Διατροφή Που μπορώ να βρω μέσω ίντερνετ τροφή Beyers χύμα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης STIB
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

STIB

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2023
Μηνύματα
157
Πόλη
Ιωάννινα
Μήπως γνωρίζει κάποιος,αν μπορώ να βρω μέσω ίντερνετ,, τροφή Bayers χύμα?
 
@pyroferus Ήρθαν 3 καναρίνια πρόσφατα στην κατοχή μου, και ίσως είναι καλό να μην τους αλλάξω τροφή, τέτοια εποχή. Για 3 καναρίνια, είναι πολύ νομίζω 20 κιλά τροφή συσκευασία.
 
Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει πρόβλημα κι αν τους αλλάξεις την τροφή με κάποια αξιόπιστης μάρκας. Ίσα - ίσα που θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα αν τους δώσεις χύμα τροφή, για την οποία δεν θα ξέρεις ούτε τη μάρκα της (διότι μπορεί ο έμπορας να την έχει νοθεύσει με άλλα περισσεύματα), αλλά κυρίως δεν θα γνωρίζεις αν και κατά πόσο η συντήρησή της ήταν σωστή, αν το σακί ήταν ανοιχτό πχ μέσα σε ένα πετσοπ με ζώα κλπ. Οπότε θα έλεγα να μην το ρισκάρεις.
 
@STIB , δυστυχώς δεν ξέρω, αλλά υπάρχουν τόσες άλλες αξιόπιστες τροφές...εγώ χρησιμοποιώ όλο το έτος σε εξωτερική εκτροφή, το μείγμα της Manitoba best premium, αλλά λόγω του ότι είναι αρκετά θρεπτικό, ενίοτε κάνω δίαιτα στα πουλιά με περιορισμένες ποσότητες, τις οποίες τα αφήνω (φυσώντας τα σπόρια για να μην φαντάζομαι ότι έχουν τροφή οι ταΐστρες και είναι μόνο φλούδια ή να μην είναι τα φλούδια πάνω και οι σπόροι κάτω και δεν μπορούν να τους βρουν) να τα φάνε όλα και μετά προσθέτω.
 
@ianos Ναι την έχω χρησιμοποιήσει πολύ καλή τροφή. Απλά ήθελα με λίγο ρούψεν μέσα, λόγο Μαλινουα.
 
@STIB
Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα και ποιοτικα μίγματα. Με αναλογη συσταση . Υπάρχει λόγος που φοβάσαι/αγχώνεσαι τόσο να τους αλλάξεις μίγμα?
Αν θέλεις να μειώσεις το ποσοστό ρουψεν λόγο μεγέθους περνά την από ένα σουρωτήρι που θα αφήνει το ρούψεν να περάσει οπότε με λίγο κόπο θα το μειώσεις μέσα στο μίγμα. Αν κατάλαβα δεν θες να έχεις μεγάλο ποσοστό ρούψεν. Θα τα φιλοξενήσεις η θα τα έχεις στην κατοχή σου πλέον?
 
@φιλομαθης Θα ήθελα να μου πεις,αν γνωρίζεις βέβαια, ένα αντίστοιχο μείγμα,με το 53 της Bayeres. Σε μικρή συσκευασία. Δύσκολα βάζω.😅
 
εγω παντως - επειδη βλεπω σε τι τραγικη κατασταση εχουν τα πετσοπς τα ζωντανα πτηνα, θα φοβομουν να παρω απο τετοια μαγαζια χυμα τροφη,γιατι ειμαι σιγουρη οτι ΔΕΝ τηρουν συνθηκες υγιεινης, πιανουν διαφορα πιθανον και αρρωστα πουλια, μετα πιανουν λεφτα, μετα πιανουν τις τροφες-οι οποιες δεν ξερω ποσο καιρο ενα τσουβαλι ειναι ανοιχτο- θα επαιρνα χυμα ΜΟΝΟ απο πετσοπ που ο ιδιοκτητης ειναι γνωστος, και δεν εχει ζωντανα ειδη στο μαγαζι
 
@STIB
αυτη ειναι η συσταση του 53.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Κεχρί 60%, ρούψεν 18%, λινάρι 6%, μαύρο σινάπι 6%, ξεφλουδισμένη βρώμη 6%, καναβούρι 2%, νίζερ 2%

Υποθετω οτι ηδη ειχες ψαξει και την ειχες βρει.Αν οχι τωρα που την ξερεις βρισκεις και την αντιστοιχη συνθεση σε αλλο μιγμα. ενημερωτικα αλλο η συνθεση και οι αναλογιες και αλλο ποσο εν τελει απο τον καθε σπορο τρωει το καναρινι σου εκτος αν του δινεις ενα κουταλακι του γλυκου με 2 την ημερα και δεν του προσθετεις αν δεν το φαει ολο. και στην ημερησια δοση του καταφερνεις και πετυχαινεις την ιδια ποσοστωση με την συνολικη συσλκευασια.
Καλο βραδυ και καλη συνεχεια με τους νεους σου φιλους.ποσα συνολιακ πουλια εχεις ? μονο αυτα τα τρια ? ειναι η πρωτη φορα που ασχολεισαι?
 
@STIB
με 20 πουλια το σακι δεν ειναι τιποτα να καταναλωθει.Το μονοκιλο τι να σου κανει..
Ερωτηση. αυτα ειναι τα μονα μη malinois? δωσε και σε αυτα την τροφη των αλλων 20.Ακομα και pellets να δινεις γυρνα και τα νεα σε pellet.
ειναι και αυτα και αυτα τα 3 νεα μαλινουα ?εχεις την τροφη των αλλων 20.
Σορρυ αλλα δεν καταλαβαινω το νοημα της κουβεντας. Εισαι γνωστης και εμπειρος και ασχολεισαι χρονια .
 
@φιλομαθης Τα τρία καναρίνια,τα πήρα από έναν εκτροφέα. Αυτός έδινε την συγκεκριμένη τροφή. Ήθελα σέ μικρή ποσότητα, να βάλω στα συγκεκριμένα πουλιά, και με την ευκαιρία,να την δοκίμαζα σάν τροφή, μίας που έχω σκοπό να αλλάξω τροφή. Δεν ξέρω όμως τι αποδοχή θα έχει στα δικά μου πουλιά. Για αυτό τό σκοπό είπα, να μην πάρω 20κιλο
 

HERMES MENU 162l Αναπαραγωγής με μπισκότο & ρούπσεν είναι μια πλήρης ισορροπημένη τροφή για καναρίνια.

Συστατικά: Κεχρί – ασπούρι, νίζερ, κανναβούρι ,λινάρι, αποφλοιωμένη βρώμη , μπισκότο (κόκκινο-κίτρινο-πράσινο), πανικουμ κιτρινο, παπαρούνα, σπανάκι.

Πρωτεΐνες: 17.5 %, Λιπαρά: 18 %, Κυτταρίνη 9.5%

Εταιρικο site δεν βρηκα. Η συσταση ειναι απο το ενα μαγαζι που εγω μπορεσα να βρω να εχει αυτη την τροφη
 
Προσωπικά απογεύγω τις τροφές με έγχρωμα μπισκότα...αφενός διότι στην κυριολεξία δεν ξέρω τη σύσταση* των μπισκότων κι αφετέρου διότι ενίοτε οι απεκκρίσεις των καναρινιών μου χρωματίζονται και τρώω φρίκη...βέβαια και η Manitoba best premium έχει κάποιο κίτρινο παρασκεύασμα, το οποίο δίνει μια αντίστοιχου χρώματος απόχρωση στα ούρα, αλλά αυτό το έχω συνηθίσει.
*κάποτε που προσπάθησα γκουγκλάροντας να τη δω, δεν έβγαλα συμπέρασμα περί της ποσοστικής τους σύστασης, διότι αν π.χ. το έγχρωμο παρασκεύασμα έχει μεγάλα ποσοστά προϊόντων αρτοποιίας / ζαχαροπλαστικής κλπ δεν κατάφερα να το βρω...(γενικά η έκφραση προϊόντα αρτοποιίας μου φαίνεται πολύ αόριστη)
 
@ianos Καλημερα.

  • * NectarManitoba
    Analytical constituents : Crude protein 22.0%, Crude fat 7.5%, Crude cellulose 2.2%, Moisture 10.0%, Crude ash 4.8%, Calcium 0.9%, Phosphorus 0.4% .
    Nutritional additives (per 1 kg) : Vit.A 15,000 IU, Vit.D3 1,900 IU, Vit.E 150 mg, Vit.K 8 mg, Vit.B1 18 mg, Vit.B2 25 mg, Vit. B3 (Pantothenic Acid ) 55 mg, Vit.PP (Niacin) 150 mg, Vit.B6 18 mg, Vit.B12 0.1 mg, Vit.H (Biotin) 0.8 mg, Vit.C 100 mg, Choline hydrochloride 1000 mg, Acid Folic 6 mg, Iron E1 100 mg, Zinc E6 25 mg, Manganese E5 15 mg, Copper E4 2.5 mg.
    Composition : Cereals, eggs and egg-based products, vegetable protein extracts, minerals.

======================================================================================================
απο καναδικο site.βιαστικη διερευνηση :-)

 
Back
Top