Γενικά Ποσο νομιμη ειναι;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης FINCHiii
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Προς τι η καταθεση αποψεων για ενα θεμα που και το κοινωνικο συνολο να απορριψει θα συνεχισει να υφαστατε μια και απτετε στην συνειδηση του και την ηθικη του καθενος; Απλα να εχουμε να λεμε;
Ακομη και οδηγιες(σωστης) χρησεως να ειχαν επανω τους αυτα τα αντικειμενα δεν θα εκανε καμια διαφορα.. Αν ο κατοχος του ειχε διαφορετικη αποψη και γνωμη για την χρηση τους.
Τα αντικειμενα, δεν εχουν χαρακτηρα, ηθος, λογικη. Εμεις που τα χρησιμοποιουμε εχουμε(ή δεν εχουμε) και αναλογα πραττουμε.

...Αν θελετε να κανετε την διαφορα στο συγκεκριμενο θεμα και να ''βγει'' και κατι απο την οποια συζητηση αναρωτηθητε αν ειναι σωστο και νομιμο η πλειοψηφια των πετ σοπ να πουλανε πιασμενα πουλια και τι μπορει να γινει επ'αυτου. Εκει να καταδικασετε το κρατος... Τους ιδιοκτητες... Τους μελλοντικους κατοχους.. Τους ''προμηθευτες'' κτλ κτλ.

Λοιπον για να λιγει το θεμα και επειδη παρατηρω πως φευγει λιγο η συζητηση, πολλοι απο εσας ζουν σε μεγαλουπολεις και πιστευουν (και ετσι ειναι)πως με τις καπατσες το μονο που μπορεις να πιασεις ειναι πουλια που εχουν φυγει.Ωραια ομως αν εγω παρω αυριο μια καπατσα και τη στησω για να πιασω κατι και αν εχει και βαρυχειμονια μεχρι το βραδυ θα εχω πιασει πανω απο 10 πουλια. Και ερχομαι εδω να συμφωνησω με τον φιλο μου τον Αλεξανδρο αλλα μερικως, αφου αν τα εμπορευομαι ειμαι διπλα παρανομος. ΠΟιος ομως μου λεει πως θα ποιασω μονο ενα πουλι ή οτι κανεις αλλος δεν χρησημοποιει αυτη την τακτικη και αλλες πραγματικα εξολοθρευσης πτηνων. Εχω αναφερθει και σε αλλο θεμα γα την μειωση που εγω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ πρατηρησα τα τελευταια χρονια στα κοπαδια των αγριων πουλιων που ολοενα και εκλειπουν απο τη φυση. Εχω παραθεσει σε ενα album στο προφιλ μου φωτο με πουλια (αγρια)στην αυλη μου, αυτες οι "φωτογραφιες" πριν μερικα χρονια ηταν γεματες πουλια και τωρα μια με δυο. τα συμπερασματα δικα σας...

Η διάθεση προς πώληση κλουβιών-παγίδων από τα Pet-shops αποτελεί παράνομη πράξη, γι' αυτό και διώκεται από τις αρχές. Το παραπάνω το διαπίστωσα πρόσφατα, όταν ιδιοκτήτης Pet-shop, εν τη παρουσία μου, έσπευσε έντρομος να εξαφανίσει τις κλουβοπαγίδες που διέθετε προς πώληση, όταν υποψιάστηκε ή πληροφορήθηκε ότι επίκειται έλεγχος στο κατάστημά του.

Γρηγορη αυτη εινι μια σημαντικη πληροφορια που αν εχει βαση ανατρεπει τη βαση της συζητησης..

Gia afto den eimai apolito siguro

Afto o germaniko Online-Shop
Nobby Pet Shop ( meta Vogel = Poulia, kai meta Fallen = Pagides )

exei tis Pagides meza kai den einai o monos. An itane paranomo, kanena tha ebale sto Internet

Nobby Pet Shop

Δεν ξερω Αλεξανδρε για να βεβαιωθουμε πληρως, θα παρω τηλ. αυτες τις μερες στην ΚΟΜΑΘ να ρωτησω πως εχι το πραγμα στην Ελλαδα

Παρακολουθώ από την αρχή το θέμα,
δεν καταλαβαίνω την ουσία του.
Εάν είναι νόμιμη η πώληση, είναι πλέον ηθικό ζήτημα.
Έχω & μία έμφυτη τάση να διαχωρίζω το ηθικό από το νόμιμο
(δεν θα έκανα για...υπουργός... 😀)
Προσωπικά θα συμφωνήσω απόλυτα με την άποψη όσων με παραδείγματα είπαν ότι η χρήση κάποιων "προϊόντων" & όχι η ύπαρξη τους δείχνει την νομιμότητα ή μη.
Εάν δεν επιτρέπεται, δεν νομίζω να ανακαλύψαμε τίποτα.
Σε αρκετά μαγαζιά, πωλούντε πουλιά που συλλαμβάνοντε
με τα νόμιμα ή παράνομα προς πώληση προϊόντα.
Άρα εάν θέλουμε να καταδείξουμε τον νόμιμο ή μη τρόπο
που κινούντε οι καταστηματάρχες (& όχι μόνο),
υπάρχει το προφανές...
Η ύπαρξη στα μαγαζιά πιασμένων πουλιών...
& οι πελάτες, αυτών... 😉
Αναντιρρητα πιστευω πως την μεγαλύτερη ευθηνη εχουν οι καταστηματαρχες και οχι τοσο ο αγοραστης.
Δεν το διαχωρίζω,
αλλά εάν θα έπρεπε να το κάνω θα έριχνα όλες τις ευθύνες στον αγοραστή.

Σεβαστη η αποψη σου Χαρη.Αλλα θα τονισω και σε σενα οπως τονισα και σε αλλους φιλους πως Η ΚΑΠΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ και οχι οπως αλλα αντικειμενα που προκαλουν κακο αλλα ειναι για αλλη χρηση...

Σεβαστη η αποψη σου Χαρη.Αλλα θα τονισω και σε σενα οπως τονισα και σε αλλους φιλους πως Η ΚΑΠΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ και οχι οπως αλλα αντικειμενα που προκαλουν κακο αλλα ειναι για αλλη χρηση...
Παλι σε θεωρητικες και φιλοσοφικες συζητησεις θα καταληξουμε. Θεωρεις πως εχεις κανει ανακαλυψη;
Να! βλεπεις θα καταληξω να αναρωτιεμαι που ειναι το κρατος; Δεν γνωριζει την υπαρξη τους και το ιδιαιτερο της χρησης τους;
Αλλα;Επαφιεται στην καλη διαθεση των αγοραστων. Οποτε που καταληγουμε;
Στην δικη μας-τους παιδεια και ''διαθεση''.
Ατερμονη η συζητηση... Και η ουσια-θεμα ειναι μια-ενα. Εμεις... Πως το αντιμετωπιζουμε... Πως αντιδρουμε...
Ακομη και αν δεν μου παρεχει το χ μαγαζι ετοιμες καπατσες ή οτι αλλο, εγω αν θελω να πιασω πουλια θα μηχανευτω χιλιους τροπους για να το κανω.
Προσωπικα πιστευω πως ειναι θεμα παιδειας.. Και πως αντιλαμβανομαστε το δικαιωμα της ελευθεριας και το σεβασμο στην ζωη γενικοτερα.
1)...jk21 με κολησες... (φιλοσοφια).:D

Αλλα θα τονισω και σε σενα οπως τονισα και σε αλλους φιλους πως Η ΚΑΠΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ και οχι οπως αλλα αντικειμενα που προκαλουν κακο αλλα ειναι για αλλη χρηση...

Merikes papoudes kai giagiades xrisiomopoun akoma simera gia tis miges kai ta kounoupia sto kalokairi.

Kai pes ta katafereis na min boroune na exoune tis kapatses sta magazia. Aftous pou tous seloune, kseroune pos ta sfiaxnoune tis kapatses.
Kai ma ta dixtia ti kaneis. Afta den einai MONO na piaseis poulia ; Afta pote ne boris na apagorebeis.

Back