Ασθένειες Πολύ φουσκωμένο καναρίνι μετά από Aviomycine της tafarm

Το στικ έχει πάρα πολύ ζάχαρη γι'αυτό σου λέει να το βγάλεις. Εντάξει με 1 στικ δεν έγινε και κάτι απλά μην ξαναδώσεις. Δεν υπάρχει προβλημα που είπες το όνομα του γιατρού . Να ξέρει ο κόσμος εδώ μέσα που είναι καλύτερα.
 
Άρα το έπιασε η αντιβίωση πριν ξεκινησεις την εφαρμογή για τα σκουλήκια
 
Δεν ξέρω αν είναι εντάξει που το λέω, μην σπαω κανένα απόρρητο
Είναι εντάξει, προφανώς. https://community.petbirds.gr/threads/Δημήτριος-Σαντοριναίος-Κτηνίατρος.30664/

Μάλιστα, μπορείς αν θέλεις να καταθέσεις την εμπειρία σου από την επίσκεψη (αξιολόγηση) γράφοντας ένα μήνυμα στη σελίδα της παρουσίασης που παρέθεσα.
 
Καλησπερα παιδια. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Είχα ξανα ανεβασει για τον μικρό μου πριν καιρό. Είχα παει πτηνιατρο, είχε σκουλικια έκανα την αγωγή. Τώρα τελευταία παλι το καναρίνι δεν ήταν καλά.εχει κανει κυστες στο πτερωμα, το φτέρωμα του είναι ακαταστατο και δεν κελαϊδάει. Προσπαθουσε να βγάλει κάτι από το στόμα του, ήταν φουσκωμενος και καθόταν συνέχεια κάτω και κοιμόταν. Επειδή άκουσα και τους ήχους που έκανε όταν είχε ακάρεα της Τράχειας του έβαλα προχθες 1 σταγόνα pulmosan.
Από προχθες φιλοξενώ μια καρδερινοκαναριτσα σπίτι. Από εχθές το πτηνο μου είναι ακόμα πιο χάλια. Είναι στον πατο του κλουβιου, με μισόκλειστα μάτια και που και που παει μέχρι την τροφή και τσιμπάει.
Επίσης ιδιαίτερη εντύπωση μου κάνουν τα ποδια του που είναι υπερβολικά ανοιχτοχρωμα αυτές τις ημέρες.
Θα παω Δευτέρα στον γιατρό. Αλλά χρειάζομαι την γνώμη σας. Ευχαριστώ.
 

Συνημμένα

  • IMG_20210828_133112-min.webp
    IMG_20210828_133112-min.webp
    313,2 KB · Προβολές: 33
  • IMG_20210828_133134-min.webp
    IMG_20210828_133134-min.webp
    31,1 KB · Προβολές: 22
  • IMG_20210828_132839.webp
    IMG_20210828_132839.webp
    20,2 KB · Προβολές: 22
Τέλος δεν ξαναπαιρνω κανένα πτηνο... Μάλλον δεν μπορώ να βάλω υγιή μέτρο στην φροντίδα. Η ανάγκη μου να μην παθει κάτι το πουλακι μετατρέπεται σε εμμονη. Και μόνο καλό δεν του κάνω. Το μόνο σίγουρο ότι το γεμιζα άγχος, όταν πηγαινα κάθε τρεις και λίγο σαν την τρελή να δω αν είναι καλά. Τελος! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Λογικά επειδή ήταν υπερβολικά αδυναμος δεν άντεξε από προχθες το pulmosan. Τι να πω... Επίσης εκείνη την ημέρα του έβαλα βιταμίνη της τα ταφαρμ. Δεν ξέρω τι έφταιξε αλήθεια.
 
@Martha1234 Λυπάμαι πολύ για το καναρινακι σου.
Αισθάνεσαι έτσι ομως γιατί είσαι στεναχωρημένη. Δεν συμφωνώ ότι του προκαλούσες άγχος επειδή το κοίταγες. Αλίμονο αν δεν τα κοιτάμε συχνά, είτε να τα καμαρώσουμε, είτε για να παρατηρούμε αν κάτι δεν πάει καλά. Απλά κάποια λάθη που εκανες θα σου γίνουν μάθημα. Όπως διάγνωση και χορήγηση φαρμάκων κάνει μόνο ο γιατρός και όχι τα πετ σοπ ή εμείς. Σου τα λέω με αγάπη. Νομίζω ότι σε λίγο καιρό θα είσαι έτοιμη να αποκτήσεις νέο φίλο και στο εύχομαι.
 
@Martha1234 Έχασα το καναρίνι μου μετά από 9 χρόνια . Παλεύαμε με χρόνιο άσθμα και αακαρεα ένα χρόνο . Του έδινα asminine και aviomycine .. Την Πέμπτη η κατάσταση του επιδεινώθηκε ξαφνικά ..Εγώ του έδινα αντιβίωση και asminine όπως μου είχε πει ο γιατρός δεν έβρισκα ραντεβού να τον δουν . Αποφάσισα να του δώσω acaricine το Σάββατο . Δεν μπορούσε να φάει από τα αναπνευστικά ο καημένος. Όταν του έδωσα acaricine ησύχασε και κοιμόταν . Το πρωί τον βρήκα κάτω να κοιμάται ψοφιος ..Δε ξέρω αν έφταιγα εγώ απλά θέλω να σου πω ότι δεν έφταιγες εσύ . Ούτε εγώ πρόλαβα . Ίσως ήταν λάθος δικό μου .
 
@Martha1234 :( ..στον ίδιο γιατρό πήγαινα . Η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ ευαίσθητο.. Προσπάθησα πολύ να τον σώσω και επειδή δεν είχα άλλη λύση του έδωσα το φάρμακο .Δε ξέρω τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικό. Ο γιατρός μου είχε πει κάποια στιγμή ότι είναι μεγάλος και όσο παίρνει φάρμακα θα τα συνηθίζει και δε θα ποιανουν. Είναι αδιέξοδο . Η εικόνα που είδα από το καναρίνι σου είναι ακριβώς αυτό που είδα τις τελευταίες μέρες .
 
@iliassace και εγώ σκέφτομαι πως αν δεν του έδινα το aviomicyne μήπως θα αντεχε μέχρι την Δευτέρα. Αλλά νομίζω πως έκανα την ζημιά με το pulmosan. Δεν ξέρω. Πάντως το πουλακι δεν ήταν καλά καιρό τώρα. Κρίμα. Αυτά! Ευχαριστώ πολη όλους για τις απαντησεις
 
Τα acaricine και pulmosan έχουν ως βασική δραστική ουσία την ιβερμεκτίνη. Η ιβερμεκτίνη είναι ένα φάρμακο που πρέπει να χορηγείται με προσοχή, ειδικά στις περιπτώσεις των εξασθενημένων πουλιών. Πρόκειται για ένα δηλητήριο που σκοτώνει τα παράσιτα που παρασιτούν ένα πουλί - ζώο αλλά μπορεί να προκαλέσει νευροτοξικότητα και βλάβες σε νεφρούς και συκώτι. Όταν αυτά τα όργανα είναι ήδη επιβαρυμένα, η κατάληξη μπορεί να είναι μοιραία και μάλιστα εξελίσσεται πολύ σύντομα.
 
Back
Top