Φροντίδα Που πιστευετε οτι πρεπει να βαλω τις κεραμικες λαμπες;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Καλησπερα. Η θερμοκρασια εξω τωρα ειναι 6 βαθμοι. Μεσα στην κλουβα τωρα ειναι 11. Η κλουβα ειναι κλειστη με ναυλον και το βραδυ βαζω συνηθως μια κεραμικη λαμπα. Σημερα ειναι περισσοτερο κρυο και εβαλα δυο (ελπιζω και ευχομαι να ανεβει κιαλλο η θερμοκρασια επειδη με την μια ειναι 4 περισσοτεροι). Που πιστευετε οτι πρεπει να τοποθετουνται οι λαμπες; ψηλα; ή χαμηλα. Τις εχω χαμηλα( και τον προηγουμενο χρονο) επειδη πιστευω οτι το κρυο ερχεται απο κατω (ειναι τσιμεντο) και σπαει το κρυο. Η γνωμη σας;
 
Αριάδνη κατά την άποψη μου σε αυτές τις θερμοκρασίες είναι υπερβολή οι λάμπες. Τον αέρα να "πιάσεις" να μην τα χτυπάει. Τώρα εάν θέλεις να βάλεις για μένα καλύτερα κάτω, με προστατευτική σίτα ανάμεσα (εάν εννοείς κλούβα μεγάλη και όχι κάποια κατασκευή με ξεχωριστά κλουβιά) , να μην έχουν επαφή τα πουλιά. Σε κάθε περίπτωση εφόσον υπάρχει νάϋλον θέλει προσοχή .
 
Κλουβα με κλουβια μεσα. Τον αερα τον επιασα. Το πρωι πεφτει και 2 βαθμους. Δεν θελω να ρισκαρω και να τα αφησω ετσι.

Σε ευχαριστω.
 
Εγω πιστευω οτι εφοσον εμαθαν εξω και ΔΕΝ τα χτυπα αερας, ειναι οχι απλα υπερβολη να βαλεις λαμπα, αλλα καταστροφη. Ειναι σαν να σε αφηνω εξω με μια σομπα, πες μου δεν θα αρρωστησεις μολις κουνηθεις απο τη σομπα;
 
Παιδια εχουμε κανει την ιδια συζητηση περσι και εσεις μου προτεινατε τις λαμπες. Εγω δεν τις γνωριζα καν. Ετσι εφερα ρευμα απο το σπιτι και το εβαλα στην κλουβα. Για να μπορω να τις βαζω. Τις χρησιμοποιησα περσι χωρις κανενα προβλημα. Αλλαζει η θερμοκρασια του χωρου. Μεσα στην κλουβα εχω διαφορα πουλια, οπως gouldian. Δεν θα ρισκαρω ουτε στο ελαχιστον να μου πεθανει πουλι απο την παγωνια. Η κεραμικη λαμπα (ελπιζω να λεμε το ιδιο παλι :) ) ειναι αυτες που χρησιμοποιουμε για τις χελωνες. Η κλουβα ειναι αρκετα μεγαλη. Δεν θελω να τα ζεστανω αλλα να σπασω την θερμοκρασια του χωρου.

Η απορια μου ειναι. Που ειναι καλυτερα να μπει. Ψηλα ή χαμηλα;

Εδω και η συζητηση οπου μου προτεινατε διαφορα και σας ευχαριστω φετος σας φαινεται παραξενο
https://community.petbirds.gr/threads/Τα-gouldian-αντεχουν-το-κρυο.25186/
 
Αριαδνη μου, ισως ακουστει καπως αυτο που θα σου προτεινω, αλλα γινεται ισως να "χωρισεις" εσωτερικα τον χωρο που εχεις τα κλουβια με τα γκουλντιαν ωστε να δεχονται αυτα τη μεγιστη θερμοτητα; Ή αν οχι μον τα γκουλντιαν, οτιδηποτε θεωρεις οτι εχει ευαισθησια. Εφοσον τα εχεις εξω ολα, προσαρμοζονται τα περισσοτερα θεωρω.

Αν εχεις τη λαμπα μονιμα, εστω οκ. Αν ομως ανοιγοκλεινει, δεν δημιουργει διαφορες;

Για την ερωτηση σου, κατω (διοτι το κρυο οπως ειπες ερχεται απο κατω) και θα προτεινα αν δεν τιθεται θεμα καθαριοτητας να βαλεις κατι σαν χαλι στο πατωμα για να λειτουργει ως μονωση.
 
Την μερα κτυπαει ηλιος στην κλουβα και ζεσταινεται ο χωρος. Η κεραμικη λαμπα αναβει απο τις 5 το απογευμα και μετα. Εχω χρονοδοακοπτη και σβηνει η ωρα 9 το πρωι. Αν χιονιζει και δεν βγαλει ηλιο ή δεν ειναι αρκετος τοτε εχω ολη μερα και νυχτα την λαμπα και απλα προσθετω το βραδυ ακομη μια (επειδη πεφτει πολυ θερμοκρασια). Περσι χαρη στις ιδεες σας δεν εχασα κανενα πουλι. Οτι κανω το κανω μονη μου χωρις την βοηθεια καποιου δικου μου (μονο που και που οικονομικη 😉 )
 
Εδώ είναι το forum για τα καναρίνια Αριάδνη...
Αν έχεις στην κλούβα γκούλντιαν να μας πεις να μεταφέρουμε το θέμα σου εκεί. Γιατί μόνο για τα γκούλντιαν υπάρχει πρόταση από τους γνωρίζοντες στο εκεί θέμα. Για κεραμική λάμπα...
Ζεις στην Κύπρο... και οι συνθήκες όπως και να το κάνουμε δεν είναι βόρεια Ευρώπη...
Μήπως λοιπόν υπερβάλλεις;
Ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι απαραίτητη ή πόσο θα ωφελήσει η ζέστη της λάμπας αυτά τα ξωτικά πουλιά. Για τα καναρίνια όμως... Να ξέρεις είναι καταστροφή.
Συνηγορώ κι εγώ με την άποψη της Μιράντας πως θα πρέπει να έχεις το κάθε είδος σε δικό του ξέχωρο χώρο. Για να καλύπτεις πάντα τις δικές του απαιτήσεις. Εκπτώσεις σε αυτά δεν υπάρχουν...
Έχεις αναρωτηθεί μήπως πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις κατά καιρούς με τα καναρίνια σου Αριάδνη αν έχουν σχέση με τις συνθήκες που ζουν?
Σε πολλές περιπτώσεις τοποθετούμε σε διαφορετικούς χώρους καναρίνια ανάλογα με τις απαιτήσεις της ράτσας τους ή της μετάλλαξης... Πως εσύ προσπαθείς να συνδυάσεις στον ίδιο χώρο δύο εντελώς διαφορετικών απαιτήσεων πουλιά;
Να μου επιτρέψεις να σου δώσω μια συμβουλή...
Αν υπάρχει πρόβλημα χώρου και πρέπει τα γκούλτντιαν να έχουν extra ζέστη... Τότε θα πρέπει να αποφασίσεις ποιο από τα δύο είδη θα πρέπει να στερηθείς...
Γιατί όπως λέει κι ο ελληνικός λαός... "δυο καρπούζια δε χωράνε σε μια μασχάλη"...
 
Καναρινια,gouldian και παπαγαλους. Πιο πολυ με αγχονουν τα gouldians και τα καναρινια. Τις κεραμικες λαμπες δεν τις βαζω κοντα σε κανενα κλουβι αλλα στην μεση της κλουβας. Σπαει η παγωνια. Ναι κοβει το ναυλον τον παγωμενο αερα αλλα παλι ειναι κρυο.
 
Αν υπάρχει πρόβλημα χώρου και πρέπει τα γκούλτντιαν να έχουν extra ζέστη... Τότε θα πρέπει να αποφασίσεις ποιο από τα δύο είδη θα πρέπει να στερηθείς...

Δεν αναφερα πουθενα για προβλημα Γιαννη. Θελω να βελτιωσω τις συνθηκες που ζουν. Δεν θα τα αφησω εκει στο ελεος τους απο την στιγμη που μπορω περισσοτερα. Τα αγαπαω και τα νοιαζομαι οσο τιποτε αλλο. Δεν ειναι προβλημα το κρυο. Αλλα δεν θελω να γινει προβλημα! Στο ελεος του κρυου δεν θα τα αφησω και μυρμυγκι να ηταν.

Τρία είδη;
Τα πράγματα είναι χειρότερα από αυτά που πίστευα...
Παντα ηταν χωρις κανενα προβλημα. Αν ειναι να εχεις τετοιο υφος πες μου το να αλλαξω και εγω το δικο μου.
 
Παντα ηταν χωρις κανενα προβλημα.
Αφού δεν έχεις κανένα πρόβλημα μπορείς να συνεχίσεις αυτο που εγώ θεωρώ λάθος.
Να βοηθήσω ήθελα, για να μην έχεις μελλοντικά προβλήματα σαν αυτά που διαβάζαμε σε θέματα σου... στο παρελθόν.
 
Αφού δεν έχεις κανένα πρόβλημα μπορείς να συνεχίσεις αυτο που εγώ θεωρώ λάθος.
Να βοηθήσω ήθελα, για να μην έχεις μελλοντικά προβλήματα σαν αυτά που διαβάζαμε σε θέματα σου... στο παρελθόν.

Και σε ευχαριστώ αλλα τα προβλήματα μου δεν αφορούσαν τις θερμοκρασίες (η θερμοπληξια ηταν λογο της πυρκαγιας που ανεβασε πολυ την θερμοκρασια). Το υφος παιζει ρολο. Δεν ειπα οτι εχεις αδικο ή δικαιο. Αλλα ο τροπος που τις ειπες ηταν πολυ επιθετικος ενω ζητησα απλα την γνωμη σας για το που ειναι καλυτερα να βαλω την λαμπα. Πανω ή κατω;
 
Οι κεραμικές έχουν διαφορετική δράση απο αυτό που συνήθως έχουμε στο μυαλό μας για μια απλή λάμπα ή άλλο σύστημα θέρμανσης. Κλασικά ο ζεστός αέρας ανεβαίνει και ο κρύος κατεβαίνει, εδώ όμως έχεις κάτι άλλο. Δεν θα σπάει γενικά την θερμοκρασία του χώρου και αν το κάνει αυτό δεν θα γίνεται με τον τρόπο που πιστεύεις.
Αυτό που ρωτάς μπορεί να απαντηθεί μόνο με όλες τις διαστάσεις του χώρου και φωτογραφίες.
Σε κάθε περίπτωση links αυτών που πήρες πρέπει να προστεθούν.
Την καλύτερη συμβουλή θα στην δώσει και αυτός που σου πρότεινε εξαρχής τις κεραμικές.
 
Αριάδνη δεν γνωρίζω για γκούλντιαν, νομίζω πως θέλουν ζεστό χώρο. Μην λάβεις υπόψη σου την απάντησή μου, αφορούσε καναρίνια και άγρια... καλή συνέχεια. Εγώ πάντως θα σου συνιστούσα τα ευαίσθητα να τα βάλεις μέσα, θα σε ξεκληρίσουν αυτές οι λάμπες οικονομικά.
 
Αριάδνη δεν γνωρίζω για γκούλντιαν, νομίζω πως θέλουν ζεστό χώρο. Μην λάβεις υπόψη σου την απάντησή μου, αφορούσε καναρίνια και άγρια... καλή συνέχεια. Εγώ πάντως θα σου συνιστούσα τα ευαίσθητα να τα βάλεις μέσα, θα σε ξεκληρίσουν αυτές οι λάμπες οικονομικά.

Μια χαρα τα ειπες. Δσν υπάρχει πρόβλημα Μενω με τους γονεις μου και η μανα μου δεν θελει πουλια μεσα στο σπιτι.
 
Back
Top