Αναπαραγωγή Ποτε θα κανουν αυγα τα budgerigars;

lost_beauty

PB New Member
Πόλη
Τρίκαλα
Γεια σας. Έχω ένα ζευγάρι Budgerigars εδώ κι ένα μήνα. Η θηλυκιά φροντίζει συνέχεια τη φωλιά, φιλιούνται, τα'ί'ζονται. Προχτές τα είδα πρώτη φορά να ζευγαρώνουν,2 φορές προχτές κ μία χτες τα είδα. Σήμερα ο αρσενικός θέλει κ η θηλυκιά δεν τον αφήνει. Δεν έχουν ξανακάνει αυγά κ δεν ξέρω τι να περιμένω τώρα. Καμιά ιδέα; Κ σε πόσο χρον. Διαστ?

Αυτο δεν μπορει να στο πει κανεις με ακριβεια.:D Αφου μπαινουνε στη φωλια και ζευγαρωνουνε λογικα πλησιαζει ο καιρος. Τα προετοιμαζεις σωστα διατροφικα;

Εκτός από παπαγαλίνη τους δίνω κτ βιταμίνες πολύχρωμες από πετ σοπ, μια πέτρα τους έχω και τους πήρα και μπαστουνάκι με αυγό, γάλα, κρέας, μέλι απ'ολα έχει μέσα λέει ειδικα για μπατζέριγκαρς. Τους είχα δώσει κρόκο βρασμένο κ δεν τον αγγιξαν.

Οι χυμα πολυχρωμες βιταμινες που τους δινεις ειναι δωρον αδωρον. Καλυτερα να παρεις μιας επωνυμης εταιρειας αν και δινεις συμπληρωμα στο νερο, το ιδιο ισχυει και για τις χυμα τροφες και αυγοτροφη. Χρειαζονται φρεσκα φρουτα και λαχανικα καθε μερα. :)

Στικ για πουλια με αυγο εχω δει αλλα με γαλα και κρεας πρωτη φορα ακουω να κυκλοφορει σε μαγαζι...

Τα μωρα θα τα ταιζουνε οι γονεις οτι τρωνε και οι ιδιοι. Εκτος απο την βασικη τροφη τους βραστο αυγο η αυγοτροφη και λιγο μηλο ειναι καλα για αρχη. :)

Στο πτ σοπ μου ειχαν πει αν βγουν μικρα θελουν μελι για νεοσσους κ ψειροσκονη.

Ψειροσκονη μονο αν δεις ψειρες και αφου φυγουν τα μικρα απο τη φωλια. Το πιο καλο ειναι η αυγοτροφη οπως ειπε και ο Ανεστης πιο πανω. Καλυτερα να ετοιμαζεις δικο σου μειγμα, εγω πχ βαζω και λιγη φετα μαζι με τον κροκο. Πειραματισου να δεις τι τους αρεσει. Και οσο για τα αυγα, υπομονη. Εφοσον τα ειδες να ζευγαρωνουν παμε καλα. Και αν δεις την θηλυκια να περναει πολυ χρονο μεσα στη φωλια παμε πολυ καλα! Μονο να μην μετακινησεις το κλουβι για να μην εγκαταλειψει τα αυγα. Και γενικα να μην τα πολυενοχλεις, διακριτικα το καθαρισμα και το φαγητο

Δλδ να βάλω το κλουβι σε ενα σημειο κ να μην το κουναω απο κει;Γιατι τους εχω ωραριο 8-2 εξω στο μπαλκονι,2-6 μεσα,6 κ μετα εξω αναλογως του καιρου κλπ. Που να τ'αφησω;Εξω θα αρχισουν βροχες τώρα κ δεν ειναι καλο να τα μετακινω αν εχουν αυγα στη φωλια μπορει να κυλησουν κ να σπασουν

Εγω θα σου προτεινα να μεινουνε σταθερα μεσα απο εδω και περα! Αφου μπαινουνε και σε φαση αναπαραγωγης δεν υπαρχει λογος να μενουνε εξω.

οκ ευχαριστω θα τα αφησω μεσα λοιπον, α κτ ακομα... Ειναι καλο για το πτηνο αν το παρεις απ'τη φωλια μολις αρχισει να βγαζει πουπουλα για να το εκπαιδευσεις ή καλυτερα να τα αφησεις όλα να τα μεγαλώσει η μαμα τους; Και σε περιπτωση που ενα το μεγαλώσεις εσυ του δινεις ό,τι τρων τα μεγαλα αφου τα λιωσεις;

Νομιζω οτι μιας και δεν ξερεις και πολλα απο μωρα να αφησεις να το κανουν οι γονεις τους αυτο. Και μην ανησυχεις μολις βγουν απο την φωλια, στον μηνα περιπου, πληρως ανεπτυγμενα και μαθουν να τρωνε απο τις ταιστρες μπορεις να τα εκπαιδευσεις και να τα εξημερωσεις ανετα. Θα σε συνηθισουν αν τα φροντιζεις και ασχολεισαι μαζι τους

Και εγω πιστευω οτι ειναι καλυτερο να αφησεις τα μικρα στους γονεις και οταν αρχισουν να τρεφονται μονα τους να τα εκπαιδευσεις. Μηπως μπορειτε να μου πειτε αν υπαρχει περιπτωσει να ζευγαρωσει θηλυκο αν βρισκετε μαζι με 2 αρσενικα;:)

Απαραιτητο ειναι κ το σουπιοκοκκαλο ή καποια αλλη πηγη ασβεστιου, ολο το χρονο, αλλα τωρα που πιθανον το θυληκο να γεννησει ακομη περισσοτερο
Καλη επιτυχια ευχομαι! 🙂

Μηπως μπορειτε να μου πειτε αν υπαρχει περιπτωσει να ζευγαρωσει θηλυκο αν βρισκετε μαζι με 2 αρσενικα;:)

Θα σου πρότεινα να χωρίσεις το ζευγάρι που θέλεις να ζευγαρώσεις γιατί αν τα έχεις και τα 3 μαζί θα τσακώνονται 😉

Απαραιτητο ειναι κ το σουπιοκοκκαλο ή καποια αλλη πηγη ασβεστιου, ολο το χρονο, αλλα τωρα που πιθανον το θυληκο να γεννησει ακομη περισσοτερο

Όντως είναι πολύ απαραίτητο διότι αν έχουν έλλειψη ασβεστίου τα πουλάκια είναι πολύ πιθανό να σπάσουν τα αυγά.:)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Ανατολή,τέλεια η φωτο με τα μωρά παπαγαλάκια, μακάρι να βγουν και τα δικά μου έτσι τόσο ομορφα, δικά σου ειναι αυτά; Αυτό το σουπιοκόκαλο το χω ξανακούσει, το πουλάνε στα πετ σοπ;Ζευγάρωσαν πάλι σημερα. Η θηλυκια καθεται με τις ωωωρες μεσα στη φωλια αλλα δεν κανει τπτ εδω κ μερες εχω βαρεθει να κοιταω καθε μερα τη φωλια με λαχταρα☹Δλδ μπορει να ζευγαρωνουν και ενα μηνα κ μετα να κανουν το πρωτο αυγο ε;☹

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Ανατολή,τέλεια η φωτο με τα μωρά παπαγαλάκια, μακάρι να βγουν και τα δικά μου έτσι τόσο ομορφα, δικά σου ειναι αυτά; Αυτό το σουπιοκόκαλο το χω ξανακούσει, το πουλάνε στα πετ σοπ;Ζευγάρωσαν πάλι σημερα. Η θηλυκια καθεται με τις ωωωρες μεσα στη φωλια αλλα δεν κανει τπτ εδω κ μερες εχω βαρεθει να κοιταω καθε μερα τη φωλια με λαχταρα☹Δλδ μπορει να ζευγαρωνουν και ενα μηνα κ μετα να κανουν το πρωτο αυγο ε;☹
ετσι θα το ζητησεις! Επεισης μπορεις να τους δινεις και τριμμενα οστρακα! Μπορει να ναι νεαρα ακομα γι αυτο να μην κανουν αυγα...η μπορει να χει ηδη αυγα μεσα της η θηλυκια! Τα Lovebirds μου οταν τους βαζω φωλαι ζευγαρωνουν 3 μερες! Μπορει και 2 φορες την μερα! Και μετα απο 5-7 μερες κανει τα αυγα! Εσενα εχει ξεπερασει αυτο το χρονικο διαστημα;

Απ'όσο έχω παρατηρήσει σημερα ειναι η τεταρτη μερα ζευγαρωματος, αλλα εδω κ πολλες μερες η θηλυκια καθεται ωρες μες στη φωλια, την τσιμπάει, τη φροντιζει, τη σκουπιζει και καθεται, νομιζω ειναι το αγαπημενο της μερος. Που κ που μπαινει κ ο αρσενικος κ κανουν χαδακια, αλλα συνηθως τον αφηνει μοναχουλη του εξω απ'τη φωλια..

Back