Αναπαραγωγή Πολύτιμα δωράκια για τα Χριστούγεννα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anatolia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Χρονια Πολλα!
Να σου ζησουν τα πανεμορφα δωρακια σου!
Αχ πρεπει να ειναι υπεροχο συναισθημα.
Μπραβο στην Χαρη που ειναι τοσο καλη μανουλα. Ευχομαι να τα δεις και στο κλαρι!
Εμεις θα ειμαστε εδω, σε μια γωνιτσα και θα περιμενουμε φωτο :D
 
Χρονια Πολλα!
Να σου ζησουν τα πανεμορφα δωρακια σου!
Αχ πρεπει να ειναι υπεροχο συναισθημα.
Μπραβο στην Χαρη που ειναι τοσο καλη μανουλα. Ευχομαι να τα δεις και στο κλαρι!
Εμεις θα ειμαστε εδω, σε μια γωνιτσα και θα περιμενουμε φωτο :D
Ευχαριστώ πολύ!)

Να σας ζησουν καλε τα μωρουδια :)
Ευχαριστωωω!)
 
Καλησπέρα, παιδιά, και χρόνια πολλά!

Τελικά δεν εξελίχθηκαν όλα, όπως τα θέλαμε, δυστυχώς… Την πρωτοχρονιά γεννήθηκε το τρίτο μωρό και χαρήκαμε πάλι. Ωστόσο, δεν έζησε πολύ, πέθανε την άλλη μέρα, το βρήκαμε πεθαμένο και ατάιστο σε μια άκρη στην φωλιά…Αρχικά τα τάιζε και τα 3, μετά όμως…Η Χάρη μπαινόβγαινε, έτρωγε, αλλά φαινόταν κάπως μπερδεμένη, σαν κάτι να συνέβαινε που δεν μπορούσε να καταλάβει και η ίδια. Το δεύτερο μωρό όλο την κοπανούσε στην άλλη άκρη της φωλιάς και όσες φορές κατάφερα, το έβαζα στην θέση του, κάτω από την μάνα του ή μαζί με το άλλο δίπλα. Τα ποδαράκια του ήταν κάπως στραβά, δεν καθόταν, όπως το πρώτο, ήταν ανοιχτά προς δεξιά-αριστερά. Μια φορά μάλιστα κόντεψε να παγώσει και το έσωσα στο τσακ. Ήμασταν και όλοι με πολύ σοβαρή γρίπη και σχεδόν όλη μέρα ξαπλώναμε, οπότε η παρακολούθηση ήταν πολύ-πολύ δύσκολη. Το πρωί 02.01.17 τελικά πέθανε και το δεύτερο μωρό…( Το βρήκα κρύο και πάλι ατάιστο στην άλλη άκρη της φωλιάς…

Προσπαθούσα να καταλάβω τι συνέβαινε και ακόμη δεν μπορώ να το διανοηθώ, όλα πήγαιναν τόσο καλά…

Σκέφτηκα να ζεστάνω την φωλιά και έβαλα από πάνω μία θερμοφόρα και την σκέπασα με μάλλινο σάλι. Κάπως πρέπει να βοήθησε και αυτό, αλλά αργά, μάλλον.

Η Χάρη συνεχίζει και ταΐζει το πρώτο μωρό και χθες αυτό άνοιξε τα ματάκια του. Άρχισε μάλιστα να γκρινιάζει, της ζητάει να το ταΐσει και ακούγεται η φωνούλα του πια ξεκάθαρα. Και όταν ανοίγω τη φωλιά, εκείνο σηκώνει το κεφαλάκι του και γκρινιάζει, σαν να μου λέει να την κλείσω και να μην το ενοχλώ.

Λυπηρή ιστορία, αλλά τουλάχιστον το πρώτο είναι οκ. Φοβάμαι πια να χαρώ, πραγματικά…(

Δεν καταλαβαίνω τι έγινε, της ήρθαν πολλά τα 3 μωρά μαζί; Είναι και πρώτη φορά μανούλα η Χάρη μας, τι να πω…(

Τώρα αλλάζω κάθε τόσο την θερμοφόρα για να έχει ζέστη μέσα η φωλιά και βάζω συνέχεια φρέσκο αυγό. Αν είχα τα κατάλληλα εργαλεία, θα είχα πάρει τα μωρά τα μικρότερα να τα ταΐσω για κάποιο διάστημα και να τα ζεστάνω. Τώρα προτεραιότητα έχω βάλει να αγοράσω μία καλή συσκευή και τα άλλα απαραίτητα εργαλεία, να μην ξαναπάθουμε αυτό το κρίμα.

Στερνή μου γνώση, τι να πω!(

Προσεύχομαι να ζήσει το πρώτο τουλάχιστον, να πάνε όλα καλά. Θα είναι το πρώτο μας μωρό κοκατίλ. Πολύ δύσκολη η αναπαραγωγή τελικά, δίκιο είχατε, παιδιά!
 
Καλή Χρονιά Ανατολία μου!
Δυστυχώς δεν επιβιώνουν όλα. Κάτι η διαφορά ηλικίας για το τρίτο, κάτι τα στραβά πόδια του δεύτερου, έκρινε η μάνα ότι δεν ήταν ικανά να επιβιώσουν και τα άφησε στην άκρη.
Ναι αν είχες εργαλεία και είχες προεκπαιδευτεί κάπως με μελέτη, θα είχαν κάποιες πιθανότητες να τα σώσεις, μην το χεις όμως και σίγουρο, είναι και αυτό ένα πολύ δύσκολο έργο.
Πόσων ημερών είναι τώρα το πρώτο; Εύχομαι ολόψυχα να είναι καλότυχο!
 
Είναι 10 ημερών το μωρό, γεννήθηκε 25.12.16 και ήταν το μόνο αυγό που τιτίβιζε βασικά. Την επόμενη φορά αν έχω τέτοια θέματα, θα έχω εξοπλιστεί και μάθει 5 πράγματα, ώστε να μπορέσω να κάνω κάτι, έστω κάτι. Και σκέφτομαι να το ρισκάρω και να βάλω και τον Νάσο μέσα, μήπως βοηθήσει και αυτός σαν πατέρας να ταίζονται και να ζεσταίνονται όλα τα μωρά, όπως πρέπει.
 
Άρχισε μάλιστα να γκρινιάζει, της ζητάει να το ταΐσει και ακούγεται η φωνούλα του πια ξεκάθαρα. Και όταν ανοίγω τη φωλιά, εκείνο σηκώνει το κεφαλάκι του και γκρινιάζει, σαν να μου λέει να την κλείσω και να μην το ενοχλώ.
Μένουν ατάιστα για κάποιο λόγο. Η φωνή που κάνει όταν ανοίγεις τη φωλιά, είναι επειδή πιστεύει ότι πηγαίνει κάποιος να το ταΐσει.
 
Ανατολια μου πραγματικα λυπαμαι... αλλα εχεις το πρωτο! Και πιστευω οτι με αυτο θα πανε ολα καλα! Εχει δικιο η Μαρια... Ισως η Χαρης εκρινε οτι τα αλλα 2 δε θα μπορουσαν να επιβιωσουν και γι'αυτο τα παρατησε για να δωσει ολη τη προσοχη στο πρωτο! Ειμαι σιγουρη οτι με αυτον το πρωτο ερωτα ολα θα πανε τελεια! Και θα το δεις μερα με τη μερα να μεγαλωνει!
 
Θα τον-την δεις να μεγαλωνει και καθε μερα θα καμαρωνεις!
Ευχαριστώ πολύ!) Ας μπούμε στο πρώτο μήνα με το καλό και θα του βρούμε και όνομα όλοι μαζί)
 
Άμυνά της είναι για να μην στεναχωρηθεί περισσότερο. Αλλά μην φοβάσαι, δεν πιστεύω ότι θα στραβώσει. Βλέπεις να το ταΐζει;
Ναι, το ταίζει τακτικά. Μάλλον άμυνα είναι, έχετε δίκαιο.)
 
Αυτό ακριβώς ειναι το θέμα προς παρακολούθηση. Το βλέπεις ταισμενο; Αν οχι, πάρε τη σύριγγα και τροφή και ξεκίνα.
Το ταίζει τακτικά, παιδιά, τους ακούω μέσα στη φωλιά και εκείνο είναι κοτσανάτο, μπαμπάτσικο. Αν δεν το τάιζε, τώρα ήδη θα είχαμε άλλο δράμα.
 
Για το θεμα που προεκυψε με τη Χαρη να μαδαει το μωρο, τα μηνυματα μεταφερθηκαν εδω.
 
Back
Top