Γενικά Ποσο ασφαλες ειναι το harness;

marinazizel

PB Member
Εγγραφή
24 Αυγ 2015
Μηνύματα
524
Γεια σας! Οι περισσοτεροι που εχουν παπαγαλους,τους φορανε και harness.. Ειναι ασφαλες τελικα για το κατοικιδιο μας;Δεν μπορουν να πνιγουν με αυτο ή να παθουν ανακοπη;Ειναι σπανιο ή πολυ συχνο; Ευχαριστώ
 
Aπο τους χιλιάδες ανθρώπων που έχουν παπαγάλους πιστεύω οτι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό χρησιμοποιεί το harness . Αυτό συμβαίνει γιατί απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να βγάζουν τους παπαγάλους τους στο ύπαιθρο χωρίς τον κίνδυνο να τους χάσουν. Σπάνιοι είναι αυτοί και αποτελούν την εξαίρεση παρά τον κανόνα. Οταν χρησιμοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο θεωρειται απόλυτα ασφαλές για την σωματική ακεραιότητα των πουλιών.
 
Γιατι αφου θα εξημερωσω το παπαγαλακι μου (με το καλο) θα ηθελα να του παρω harness και το ρωτησα... Ευχαριστώ @Georgina !
 
Όταν με το καλό αποφασίσεις να πάρεις harness να διαβάσεις όλα τα σχετικά ποστ που έχουν συζητηθεί στο φόρουμ και θα ανακαλύψεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Η @Sissy το χρησιμοποιεί συχνά και θα σε βοηθήσει δεόντως!
 
Η δική μου άποψη σχετικά με το harness, είναι πως θα πρέπει να χρησιμοποιείται όχι για να πετάει το πουλί, αλλά για να μπορεί ο ιδιοκτήτης του να το βγάζει στο ύπαιθρο χωρίς να κινδυνεύει να του φύγει.
Τα δικά μου πουλιά ποτέ δεν θέλησαν να πετάξουν φορώντας το είτε όταν βρίσκονταν στην εξοχή είτε στο σπίτι παρά μόνο με εντολή. Στα περισσότερα δε βίντεο, βλέπω πως οι ιδιοκτήτες τα παροτρύνουν να πετάξουν.
Το θέμα είναι πως ακόμα και προσθέτοντας προέκταση στο ήδη υπάρχον λουράκι δεν παύει να είναι κάποια μέτρα αυτά που μπορεί να πετάξει το πουλί (στην καλύτερη περίπτωση κάνοντας κύκλους και εφόσον είναι εκπαιδευμένο να το κάνει και αυτό...).
 
Ευχαριστω @Sissy !

@Sissy αν γινεται να ρωτησω και κατι αλλο... Το κοκατιλακι μου που το δακτυλιδι του γραφει :375 4 15 (περιπου 8 μηνων) θα καταφερει να φορεσει harness ή θα πανε τσαμπα λεφτα;(δεν ειμαστε και πλουσιου για να πανε ετσι λεφτα...)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Μαρίνα μου όλα εξαρτώνται από τον χαρακτήρα του πουλιού και από τον τρόπο σου (δηλ αν θα καταφέρεις να το πείσεις). Όσο πιο μικρό είναι σε ηλικία τόσο πιο εύκολο είναι, πιστεύω όμως πως με ''σωστή'' προσπάθεια θα τα καταφέρεις. Αλλά το ''θέμα'' harness δεν είναι τόσο απλό. Αφού καταφέρεις να το δεχτεί το πουλάκι, θα πρέπει πολύ συχνά (1-2 φορές την εβδομάδα) να του το φοράς ώστε να μη το ξεσυνηθίσει...
 
Ευχαριστώ @Sissy . Εγω προσωπικα αν του βαλω harness σιγα μη του το βγαλω(πλακα κανω, απλα αν το μαθει εχει να γινει...) Η εκπαιδευση με το harness ειναι δυσκολη... Τωρα ενταξει εκει που πετας ελευθερο μεσα σε σπιτι να φορας λουρι δεν ειναι και το καλυτερο...
 
Back
Top