Αναπαραγωγή Ποσα αυγα κανει το καναρινι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Εχω διαβασει σε πολλα αρθρα απο ποσα μεχρι ποσα αυγα μπορει να κανει ενα θηλυκο καναρινι. Απλα εμενα το ενα μου ζευγαρι εκανε 5 αυγα, το αλλο 3, με αυτα ειμαι ικανοποιημενη. Εχω ενα θηλυκο που εκανε ενα αυγο και μετα απο 3 μερες εκανε το δευτερο. Εχω ενα αλλο που εκανε μονο δυο και ενα που μου εκανε 1 αυγο χθες και σημερα τιποτα. Δεν ειναι λιγα για το καθε ζευγαρι; Τα δυο που εκαναν 3 και 5 τα εχω απο το προηγουμενο χρονο. Μηπως παιζει ρολο ο καιρος; Χθες ειχε ηλιο, σημερα βρεχει και κανει ψυχρα.

Εκεινο που εκανε ενα αυγο χθες υπαρχει περιπτωση μεσα στην ημερα να κανει δευτερο;

Εχω διαβασει οτι απο 2 μεχρι 6 αυγα κανουν. Ενα καθε μερα..

Ευχαριστω
 
Δεν ξερω νομιζω καπου ειδα μεχρι 8 ... εμένα σήμερα έκανε το 6ο της.
 
Εσυ εισαι τυχερη. Δεν ξερω αν θα μπορουν να τα φροντιζουν αλλα εισαι τυχερη. Εμενα εκανε χθες το πρωτο αυγο η κοκκινη θηλυκια που το ηθελα παααρα πολυ.. Σημερα τι πο τα ☹
 
Καλα μην απογοητευεσαι το θεμα ειναι να χουν πουλακια τα αυγα...
 
Τους ειδα να ζευγαρωνουν.. Απλα χαρηκα οταν ειδα το αυγο.. Μου εμεινε η χαρα ομως
 
Σίγουρα ο καιρός επηρεάζει τις καναρες... Αλλά πολλές καναρες κάνουν 1 για να καθαρίσει το σύστημα τους και μετά από λίγες μέρες ολοκληρώνουν την ωοτοκία. Συνήθως οι θηλυκές κάνουν από 3-5 σπάνια λιγότερα από 2 ή περισσότερα από 6 αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε γίνεται.. Εμένα πριν χρόνια μια θηλυκια έκανε μόνο 2 αλλά και τα δύο είχαν σπόρο! 😉 μην απογοητεύεσαι, μην τα ενοχλείς και άσε τη φύση να κάνει το έργο της!

Τι διατροφική προετοιμασία έχεις κάνει; Ασβέστιο έχεις δώσει; Με ποιον τρόπο;
 
Ακολουθησα καταγραμμα την διατροφικη προετοιμασια. Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν εδωσα σουπιοκοκκαλο. Αγορασα μικρες πετριτσες(ελπιζω να καταλαβες αν θες σου λεω μαρκα) για ασβεστιο. Πριν λιγες μερες καταλαβα πως δεν ηταν αρκετο(μεσα απο συζητησεις που εκανα με την Μαρια) και αγορασα σουπιοκοκαλο και ασβεστιο σε υγρη μορφη. Φυσικα εβαζα αυγο με τσοφλι.

Αυτο που ειπες για την γεννηση του πρωτου αυγου και μετα απο λιγες μερες κανουν κι αλλα μου ετυχε με μια πρωταρα.. Ειχε κανει 1 και μετα απο λιγες μερες εκανε το δευτερο.
 
Η δικια μου πουλινα εκανε ενα και μαλιστα το εκανε απο το κλαδι κ εσπασε κ μετα απο μια βδομαδα ξεκινησε κ εκανε ενα καθε μερα. Τωρα κλωσσαει τα 5 αυγουλακια της κ περιμενουμε τα μωροπουλακια μας απο μερα σε μερα!
 
Έχω κ εγώ καναρίνια να καθονται στην φωλιά και μια μ μικρά.. Απλα οι περισσότερες μου έκαναν λιγα αυγά και ήθελα να μάθω αν είναι φυσιολογικό.
 
Back
Top