Αναπαραγωγή Ποτε θα κανουν αυγα τα budgerigars;

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Ανατολή,τέλεια η φωτο με τα μωρά παπαγαλάκια, μακάρι να βγουν και τα δικά μου έτσι τόσο ομορφα, δικά σου ειναι αυτά?Αυτό το σουπιοκόκαλο το χω ξανακούσει, το πουλάνε στα πετ σοπ;Ζευγάρωσαν πάλι σημερα. Η θηλυκια καθεται με τις ωωωρες μεσα στη φωλια αλλα δεν κανει τπτ εδω κ μερες εχω βαρεθει να κοιταω καθε μερα τη φωλια με λαχταρα☹Δλδ μπορει να ζευγαρωνουν και ενα μηνα κ μετα να κανουν το πρωτο αυγο ε;☹
Ναι δικα μου ειναι, σου ευχομαι συντομα να παρεις κ εσυ αυτη τη χαρα, εχε υπομονη κ ολα θα γινουν στην ωρα τους 😉

Ναι συνηθως ξεκινουν απο το πρωτο αυγο κ κανουν 1 αυγο καθε 2 μερες, τα κλωσσαει η θυληκια για περιπου 18 μερες

Πολύ Βασικό! Φρόντισε τη διατροφή τους (των γονιών)! Ασβέστιο οπωσδήποτε σε μορφή συμπληρώματος, μη βασίζεσαι μόνο στο σουπιοκόκαλο το οποίο - όπως και η άμμος - πρέπει να υπάρχει έτσι και αλλιώς στο κλουβί. Φρούτα λαχανικά και καλής ποιότητας, συσκευασμένη τροφή (σπόρους ή /και pellets), πρωτεΐνη και αν μπορείς σπόρους με φύτρο.
Μη προσπερνάς το θέμα της διατροφής, μη βιάζεσαι! Όταν με το καλό γεννηθούν τα αυγά (διαδικασία η οποία δεν είναι όσο απλή ακούγεται) συζητάμε και για τα παρακάτω...

οκ ευχαριστω θα παω σε ενα πετ σοπ κ θα παρω συμπληρωματα διατροφης... Με εχει πιασει αγχος γιατι ενας γνωστος μου ειχε παρει ενα ζευγαρι κ μεσα σ'ενα μηνα πεθαναν κ τα δυο, επειδη μου ειπε ειναι πολυ ευαισθητα κ δεν πρεπει να τα βγαζεις εξω, αλλα πιστευω δε θα προσεχε τη διατροφη τους.

Όλα παίζουν ρόλο. Η καλή διατροφή, η καθαριότητα και η αποφυγή έκθεσής τους σε ρεύματα αέρα πρέπει να εφαρμόζονται για την καλύτερη διαβίωσή τους.

οκ ευχαριστω θα παω σε ενα πετ σοπ κ θα παρω συμπληρωματα διατροφης... Με εχει πιασει αγχος γιατι ενας γνωστος μου ειχε παρει ενα ζευγαρι κ μεσα σ'ενα μηνα πεθαναν κ τα δυο, επειδη μου ειπε ειναι πολυ ευαισθητα κ δεν πρεπει να τα βγαζεις εξω, αλλα πιστευω δε θα προσεχε τη διατροφη τους.

Όχι, μην αγχώνεσαι! Αν πέθαναν του γνωστού σου δε σημαίνει ότι θα πεθάνουν και τα δικά σου... Μπορεί και να μην ευθυνόταν η τροφή! Ωστόσο εσύ πρέπει να δώσεις έμφαση στη διατροφή τους! Πριν πας στο πετ σοπ να πάρεις ότι χρειάζεσαι, διάβασε τα ποστς που έχουν θέμα την προετοιμασία των πουλιών για την αναπαραγωγή καθώς και ότι άλλο πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει στη φάση που βρίσκονται. Επίσης υπάρχουν και τα άρθρα που αφορούν στην αναπαραγωγή. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη να διάβασε λεπτομέρειες για όλα όσα πρέπει να τους χορηγήσεις αυτή την περίοδο (Χρησιμοποίησε την αναζήτηση πάνω). Σίγουρα η μελέτη όσων έχουν γραφτεί από άτομα με εμπειρίες θα σε βοηθήσουν στο να έχεις μια βασική εικόνα για το τι πρέπει να κάνεις και τι όχι. Έπειτα ρωτάς ξανά αν υπάρχει κάτι που θέλεις να διευκρινιστεί.

Back