Γενικά Ποιο παπαγαλάκι είναι κατάλληλο;

valasia

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουλ 2018
Μηνύματα
388
Πόλη
Νέα Φλογητά
Καλημέρα στο φόρουμ και καλώς σας βρήκα, ο γιός μου είναι 8 ετών και μόλις του ανακοίνωσα πως θα αποκτήσει δικό του δωμάτιο μου ζήτησε ένα παπαγαλάκι για παρέα, δυστυχώς όμως δεν είχα ποτέ καμία σχέση με πτηνά οπότε θα ήθελα την γνώμη σας όπως επίσης και τι να προσέξω. Οπως μου λεεί ο μικρός θέλει ένα παπαγαλάκι που να μπορεί να το εκπαιδευσει και να μου μαθει να λεει 2-3 λεξουλες. Διαβασα σε αρθρα πως καποια μπορει να γινουν επιθετικα και καποια αλλα, οπως τα lovebirds χρειαζονται ζευγαρι.Ως αρχαριοι θα θελαμε καποιο "ευκολο" στην εκπαιδευση πουλακι.
 
Σας προτεινω budgie η κοκατιλ. Ειναι παπαγαλοι εύκολοι στην εκπαιδευση αλλά μπορεί να μην μιλήσουν είναι 50/50. Μπορείτε να βρείτε εαν θελετε εναν εξοιμερωμενο παπαγαλο αυτων των ειδων και οχι αναγκαστικά αγριο.
 
Αυτούς τους παπαγάλους σπάνια τους βλέπουμε να μιλάνε(υπάρχουν εξερεσεις) αλλά μπορούν να μιμηθούν ήχους. Καποιες λέξεις μπορουν να πούνε οι παπαγαλοι green cheek conure αλλά δεν ξέρω πόσο είναι το buget σας. Τα budgie όμως που σας έγραψα πιο πάνω είναι πιο πιθανό να πούνε κάποιες λεξεις
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλος ηρθες στο forum. Για το κομμάτι της ομιλίας πιστεύω πως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο χαρακτηρας του παπαγάλου άμα θα μιλήσει(μιλάμε για είδη που δεν είναι γνωστά για αυτού του είδους ικανότητες)όσον αφορά για το είδος θα σου πρότεινα κοκατιλ γιατί πιστεύω πως είναι πιο εύκολο να δεθεί κάποιος με αυτό το ειδος καθως και να το εκπαιδευσει. Κατά πόσο εύκολα μπορεί να εκπαιδευτεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον χαρακτήρα του παπαγάλου και την υπομονή του γιου σου.
 
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ μας :)

Τα budgie είναι πανέξυπνα μικρά παπαγαλάκια και πολύ δραστήρια, που λόγω διασημότητας, πολλοί δεν τα έχουν σε μεγάλη υπόληψη.
Ένα αρσενικό budgie μπορεί να μιλήσει και δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις, είναι αρκετά καλοί ομιλητές -για το μέγεθος τους πάντα- και μιλάνε και αρκετά καθαρά.
Από ότι έχω ακούσει χωρίς να ξέρω αν ισχύει είναι ότι τα εγγλέζικα budgie μιλάνε πιο εύκολα (μιλάμε πάντα για αρσενικά μόνο).

Πιστεύω όμως ότι δεν παίρνουμε έναν παπαγάλο για να μιλήσει, μιας και πολλά μεγάλα είδη που φημίζονται για την ομιλία τους, μπορεί να μην μιλήσουν και ποτέ.
Ένας παπαγάλος όμως έχει τόσα πολλά να μας προσφέρει, όπως συντροφικότητα, αγάπη, υπευθυνότητα, που όλα αυτά θα κάνουν πολύ καλό στον γιό σας :)

Μην ξεχνάτε βέβαια, ότι πρέπει κι εσείς να είστε σίγουροι ότι θέλετε να προσθέσετε αυτό το μέλος στην οικογένεια σας, γιατί τα παιδιά πολλές φορές θέλουν κάτι και όσο μεγαλώνουν και αλλάζουν οι συνθήκες της ζωής τους το "βαριούνται" γιατί προτιμάνε να περνάνε χρόνο με φίλους, παίζοντας ποδόσφαιρο κλπ.
Οπότε ό,τι πάρετε να είστε πρώτα εσείς σίγουροι ότι το θέλετε και ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας.

Όποιο είδος και να επιλέξετε τελικά θα σας πρότεινα να το πάρετε ήμερο απο εκτροφέα για να εμπιστεύεται τους ανθρώπους, να το βγάζετε έξω και να είναι και πιο εύκολο για το παιδάκι σας που ίσως του είναι δύσκολο εώς αδύνατο να εκπαιδεύσει ένα άγριο πουλάκι :)

Αν βγάλουμε το κομμάτι της ομιλίας, θα πρότεινα κι εγώ ένα κοκατίλ , γιατί είναι πιο μεγάλο σε μέγεθος απο ένα budgie που είναι μικρούλι για τα άγαρμπα χεράκια ενός παιδιού.

Τα κοκατίλ συνήθως είναι πολύ τρυφερά πουλάκια και αγαπάνε να περνάνε χρόνο με τον ιδιοκτήτη τους, ενώ τα budgie είναι λίγο πιο σκανταλιάρικα.
Όμως να έχετε στο μυαλό σας ότι τα κοκατίλ βγάζουν μια πούδρα απο το φτέρωμα τους (το συναντάμε σε ορισμένα είδη παπαγάλων αυτό) και δεν ξέρω μήπως έχει θέμα το παιδί αν είναι αλλεργικό, ειδικά που θα το έχει στο δωμάτιο του.

Αυτό που έχετε να κάνετε τώρα είναι να ψάξετε και για τα δύο αυτά είδη που σας προτείναμε και να δείτε πιο σας ταιριάζει καλύτερα.

Για ότι άλλο θέλετε είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε και να λύσουμε τις απορίες σας με όσες γνώσεις έχουμε :)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλωσόρισες Βαλασία, τα παιδιά κάλυψαν νομίζω το ερώτημά σου.

Εγώ να προσθέσω ότι από τη στιγμή που το παιδί το ζήτησε και εσείς προθυμοποιήθηκατε να το κάνετε πράξη, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι υπάρχει το ενδεχόμενο το παιδί να,

βαρεθεί (όπως κάθε παιδί), να κουραστεί (οι παπαγάλοι είναι απαιτητικά πουλάκια, θέλουν φροντίδα και ενασχόληση την οποία απαιτούν), να απογοητευτεί (Γιατί το πουλάκι τελικά δε μιλάει, ή γιατί δεν "ακούει" , γιατί δεν θέλει χάδια, γιατί τον "γρατζούνισε ή τον τσίμπησε" και το φοβάται πλέον, για δεκάδες άλλους λόγους που έχοντας παιδί προφανώς γνωρίζεις καλύτερα από εμένα.

Είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε εσείς σαν γονείς, με τις όποιες υποχρεώσεις έχετε, τη φροντίδα ενός ακόμα μικρού παιδιού; Το οποίο μάλιστα - δε θα μεγαλώσει ουσιαστικά ποτέ. Αν η απάντηση είναι - ΝΑΙ -

Τότε πίστεψε με η ομιλία του πουλιού είναι κάτι που δε θα παίξει τελικά κανένα ρόλο, θα διαπιστώσετε ότι ακόμα και αν δε μιλήσει με λέξεις, θα βρει τρόπο να επικοινωνεί με το μικρό σας και μαζί σας.

Όσο ενδιαφέρεστε , όσο ασχολείστε και έχετε ανοικτά τα μάτια σας και τα αυτιά σας νέοι δίαυλοι επικοινωνίας θα δημιουργούνται μεταξύ σας. Οι παπαγάλοι είναι μοναδικά υπέροχα, πλάσματα.

Αν προχωρήσετε στην απόκτησή του τελικά, πράγμα που το εύχομαι, θα πρότεινα να απευθυνθείτε σε εκτροφέα να πάρετε ένα πουλάκι απογαλακτισμένο - ταϊσμένο στο χέρι και να ξεκινήσετε με τους καλύτερους οιωνούς.
 
Καλησπερα σας βρισκεστε σε δυσκολη θεση καθως η εικονα που εχει ο γιος σας "αυτος και ο παπαγαλος του" ειναι δυσκολη και θελει πολυ υπομονη εκπαιδευση. Το ανηψακι μου ειχε αρκετα μπαντζι και ολα ή εφευγαν ή πεθαιναν θελει εναν Μαικλ (το δικο μου μπαντζι) και αφου εβλεπε πως δεν ηταν αυτο που θελει το παρατουσε
Ημερο παπαγαλακι= συνεχης ενασχοληση και φωνες αμα δεν του διβετε σημασια.
Αγριο= πιο ανεξαρτητο, λεπτος χειρησμος στο χτησιμο σχεσης
Εχω ενα καταπληκτικο αγριο μπαντζι ελευθερο στο σπιτι που μιλαει πολυ καθεται πανω σου βγαινουμε εξω στο μπαλκονι ΑΛΛΑ χαδια και να τον πιασω ουτε λογος!
πολος ελξης για τα πιτσιρικια της γειτονιας αλλα ειναι αυτο που λεμε η εξαιρεση του κανονα!

Αμα το παιδακι ή εσεις "το χετε" με τα ζωα μην φοβαστε τιποτα και θα μαθετε πολλα και μπορει με πιστη και αγαπη να ξεπερασει τις προσδοκιες σας οπως μου εκανε ο δικος μου!
 
Σας ευχαριστω πολυ ολους σας, εννοειτε πως ειμαι προετοιμασμενη γινω "μανα" ξανα αν χρειαστει και πιστευω οτι θα χρειαστει εκπαιδευση και το παπαγαλακι αλλα και ο μικρος μου. Μου λυσατε πολλες αποριες και πλεον κλεινω προς τα μπαντζι, βεβαια ακομη κανω ερευνα, δεν θελω να κανω κατι βιαστικα, σκευτομουν να το παρω γυρο στον Σεπτεμβρη.
Εχετε να μου προτεινετε καποιον καλο εκτροφεα στην Θεσσαλονικη; Εχθες πηγα σε 2 πετσοπ για μια ματια και μου εκανε εντυπωση πως και οι 2 μου προτειναν κυκλικο κλουβι ενω εχω διαβασει πως δεν ειναι το πιο καταλληλο. Θα ηθελα να το παρω απο καποιον που εχει γνωσεις και ενδιαφερεται για το ειδος.
 
Καλημερα! Εννοειται πως οχι κυκλικο κλουβι
, γιατι στρεσαρει αγχωνει το πουλι! Δεν εχει μια γωνια να κρυφτει που λεει ο λογος! Απο τον λογο αυτον καταλαβες τι επιπεδο γνωσεων εχουν τα πετσοπ!
 
@valasia και εγώ που έχω ψάξει για εκτροφεα στην Θεσσαλονίκη δεν έχω βρει. Παντός μπορώ να σου προτείνω μερικά πετ σοπ απ τα οποία έχω αγοράσει στο παρελθόν η άλλα που τα θεωρώ αξιόλογα
 
O @George Kouth μένει Θεσσαλονίκη και πήρε ένα ήμερο απο κάποιον εκτροφέα.
Ίσως μπορεί να σε βοηθήσει!

Επίσης ξέρω μια πολύ καλή εκτροφέα στην Αθήνα αν θέλετε να κάνετε ένα ταξιδάκι!
https://www.facebook.com/tapapagalakia/
Είναι τρομερή και τα πουλάκια της πολύ ήμερα!
 
Ευχαριστω πολυ και παλι! Οι λογοι που θα ηθελα να ειναι απο εκτροφεα ειναι γιατι πρωτον τα πετ σοπ ειτε δεν εχουν ιδεα, ειτε απλα θελουν να πουλησουν οτι τους περισσευει και δευτερον με θλιβει λιγο η ιδεα ενα πουλακι που εχει μαθει να ζει στην φυση ξαφνικά να βρεθει σε κλουβι, πιστευω πως θα ειναι καλυτερα για καποιο που εχει γεννηθει σε κλουβακι.
@Patikas Θα ηθελα πολυ να μου πεις καποια πετσοπ που εμπιστευεσαι.
Ευχαριστω και παλι!
 
δευτερον με θλιβει λιγο η ιδεα ενα πουλακι που εχει μαθει να ζει στην φυση ξαφνικά να βρεθει σε κλουβι

Καλά κάνεις και δίνεις προτεραιότητα στο να βρεις εκτροφέα, και αν μπορέσεις να τον επισκεφτείς κιόλας. και στα στα μαγαζιά πάλι εκτροφεας τα δίνει, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις που βγάζουν πουλάκια και οι ίδιοι. Δεν τα πιάνουν από τη φύση και τα πουλάνε.

Απλά στις περισσότερες περιπτώσεις συνεργάζονται με "εκτροφείς" που δεν τηρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την αναπαραγωγή και τη διαβίωση των πουλιών μέχρι και την πώληση τους κυρίως λόγο κόστους. Τα πουλάκια συνήθως δεν έχουν δαχτυλίδι και οι συνθήκες που διαβίωσαν πριν τα αποκτήσεις είναι τουλάχιστον... αβέβαιες.

Αντιμετωπίζονται ως εμπορικό αντικείμενο που σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν ως fragile...
 
Αρκετο διαβασμα και πολυ ψαξιμο και τελικα ενω ποτε δεν ειχα καμια ιδιαιτερη συμπαθια με τα πουλια αρχισα να λατρευω τους παπαγαλους... Θα ηθελα λοιπον την γνωμη σας για τους παπαγαλους μονκ... Διαβασα καποια πραγματα αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν κανουν για καποιον αρχαριο οπως εμεις και για το μεγεθος του κλουβιου τους.
Λυπαμαι πολυ αν σας εχω ζαλισει αλλα θελω να ειμαι σιγουρη πως ειναι καταλληλο για την οικογενεια μας.
 
Back
Top