Γενικά Που κυμαίνονται οι τιμές των γερμανικών σκουφάτων καναρινιών;

Τα Γερμανικά είναι μια απο τις πολύ διαδεδομένες ποικιλίες. Τα φυσιολογικά επίπεδα των τιμών για τα πουλιά της σειράς είναι γύρο στα 35-40 ευρώ (υπάρχουν και φθηνότερα ανάλογα την προέλευση). Οι τιμές ανεβαίνουν, όπως σε όλα τα καναρίνια, όταν τα πουλάκια έχουν την φίσα της βαθμολογίας τους και έχουν μια καλή σειρά. Ετσι, πουλάκια τοπικών Ελληνικών εκθέσεων με κάποια βαθμολογία γύρο στο 90 βρίσκει κανείς με 50-70 ευρώ. Πουλιά βαθμολογημένα σε μεγαλύτερου βεληνεκούς εκθέσεις έχουν λίγο ακριβότερα. Ενας παράγοντας που παίζει μεγάλο ρόλο στην τιμή είναι η χρωματική βάση, η ποικιλία χρώματος στην οποία ανήκει το Γερμανικό. Άλλη τιμή έχει ένα κόκκινο έντονο με μαύρο σκουφί και άλλη ένα κίτρινο λιποχρωμικό με το ίδιο σκουφί. Πάντος σε τιμές γύρο στα 100 ευρώ μπορεί να βρεί κανείς πολύ καλά δείγματα της ποικιλίας.
 
misalouris, εσύ δεν εκτρέφεις τέτοια καναρίνια;
Ναι Γιάννη... είναι η αδυναμία μου.

Ενός ικανοποιητικού γερμανικού λοφιοφορου με λοφίο
Η ποιότητα των πτηνών είναι αυτή που αρχικά καθορίζει τις τιμές, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις περιπτώσεις.

misalouris πώς τροποποιούνται οι παραπάνω τιμές, ανάλογα με τα χρώματα, αν τροποποιούνται και ανάλογα με τη χώρα προέλευσης...
Η μετάλλαξη πάνω στην οποία μπήκε το καπέλο σε συνδυασμό με τη "δυσκολία" εύρεσης και αναπαραγωγής της συνεισφαίρουν στο λογαριασμό.
Εμπειρικά όμως μπορώ να πω, πως στις περισσότερες περιπτώσεις τα πενήντα ευρώ ίσως δείχνουν πάρα πολλά όπως και σε κάποιες άλλες τα εκατό ίσως να είναι λίγα.

Πώς τροποποιούνται οι παραπάνω τιμές, ανάλογα με τα χρώματα
Για παράδειγμα... Φαιό κόκκινου ή κίτρινου μωσαϊκού ή λευκών φαιό... Huppe Allemand στην Ελλάδα δεν ξέρω να έχει κανείς άλλος εκτός από μένα... Λίγα πουλιά συν αυτά που έχω δώσει στους "φίλους" μου...
Ελάχιστα αυτά που "κυκλοφορούν" και στην Ευρώπη.
Όσα από αυτά είναι καλά... είναι και ακριβά.
Το ίδιο, χωρίς λοφίο
Τα consort πουλιά έχουν τις ίδιες τιμές με αυτά της μετάλλαξής τους. Δηλαδή ένα κόκκινο λιποχρωμικό μη λοφιοφόρο καναρίνι έχει την τιμή του κόκκινου λιποχρωμικού.

Προσοχή όμως γιατί το μέγεθος του κεφαλιού, ο "σβέρκος" και τα "μουστάκια" ίσως κρίνουν την ποιότητα τον λοφιοφόρων παιδιών τους όπως υπάρχουν γραμμένα κι εδώ https://community.petbirds.gr/threads/%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B9-huppe-allemand-canary.27883/.

αν τροποποιούνται και ανάλογα με τη χώρα προέλευσης...
Ασφαλώς και η χώρα προέλευσης, όπως και η ποιότητα της εκτροφής διαμορφώνουν κάπως την τιμή... αλλά για τα σωστά λοφιοφόρα Γερμανικά αυτά... είναι λίγο πολύ προϋποθέσεις.

Αν κάποιος δε βιάζεται μπορεί να βρει αξιόλογα πουλιά σε αντικειμενικά "δίκαιες" τιμές που ασφαλώς δεν μπορούν να μπουν σε "κανόνα".
 
Μήπως μπορεις να μας παραπεμψεις σε κάποια φωτό αυτών των φαιό κόκκινου ή κίτρινου μωσαϊκού ή λευκών; Θα ειναι πολύ ενδιαφέρον.
 
Back
Top