Γενικά Που μπορώ να βρω σκαρθι εκτροφης;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης patilas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν έχει τύχει ν'ακούσουμε κάτι σχετικό. Θα έχουμε όλοι το νου μας, αν και δεν ασχολούνται πολλοί με τα σκαρθιά.
 
Ευχαριστώ θ κοιτάξω κ εγώ σε έναν πολύ παλιό εκτροφεα, που ίσως έχει..
 
Βρηκα παιδιά μ δαχτυλίδι κιόλας ο (παππούς) εκτροφεας. μου είπε το ζευγάρι 80 ευρώ. Και είδα κ 4 μικρά που είχε φετινά.. Τελικά θ ασχοληθώ λίγο φέτος..Α. Αμενω ν πληρωθώ ν τα πάρω..
 
Αυτο έχω σκοπό κ εγώ ν ασχοληθώ οπότε θ αρχίσω διάβασμα, κ συλλογή πληροφοριών από γνώστες του είδους.
Πληροφορίες δεν υπάρχουν πολλές. Θα έλεγα ότι είναι εύκολο είδος και προσαρμόζεται πολύ καλά στο κλουβί με τάση εξημέρωσης. Μην ξεχνάμε ότι είναι ξαδερφάκια με το καναρίνι. Προσωπικά μου αρέσει πολύ το τραγούδι τους και είναι για μένα ο ορισμός της Άνοιξης.
 
Ωραία τότε βασικα είναι ήδη εξημερωμένα αφού γεννήθηκαν σε κλουβί οπότε θ έχω ποιο εύκολο ρόλο. Για ν δούμε θ πετύχω κάποιο περίπλοκο ζευγάρωμα που θέλω..
 
Ωραία τότε βασικα είναι ήδη εξημερωμένα αφού γεννήθηκαν σε κλουβί οπότε θ έχω ποιο εύκολο ρόλο. Για ν δούμε θ πετύχω κάποιο περίπλοκο ζευγάρωμα που θέλω..
Δεν ξέρω τι εννοείς περίπλοκο ζευγάρωμα αλλά αν τα βάλεις με καναρίνι δεν θα πετύχεις κάτι κατά την γνώμη μου.
 
Μ καναρινι θ βγει σκαρθοκαναρο εύκολο από ότι διαβάζω. Μ καρδερίνα όμως τι αποτέλεσμα θ έχουμε;
 
Μ καναρινι θ βγει σκαρθοκαναρο εύκολο από ότι διαβάζω. Μ καρδερίνα όμως τι αποτέλεσμα θ έχουμε;
Και πάλι δεν θα σου δώσει ότι ένα καρδερινοκάναρο.
Τα σκαρθιά είναι από μόνα τους διαφορετικά. Δεν είμαι κατά του υβριδισμού αλλά αφού σωστά ψάχνεις για εκτροφής ο πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι καινούρια σκαρθιά εκτροφής.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Ο πρωταρχικός μου σκοπός είναι αυτός νέα σκαρθια κ βλέπω από την άλλη σεζόν... Τελικά όσοι ασχολούμαστε μ πουλάκια η δίψα μας για εκτροφή κ παραγωγή δεν σταματάει ποτέ.έχω έξι χρόνια που ασχολούμαι κ πόσα θ έρθουν ακόμα.
 
Καλά κάνετε και "ψάχνεστε" γιατί μόνο έτσι συντελείται πρόοδος αλλά η παραγωγή υβριδίων θέλει πολύ καλή μελέτη και μεγάλη προσοχή γιατί εμπλέκονται πολλά, πάρα πολλά ηθικά στοιχεία σ' αυτά τα πειράματα.
 
Τα σκαρθια (οργανελια οπως τα λεμε εμεις) ζευγαρωνει σχετικα ευκολα με καναρινι και βγαζει γονιμους αρσενικους απογονους σε ποσοστο 90-95%και στα θηλυκα μικροτερο γυρο στο 30%. Οποτε Παναγιωτη πιστευω οτι εχεις την καταλληλοτερη ρατσα για να πειραματιστεις με τρελα υβριδια. Θα συμφωνησω με την Μαρια αλλα να σε ενημερωσω πως τα θηλυκα υβριδια Οργανελιου ειναι εξαιρετικες παραμανες οποτε και τα θηλυκα ειναι πολυ χρησιμα. Το δικο μου ονειρο ηταν να ζευγαρωσω Οργανελοκαναρο με καρδερινα, σου ευχομαι τα καλητερα.
 
Αν πας σε ένα προηγούμενο θέμα μου αυτό ρωτάω αν γίνεται; αυτό θέλω κ εγώ.. Ελπίζω ν το πετύχω...
 
Οταν με το καλο τα παρεις Παναγιωτη βαλε και φωτο να τα δουμε! Ο παππους τι αλλα πουλακια ειχε;
 
Είχε καρδερίνες, φλορους, καναρίνια τιμπραντο κ μωσαϊκα ότι μετάλλαξη μπορείς ν φανταστείς, είδα κ κάτι σκουφατα τα οποία είχαν δεν ξέρω κ εγώ Τι είχε ζευγαρωσει... Κ έβγαιναν τόσο διαφορετικά,όταν αγοράσω θ τον πλευρησω λίγο ν μάθω όσα περισσότερα μπορώ, μιλάμε για άνθρωπο 70 και βάλε..
 
Οταν εχεις το μικροβιο της αναπαραγωγης, οσο χρονων και αν εισαι αυτο δεν φευγει!
 
Back
Top