Ασθένειες Πολύ φουσκωμένο καναρίνι μετά από Aviomycine της tafarm

Martha1234

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουν 2021
Μηνύματα
14
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα. Προχθές πηγα σε ένα pet shop. Ελέγξαμε την κοιλιά του καναρίνιου μου και διακριναμε πως είχε αδυνατισει αρκετά και πως δεν ήταν καλά το στομάχι και το συκώτι. Μου εδωσε το Aviomycine της ta farm. Χθες δεν έπινε καθόλου νερό και μου είπαν να του δώσω μια σταγόνα στο στόμα. Προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερε πολυ. Σήμερα κατανάλωσε πολυ λίγο νερό. Αλλά όλη μέρα είναι πολυ φουσκωμένους, μόνο στον παρο του κλουβιο και την περισσοτερη ώρα κοιμάται. Είναι πολυ χειρότερα από εχθές. Λέτε να φταει το φάρμακο? Τι μπορώ να κάνω τώρα? Ευχαριστώ εκ των προτερων
 
Δεν θέλω να σε αγχωσω αλλά έπαθα ακριβώς το ίδιο πράγμα με ένα απ τα μπατζι μου και την επόμενη μέρα το βρήκα πεθαμένο😢
Τρέξε σε κτηνίατρο.
(εγώ αυτό το έπαθα μετά από κτηνίατρο που μου έδωσε τις ίδιες σταγόνες, μου είπε κι εμένα να του τις δώσω σκέτες γιατί δεν έπινε νερό και ενώ εκανα όλα όσα μου είπε το έχασα.)
 
Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυριο το πρωι θα παω εννοείται. Δηλαδή λέτε αυτό να το επαθε από τις σταγονες ή θα το παθαινε έτσι και αλλιώς? Μου φενεται περιεργο γιατί υποτροπιασε μετά τις σταγονες
[automerge]1623005564[/automerge]
@patrickios το έβλεπα να κοιμάται περισσοτερο τα μεσημέρια και γενικά να καθεται σαν άρρωστος, να μην κελαϊδάει όλη την ημερα (εκτός από λίγο το πρωι), να τρώει μόνο αυγό τροφή, να μην πινει πολυ νερο.
Επισης, ανοιγε το στόμα του και έδειχνε σαν να το ενοχλούσε ο λαιμός. Πιο παλια του έκανα θεραπεία με pulmosan, και είχα ξεμπερδέψει με τα ακάρεα της τραχειας. Του είχα βάλει πριν μια μισή εβδομάδα και φάρμακο για τις ψειρες. Αλλά έβλεπα πως φαινόταν σαν άρρωστος, αλλά σήμερα (2η μέρα με το Aviomycine) είναι χάλια, πολυ χειρότερα από πριν.

IMG_20210606_190555-min.webpIMG_20210606_192048-min.webp
 
Αφού είχε αρχίσει ήδη να έχει παθολογική εικόνα, προφανώς υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Εάν η τωρινή χειρότερη εικόνα που έχει είναι λόγω του φαρμάκου ή απλά δεν έκανε τίποτα το φάρμακο επειδή δόθηκε εσφαλμένα ή απλά δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα αν και είναι το σωστό.μικρή σημασία έχει. Προέχει να σωθεί το πουλάκι αν και φαίνονται δύσκολα τα πράγματα.

Πήγαινέ το σε πτηνίατρο μπας και γίνει κάνα θαύμα. Και πες αν θέλεις και σε ποιο pet shop πήγες να το δουν.

Επίσης, με αφορμή το ποστ ενός φίλου πιο πάνω.το αν μια διάγνωση που θα γίνει ή μια θεραπεία που δοθεί είναι σωστή, δεν έχει να κάνει 100% με την έκβαση του περιστατικού. Μπορεί όλα να γίνουν σωστά αλλά απλά ο ''ασθενής'' να μην τα καταφέρει για χ,ψ λόγους.
Το ότι δε σώζονται όλοι (και ζώα και άνθρωποι) δε σημαίνει αναγκαστικά λάθος διάγνωση ή λάθος θεραπεία.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τι εννοείτε πως φαίνονται δυσκολα τα πραγματα? Από τη φωτογραφια, σωστά?

Πριν δω τη φώτο το έγραψα λόγω της περιγραφής αλλά και τώρα που την είδα το ίδιο λέω. Εσύ όπως και να'χει οφείλεις να κάνεις την προσπάθειά σου.
 
Η εξέταση από Γιατρό του πουλιού και της κουτσουλιάς (μικροσκοπική - μικροβιολογική) μπορεί να δώσει απαντήσεις για το πρόβλημα του και την σωστή θεραπεία.
 
Συγγνώμη, ένα λεπτό, ποιος είπε ότι το καναρίνι έχει πρόβλημα με το συκώτι? Γιατί ο συνδυασμός αντιβιωτικών δεν πρέπει να δίνεται αν το συκώτι ασθενεί. Και το πρήξιμο είναι σημαδι άρρωστου ήπατος. Ο άνθρωπος στο πετσοπ είναι γιατρός και το έδωσε?
 
Καλησπερα παιδια. Το πουλακι είναι καλά. Είναι φουσκωμενο ακόμα, αλλά τρώει και πινει.ειναι ταλαιπωρημενο ακόμα. Τον πηγα στο γιατρό, έχει σκουλικια στο στομάχι γι'αυτό πεταχτηκε η καρινα. Του συνεχίζω την αντιβίωση άλλες πεντε μερες. Μετά άλλες 3 φάρμακο για τα σκουλικια. Και μετά πηρα και κάτι άλλες κάψουλες από το φαρμακείο. Επίσης πως δεν πρεπει να παρει βιταμίνες στην κατάσταση του γιατί θα έχει διάρροια και δεν το θέλουμε(λάθος του pet shop).Απαγορεύεται το φρουτο και το λαχανικό προς το παρον. Θέλει φουλ αυγό τροφή και βραστό αυγό. Εκανα καλα που το πηγα. Πηρα το μάθημα μου, άλλη φορά μόνο γιατρό και όχι pet shop. Με συγκινησε πολυ το ενδιαφέρον σας
 
Άρα συνεχίζεις με aviomycine άλλες 5 μέρες. Τα σκουλήκια τα διέγνωσε με δειγμα απο κουτσουλιες; Οι κάψουλες από το φαρμακείο τι ειναι; ultra levure προβιοτικό; Σορυ για τις πολλές ερωτήσεις. Καλη ανάρρωση
 
@kom για τα σκουλικια το teniazine της ta farm. Και το άλλο ultra levure
[automerge]1623095248[/automerge]
@Stavros σε πτηνιατρο εδώ Θεσσαλονίκη
[automerge]1623095372[/automerge]
@kom ναι από κουτσουλιες
 
@Dimnik Σαντοριναιος λέγεται. Στην Θεσσαλονίκη είναι. (Δεν ξέρω αν είναι εντάξει που το λέω, μην σπαω κανένα απόρρητο) Έμεινα πολυ ευχαριστημένη παντως
[automerge]1623151197[/automerge]
@patrickios Δεν κάνει το στικ?
 
Back
Top