Αναπαραγωγή Πολύτιμα δωράκια για τα Χριστούγεννα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anatolia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

anatolia

PB Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2014
Μηνύματα
834
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παιδιά, είμαστε πανευτυχείς! Τελικά το τρικ πέτυχε με την ανταλλαγή αυγών μεταξύ Χάρης και Ζίζης! Η Χάρη διακαώς επιθυμούσε να γίνει μανούλα και επιτέλους την ημέρα των Χριστουγέννων βγήκε το πρώτο χνουδωτό τερατάκι. Εκείνη το σκέπασε αμέσως και φαινόταν πολύ ευτυχισμένη.

Τις πρώτες 24 ώρες αγωνιούσαμε, αν το ταΐσει ή όχι, αν δεν λειτουργήσει το ένστικτο της και το αφήσει νηστικό, όπως είχε κάνει η Ζίζη με τα προηγούμενα μωρά. Αλλά, η Χάρη μέσα σε μια ώρα άρχισε να το ταΐζει αβγουλάκι και κεχρί. Εκείνο έφερνε σβούρες μέσα στην φωλιά και κουτουλούσε στα αυγά μέχρι να ανέβει μέσα η μαμά του. Μόλις έμπαινε εκείνη, το σκέπαζε και το είχε μπροστά στο στήθος της για να το ταΐζει πιο εύκολα, καθώς κλωσούσε και τα αυγά.

Και σήμερα εμφανίστηκε και η δεύτερη χνουδωτή μπαλίτσα!)

Μα τι χαρά! Δεν περιγράφεται, παιδιά! Επιτέλους η Χάρη είναι μανούλα! Και ας μην είναι δικά της τα αυγά.

Περίεργο μου φαίνεται, ότι η Χάρη που μεγάλωσε από μωρό με ανθρώπους-εμάς-, έχει γερό ένστικτο και αμέσως κατάλαβε τι πρέπει να κάνει με το μωρό, ενώ η Ζίζη που δεν μεγάλωσε με ανθρώπους, δεν τάιζε τα μωρά της. Αναρωτιέμαι γιατί; Μήπως δεν ωρίμασε αρκετά ακόμα; Σημειωτέον ότι η Χάρη είναι ήδη 4 ετών και η Ζίζη μόλις 2. Αυτό να είναι το θέμα ή από εδώ και εμπρός η Χάρη θα γίνεται μαμά για τα μωρά της Ζίζης;

Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι ένα υπέροχο δώρο και για την Χάρη και για εμάς! Σε ευχαριστούμε, Σάντα!)

Και Χρόνια Πολλά σε όλους σας, παιδιά!)

20161227_143901.webp
20161227_143912.webp
Υ. Γ.: Προσέξτε και το άλλο αβγουλάκι στην φώτο, όπου να΄ναι, θα βγει και το τρίτο μωρό μας!)
 
Χρόνια πολλά Ανατολία μου!
Περιμένουμε και τις φωτογραφίες.
Επιτέλους, το άξιζες κι εσύ και η Χάρη! Καλότυχα να είναι όλα τους!
Χρόνια πολλά, Μαρία! Τις φώτο τις έστειλα, είναι στο δρόμο!) Ευχαριστώ για τις ευχές!)
 
Να σου ζησουν Ανατολια! Με το καλο να τα δεις στο κλαδι!
Ευχαριστώ πολύ!) Το καλύτερο δώρο ήταν για μένα! Περυσι ένα πανάκριβο tablet και δεν το χάρηκα τόσο, να φανταστείτε!) Φέτος 2 χνουδωτά τερατάκια και νοιώθω λες και εγώ είμαι η μαμα τους!) Τρελή, ε 😉
 
Οχι καθολου τρελη! Θυμαμαι οταν ειχε σκασει και μενα το πρωτο αυγο εκανα σα τρελη! Τους εβαζα ολους και κοιτουσαν καθε λιγο αν ειναι καλα! Εφευγα απο τη δουλεια για να το δω! Και το πρωτο θα ειναι παντα ερωτας μεγαλος!
 
Από μεταλλάξεις πως είναι η καθεμιά τους Ανατολία μου;
Το avatar μου εδώ είναι η Χάρη, είναι λουτίνο, αλλά τα ματάκια της μάυρα είναι. Η Ζήζη (η πραγματική μαμά) και ο Φίγκο (πραγματικός μπαμπάς) είναι τα κλασσικά γκρίζα. Αν δεν έχουν άλλες μεταλλάξεις που δεν ξέρουμε στα γονίδια τους, λογικά και τα μωρά γκρίζα θα γίνου, σωστά 😉
 
Οχο καθολου τρελη! Θυμαμαι οταν ειχε σκασει και μενα το πρωτο αυγο εκανα σα τρελη! Τους εβαζα ολους και κοιτουσαν καθε λιγο αν ειναι καλα! Εφευγα απο τη δουλεια για να το δω! Και το πρωτο θα ειναι παντα ερωτας μεγαλος!
Πρώτο μας ήταν το Αλεκάκι (μπάντζι) πριν 6 μήνες. Αλλά η Χάρη ήθελε πολύ, μα πάρα πολύ να γίνει μανούλα και κοκατιλάκια μωρά είναι για εμάς τα πρώτα αυτά, οπότε και εδώ ο έρωτας θα είναι εφ'όρου ζωής, έχεις απόλυτο δίκαιο!)
 
ν δεν έχουν άλλες μεταλλάξεις που δεν ξέρουμε στα γονίδια τους, λογικά και τα μωρά γκρίζα θα γίνου, σωστά 😉
Ναι σωστά.
Όντως όλα λένε πως οι βιολογικοί γονείς έπρεπε να είναι πιο συνεπείς. Τι να πεις... η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές :)
 
Ναι σωστά.
Όντως όλα λένε πως οι βιολογικοί γονείς έπρεπε να είναι πιο συνεπείς. Τι να πεις... η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές :)
Και επειδή φοβήθηκα ότι ο Νάσος (σύντροφος της Χάρης) θα είναι επιθετικός και μπορεί να τα σκοτώσει, δεν το διακινδύνεψα, τον έβγαλα έξω. Τις τελευταίες μέρες ήταν αρκετά επιθετικός και μάλωναν συνέχεια, την μάδησε πάλι σε 3 σημεία. Οπότε τώρα είναι από πάνω σε άλλο κλουβί και βλέπει λίγο τη φωλιά και την Χάρη, όταν εκείνη βγαίνει να φάει. Στην αρχή τρελαινόταν, τώρα ηρέμησε κάπως. Την επόμενη φορά θα τον αφήσω μέσα, να δω πως θα φερθεί. Αυτή τη φορά, όμως, δεν το ρίσκαρα, ήθελα η κοτούλα μου να το ζήσει, όπως επιθυμούσε και νομίζω πως το χαίρεται πολύ!)
 
Να τα χαίρεσαι!
Κάθε ζώο έχει το δικό του χαρακτήρα, είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό με το δικό του τρόπο.
Ευχαριστωωω!)

Τότε πολύ κοντά στην έξοδο τις τροφούλες για να μην κουράζεται το κορίτσι αφού είναι μόνο του στο έργο.
Ναι, ναι! Πάντα! Ευχαριστώ!)
 
Back
Top