Γενικά Που κυμαίνονται οι τιμές των γερμανικών σκουφάτων καναρινιών;

george98048

PB New Member
Εγγραφή
25 Μαϊ 2009
Μηνύματα
32
Πόλη
Ιωάννινα
ρωτησα ενα φιλο μου στη γερμανια για γερμανικα σκουφατα και μου ειπε ενας γνωστος του γερμανος εκτροφεας τα δινει 300 ευρω; Μας δουλευει; Ποσο περιπου κυμαινονται οι τιμές;
 
Μην απορεις φιλε μου, αν προκειται για εκθεσιακα γνησια ναι τοσο πανε,ισως να εχει και πιο ακριβα αναλογα τις διακρισεις του εκτροφεα στο παγκοσμιο πρωταθλημα...
 
τα γερμανικα σκουφατα εχουν συγκεκριμενο χρωματισμο(γκρι-λευκο;)"η δεν αποτελει στανταρ το χρωμα!(?)
 
Αν δεν είναι βαθμολογημένα ή με pedigree είναι υπερβολική η τιμή. Αν είναι βαθμολογημένα εκεί δεν υπάρχουν όρια, όσο κρίνει ο κάθε εκτροφέας χρεώνει τη δουλειά του. Εμείς επιλέγουμε με βάση τα χαρακτηριστικά του πουλιού, της βαθμολογίας και της τιμής.
 
Το Γερμανικό σκουφάτο είναι καναρίνι τύπου. Κατατάσεται δηλ. σε αυτή την κατηγορία. Έχει όμως μια ιδιαιτερότητα. Έιναι ο συνδετικός κρίκος καναρινιών χρώματος και καναρινιών τύπου. Δηλαδή υπάρχει σε όλες τις κατηγορίες που υπάρχουν τα καναρίνια χρώματος με επιπλέον το στοιχείο του σκούφου. Δεν είναι όμως καναρίνι χρώματος με σκούφο! Είναι καναρίνι τύπου με χρώμα. Και αυτό γιατί ο σκούφο παίζει μεγάλο ρόλο κατα την κρίση (20%).
Αυτή είναι η ιστορία με τα Γερμανικά σκουφάτα.

Μια σειρά φωτό που παραθέτω θα δώσει και την γενική εικόνα.
 

Συνημμένα

  • achatopalDH.webp
    achatopalDH.webp
    4,8 KB · Προβολές: 849
  • braungelbDHgalerie.webp
    braungelbDHgalerie.webp
    5,6 KB · Προβολές: 563
  • DHDOMINANT.webp
    DHDOMINANT.webp
    2,6 KB · Προβολές: 329
  • gelbschimmelDH.webp
    gelbschimmelDH.webp
    5,5 KB · Προβολές: 452
  • phaeoDH.webp
    phaeoDH.webp
    5,9 KB · Προβολές: 1.114
  • rotehaube.webp
    rotehaube.webp
    6,9 KB · Προβολές: 267
  • schwarzrotDH.webp
    schwarzrotDH.webp
    7,9 KB · Προβολές: 225
  • DSC5655.webp
    DSC5655.webp
    2,3 KB · Προβολές: 247
Το σκουφί μπορεί να είναι ανοιχτόχρωμο ή σκούρο. Όταν είναι ανοιχτόχρωμα είναι στο χρώμα του λιποχρώματος (στο άσπρο καναρίνι, είναι άσπρο) ενώ όταν είναι σκούρο στο χρώμα της μελανίνης (μαύρο ή καφέ). Και τα δύο είναι εξίσου αποδεκτά από τα πρότυπα της ράτσας.
 
Eγω πριν λιγεσ μερεσ αγορασα 40 ευρο γερμανικο σκουφατο απο ιδιοτη και τσιπαρισμενο με χρυσο δαχτυλιδι
Το δαχτυλίδι είναι απλά η ταυτότητα τους.
Τσιπ βάζουν στα σκυλιά κλπ...
 
Tα φετινά δακτυλίδια είναι μπλέ χρώματος. 😉 Βάλε, αν θέλεις καμιά καλή φωτό του πουλιού και του δακτυλιδιού του.
του 2016 ειναι... Ειναι που δθσκολακι αλα τηα προσπαθισο... Ειναι υπερκηνιτικος 😉

Το δαχτυλίδι είναι απλά η ταυτότητα τους.
Τσιπ βάζουν στα σκυλιά κλπ...
εχο γιατρο Ισωσ εχει και για ποθλια ιδιοτητες... Που νομιζω εχει τροφεσ καλες και τετοια, αλλα δεν προλαωαινο... Ειμαστε φουλ σεσσον δουλεια Κ οι ελαχιστεσ ορεσ που περναο στο ονλινε ειναι να ενοιμερονομαι... Ευ
χαριστο Ευα!

του 2016 ειναι... Ειναι που δθσκολακι αλα τηα προσπαθισο... Ειναι υπερκηνιτικος 😉
οριστε.

7FDBCOlPR4WaCqPyGOvJmg.webp
 
Να αγοράσεις από εκτροφέα.. Και δεν είναι πανάκριβα εκτός αν έχουν διακρίσεις.
 
Για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί ερασιτεχνικά με την εκτροφή λόγω αγάπης για το είδος και το κελάηδημα, θεωρώ υπερβολή την αγορά ράτσας η οποία προορίζεται κυρίως για εκθεσιακούς σκόπους και διαγωνισμούς. Αν δε δεν πρόκειται καν για επίδοξο εκτροφέα, αλλά για κάποιον που θέλει απλά ένα καναρίνι ως κατοικίδιο, είναι εντελώς αδιανόητη η συγκεκριμένη αγορά..
 
Εμένα πάλι, καθόλου υπερβολή δεν μου φαίνεται να αγοράσει κανείς ένα καναρίνι ράτσας, επειδή του αρέσει κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Αυτό που θα μου φαινόταν αδιανόητο, θα ήταν να πάρω ένα εξαιρετικό δείγμα της ράτσας και να μην φροντίσω να διαιωνίσει τα γονίδιά του με τον κατάλληλο, για το συνδυασμό, σύντροφο.
 
Αν δε δεν πρόκειται καν για επίδοξο εκτροφέα, αλλά για κάποιον που θέλει απλά ένα καναρίνι ως κατοικίδιο, είναι εντελώς αδιανόητη η συγκεκριμένη αγορά..
Αυτό που θα μου φαινόταν αδιανόητο, θα ήταν να πάρω ένα εξαιρετικό δείγμα της ράτσας και να μην φροντίσω να διαιωνίσει τα γονίδιά του με τον κατάλληλο, για το συνδυασμό, σύντροφο.
Το ίδιο λέτε Γιάννη, κι εγώ συμφωνώ :) Δεν θέλουν όλοι να εμπλέκονται σε αναπαραγωγές. Οι περισσότεροι αγοράζουν ένα καναρινάκι για το τραγούδι του. Και δεύτερο όταν παίρνουν, πάλι το θέλουν αρσενικό για ποικιλία.
 
Δεν το κατάλαβα έτσι. Π.χ., αν δεν είχα Τιμπραντο, ειναι πολύ πιθανό, να είχα γερμανικό λοφιοφόρο, διότι μου αρέσουν πάρα πολύ. Και φυσικά θα αγόραζα, εφόσον είχα την ευκαιρία, το πιο όμορφο κι ας ήταν εκθεσιακό πουλί κι ας μην συμμετείχα σε εκθέσεις. Γενικότερα θεωρω ότι οι άνθρωποι επιλέγουν συνήθως το καλύτερο που μπορούν να έχουν. Και δεν το βρίσκω λάθος, αλλά κάτι σαν φυσική τάση.
 
Καθένας σκέφτεται διαφορετικά.
Εγώ πχ αν αποφασίσω να πάρω καναρίνι, θα ήμουν πρόθυμη να αποκτήσω κάποιο που τραγουδάει μεν αλλά ας έχει και εμφανές εκθεσιακό ελάττωμα, εν γνώσει μου εννοείται, όχι επειδή με "δούλεψε" ο εκτροφέας ή ο μαγαζάτορας.
 
Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την ελληνική αγορά - εκτροφή καναρινιών με το εξωτερικό σε κάμοια περίπτωση. Αν και για την συγκεκριμένη ράτσα είναι τσιμπημενη η τιμή των 300 ευρώ όσο καλά και αν είναι τα στάνταρ του συγκεκριμένου πουλιού.
Και αν φανταστεί κάποιος ότι σε πολλές χώρες στο εξωτερικό η εκτροφή καναρινιών είναι πολύ πιο φθηνή από την Ελλάδα. Οι τιμές τροφών είναι σχεδόν ίδιες με τη Ελλάδα αλλά πολύ διαφορετικός ο μισθός.
Τώρα γνωστός και φίλος μου εκτροφέας στην Ελλάδα στην συγκεκριμένη ράτσα με καλά πουλιά και διακρίσεις, μειώνει την παραγωγή τού ( που έτσι και αλλιώς δεν ήταν μεγάλη)γιατι δεν μπορεί να τα διαθέσει έστω και με 25 ευρώ το ένα!
Γενικά στην Ελλάδα ζητάμε πάντα φθηνό και καλό και αν μας πει κάποιος να μας φέρει πουλιά από την Ιταλία π.χ. Εκεί τα ακουμπάμε γιατί θεωρούμε ότι είναι κατι το διαφορετικό και πολύ καλύτερα από τα δικά μας άσχετα που στο τέλος αποδεικνύεται το, ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός!
 
@misalouris , εσύ δεν εκτρέφεις τέτοια καναρίνια;
Μήπως θα μπορούσες να μας διαφωτίσεις για τις τιμές...
Ενός ικανοποιητικού γερμανικού λοφιοφορου με λοφίο
Το ίδιο, χωρίς λοφίο
Άριστου βαθμολογημενου με και χωρίς λοφίο
Πώς τροποποιούνται οι παραπάνω τιμές, ανάλογα με τα χρώματα, αν τροποποιούνται και ανάλογα με τη χώρα προέλευσης...
 
Back
Top