Αναπαραγωγή Ποτε θα δω αυγα απο τα lovebirds μου;

Αυτος που μου τα έδωσε βάζει αυτην την εποχή για αναπαραγωγή και του γεννάνε
Πόσα του πεθαίνουν κάθε χρόνο σου έχει πει;
Γιώργο αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά, να συζητάμε. Διαφορετικά μπες σε περιπέτεια χωρίς εμάς για παρέα.
 
Πώς θα το ξερω αν είναι;

Τι να σας πω εγώ σέβομαι την γνώμη σάς αλλά επειδη τα βλέπω γι αυτό με βλέπετε και ρωτάω
 
Να θέσω διαφορετικά το ερώτημα. Για να συνεννοηθούμε.
Μπορούν τα πουλιά να "ζεσταίνουν" τα αυγά τους όταν στο περιβάλλον έχει θερμοκρασίες 30-35 βαθμών;
 
Δεν έχω τεράστια γνώση στο αντικείμενο αλλα επειδη βλέπω ότι τα πουλιά του ειναι παραγωγικα για αυτο σας ρωτάω
 
Μα εδω καλα καλα σου λεμε οτι χωρις τεστ DNA δεν μπορεις να ξερεις το φυλο...
 
Δεν έχω τεράστια γνώση στο αντικείμενο αλλα επειδη βλέπω ότι τα πουλιά του ειναι παραγωγικα για αυτο σας ρωτάω
Κάτι δεν μας λες σωστά. Φίλος σου είναι ή εκτροφέας; Τι σημαίνει παραγωγικά; Τόσον καιρό που ήταν η περίοδος η σωστή της αναπαραγωγής αυτό το ζευγάρι γιατί δεν το έβαλε σε αναπαραγωγή; Και το δίνει τώρα σε σένα εκτός σαιζόν και σου λέει να το ζευγαρώσεις;
Εκτός αν το "άρμεξε" κανονικά και σου λέει συνέχισε όπως ίσως κάνει κι αυτός.
Αν όμως έχει ήδη ζευγαρώσει αυτό το ζευγάρι, θα είναι ταλαιπωρημένο και το θηλυκό θα χρειάζεται τόνωση του οργανισμού του, αλλιώς μπορεί να το χάσεις.
Όταν αποφασίσεις να μας πεις ακριβώς, προχωράει η συζήτησή μας.
Διάβασε όσα σου δώσαμε να διαβάσεις και αφού λες ότι δεν ξέρεις, καλό θα σου κάνουν.
Δεν θα ξαναμπώ εγώ τουλάχιστον σε διαδικασία να απαντώ στα λάθη που σου περνάει ο "φίλος" σου. Ό,τι θέλεις να σου πω και αν γνωρίζω ευχαρίστως.
 
Άρα βγαζω την φωλιά και περιμένω την σωστή περίοδος αναπαραγωγής;
 
Άρα βγαζω την φωλιά και περιμένω την σωστή περίοδος αναπαραγωγής;
Σωστα.. Διαβασε και οσα σου παρατεθηκαν, μονο καλο μπορουν να κανουν,θα δεις οτι θα σου λυθουν πολλες αποριες.
 
Οκ σας ευχαριστώ και κατι ακομα το σουπιοκοκαλο το βγαζω ή δεν πειράζει;
 
Οκ σας ευχαριστώ και κατι ακομα το σουπιοκοκαλο το βγαζω ή δεν πειράζει;
Αν διαβασεις τα αρθρα θα διαπιστωσεις οτι το σουπιοκοκκαλο (οχι κατι πετρες σε σχημα καρδουλας, να το ξεκαθαρισω αυτο) πρεπει να ειναι μονιμα μεσα στο κλουβι.
 
Μα αυτό είναι απανθρωπο! Άκρου το θηλυκό όλο το καλοκαίρι σε μια φωλιά μέσα στη ζέστη! Θα ταλαιπωρηθει πολύ το καημενο "
 
Τώρα που είδα πως πέρασαν την πτεροροια τα love bird τους εβαλα μια φωλιά πριν μια εβδομάδα με λίγο πριονίδι στον πάτο. Επίσης έβαλα και εφημερίδα και τα βλέπω να την κόβουν αλλά να μην την βάζουν μέσα στην φωλιά και τις 3 τελευταίες μέρες δεν μπαίνουν μέσα στην φωλιά
 
Αλήθεια γιατί τόση βιασύνη; Θέλεις πάση θυσία τα πουλάκια σου να ζευγαρώσουν χωρίς να είναι περίοδος αναπαραγωγής. Τα μέλη σου έδωσαν συμβουλές και προσπάθησαν να σε αποτρέψουν από κάτι τέτοιο τουλάχιστον μέχρι τέλη Νοέμβρη, Δεκέμβρη. Συγκεκριμένα η Μαρία σου ειπε:
Τα πουλιά είναι ζωντανά πλάσματα. Δεν λειτουργούν κατά τα κέφια τα δικά μας πατώντας κουμπάκια.
Απερίφραστα σου λέω, ξέχνα τα ζευγαρώματα μέχρι Νοέμβρη, Δεκέμβρη.
Τα πουλιά για να ζευγαρώσουν και να βγάλουν σε πέρας γέννα και ανατροφή νεοσσών, πρέπει να είναι σε καλή υγεία.
Και πρώτα απ' όλα κάτσε και σκέψου τι θέλεις εσύ από αυτήν την σχέση με τα πουλάκια που απέκτησες. Θέλεις μια μακρόχρονη φιλική σχέση ή να τα βάλεις τσάτρα-πάτρα να γεννήσουν. Δεν θα στην κάνουν έτσι αυτή την χάρη αν δεν περνάνε καλά.
Φρόντισέ τα και θα στο επιστρέψουν.
:)
Δε σημαίνει λοιπόν ότι τα πουλάκια σου επειδή πέρασαν την πτερορροια είναι έτοιμα και για αναπαραγωγή. Κάποιοι τα βάζουν να γεννήσουν και μέσα στον Αύγουστο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι και σωστό. Εμείς εδώ σε καμία περίπτωση δεν τα βλέπουμε ως μηχανές αναπαραγωγής. Δεν έχουμε σκοπό το κέρδος. Ενδιαφερόμαστε πρωταρχικά για την υγεία τους. Και να είσαι σίγουρος ότι όταν τα πουλάκια είναι υγιή και είναι έτοιμα για αναπαραγωγή θα σε εκπλήξουν. Άποψη μου να αφαιρέσεις τη φωλιά και να προικιστεις με υπομονή και τα πουλάκια σου θα σε ανταμείψουν στο μέλλον.
 
Έχουν συγκεκριμένο χρόνο το χρόνο αναπαραγωγής γιατί παρατήρησα πως έχει δροσίσει και δεν νομιζω ότι υπάρχει θέμα απλά με το πότε είναι η περίοδος αναπαραγωγής θα ήθελα να μου πείτε.
 
Το οτι δροσισε για λιγο δε σημαινει οτι δε θα ξανανεβει η θερμοκρασια... κρατησου λιγο. Μια "σφηνα" του καιρου ειναι. Πρεπει να κρυωσει καλα ο καιρος για να κανεις αναπαραγωγικα σχεδια. Κανε προετοιμασια διατροφικη πρωτα, γιατι και αυτο ειναι βασικο στην αναπαραγωγη και οχι μονο η φωλια και ο καιρος. Κανε αυτο που σου κεω και σιγα σιγα θα δειξουν αναπαραγωγικη διαθεση οταν ειναι ετοιμα. Αυτα ξερουν καλυτερα απο εμας.
 
Back
Top