είναι μεγαλωμένος στο χέρι και δεν έχει μεγαλώσει με τους γονείς του , μου τους έδωσε σαν κάτι επιπλέον για να χτίσει ένα καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα!! Έχω και κανονικές ταΐστρες ,αλλά επειδή είναι άτακτος και πολύ περίεργος αντί να φάει το φαγητό το πετάει έξω και μπαίνει μέσα στην ταΐστρα. Και μου είπε και ο κύριος ότι τα μπολακια είναι προσωρινή λύση μετά μου είπε εκπαίδευση !
[automerge]1660558298[/automerge]
@meniam αυτή την τροφή μου την έδωσε ο εκτροφέας και τα δύο μεγάλα μπολακια περιέχουν την βασική τροφή , το τρίτο βιταμίνες (μπλε δοχείο) γτ μου είπε πως είναι μεγαλωμένος στο χέρι και δεν έχει μεγαλώσει με τους γονείς του , μου τους έδωσε σαν κάτι επιπλέον για να χτίσει ένα καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα!! Έχω και κανονικές ταΐστρες ,αλλά επειδή είναι άτακτος και πολύ περίεργος αντί να φάει το φαγητό το πετάει έξω και μπαίνει μέσα στην ταΐστρα. Και μου είπε και ο κύριος ότι τα μπολακια είναι προσωρινή λύση μετά μου είπε εκπαίδευση !
 
@PanosBruno Τις βιταμίνες δεν χρειάζεται να τις δώσεις. Τι μάρκα είναι η τροφή αυτή?
 
@meniam αυτή την τροφή μου την έδωσε ο εκτροφέας και τα δύο μεγάλα μπολακια περιέχουν την βασική τροφή , το τρίτο βιταμίνες (μπλε δοχείο) γτ μου είπε πως είναι μεγαλωμένος στο χέρι και δεν έχει μεγαλώσει με τους γονείς του , μου τους έδωσε σαν κάτι επιπλέον για να χτίσει ένα καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα!! Έχω και κανονικές ταΐστρες ,αλλά επειδή είναι άτακτος και πολύ περίεργος αντί να φάει το φαγητό το πετάει έξω και μπαίνει μέσα στην ταΐστρα. Και μου είπε και ο κύριος ότι τα μπολακια είναι προσωρινή λύση μετά μου είπε εκπαίδευση !
[automerge]1660558298[/automerge]
 
Back
Top