Ασθένειες Πράσινες κουτσουλιές στο κοκατίλ

ΜαριαΠα

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιαν 2015
Μηνύματα
36
Πόλη
Μυτιλήνη
Καλημερα σας. Την τριτη εφερα στο σπιτι ενα εξημερωμενο θυληκο ενηλικο κοκατιλ. Την πηρα μεσω πετ και πιο πριν ειχε μεγαλωσει σε σπιτι. Της δινω το ιδιο μειγμα σπορων που ετρωγε και στο πετ. Παρατηρησα ομως οτι οι κουτσουλιες τις ειναι πρασινες ενω στο αλλο μου κοκατιλ ειναι φυσιολογικες.στον πατο εβαλα χαρτι κουζινας και βλεπω οτι ειναι ακανονιςτες, σκουρες πρασινες με φωςφοριζε πρασινο υγρο. Τωρα που την εχω εξω αφησε μια κουτσουλια στο τραπεζι και βλεπω οτι ειναι υγρη αλλα στρογγυλη σαν μπαλιτσα οποτε υποθετω το χαρτι κουζινας της αλλαξε και λιγο το σχημα. Εχει ορεξη,τρωει, πεταει και ζηταει χαδια. Πινει φυσιολογικα νερο 3-4 γουλιες. Επειδη εχουμε πει ομως οτι στα πουλακια καταλαβαινεις οτι υπαρχει προβλημα οταν ειναι πολυ αργα τι πρεπει να κανω τωρα; Επισης καλλωπιζεται πολυ συχνα ειδικα κατω απο τα φτερα οπου βλεπω και μια αραιωση στα πουπουλα. Ειπα τα συμπτωματα και στον κτηνιατρο αλλα μου ειπα να περασω απο το ιατρειο να τα πουμε γιατι υπαρχουν καποια βηματα που πρεπει να ακολουθησω. Τι μπορω να κανω για πιο αμεσα; Επισης θυμαμαι στο αλλο μου κοκατιλ μου ειχανε δωσει σταγονες για παρασιτα ενω σε αυτην οχι αλλα την πηρα απο αλλου. Εχω φωτογραφιες αλλα δυστηχως πρεπει να τις μικρυνω στο λαπτοπ οποτε θα ανεβασω αργοτερα.
 
Καλημέρα Μαρία μου, να σου ζήσει το νέο απόκτημα.
Η αλήθεια είναι πως τα θηλυκά κάνουν λίγο μεγαλύτερες κουτσουλιές κάπου κάπου από τα αρσενικά. Πρέπει όμως να μας βάλεις φωτογραφίες για να έχουμε μια κάποια ιδέα για το πιθανό πρόβλημα.
Πέραν των σπόρων τι άλλη διατροφή κάνει το πουλάκι; Τι μείγμα σπόρων της δίνεις; Ποια μάρκα δηλαδή;
Επίσης τι ηλικία έχει το πουλάκι; Βάλε φωτογραφία και από τα σημεία που έχει αραίωση πτερώματος.
 
δεν θυμαμαι εταιρια γιατι την παιρνω χυμα. Επισης εχει σουπιοκοκκακο, ασβεστιο και νερο με βιταμινες στο κλουβι. Βαζω και τριμμενο μηλο και πορτοκαλι καθε μερα αλλα δεν το αγγιζουν. Δεν ξερω ακριβη ηλικια παντως ειναι σιγουρα ανω των 2 ετων. Επισης δεν κανει κουτσουλιες συνεχεια και ειναι καθαρη απο κατω.φωτογραφιες θα ανεβασω αργοτερα.
 
δεν θυμαμαι εταιρια γιατι την παιρνω χυμα
Κακώς δίνεις χύμα τροφή στο πουλάκι, ρισκάρεις σοβαρά την υγεία του. Σταδιακά άλλαξέ την με συσκευασμένη. Χύμα ή συσκευασμένη τροφή για το πουλάκι μας; .

ασβεστιο και νερο με βιταμινες
Τι είναι το ασβέστιο και τι οι βιταμίνες στο νερό;
 
Πηρα τηλεφωνο τον γιατρο και του εστειλα φωτογραφιες. Δυστηχως τωρα που εφτιαξε η σελιδα δεν ειμαι κοντα σε λαπτοπ για να ανεβασω φωτο και εδω. Θα παω αυριο απο εκει παντως μαλλον εχουμε παρασιτα και εντεριτιδα. Επισης δεν ειναι πλεον πρασινα αλλα καφε ανοιχτο, ομως εχουν πολλα υγρα και το λευκο τμημα ειναι σαν να εχει κοψει.

Πριν το ξεχασω.. Τα μικρα μου ζευγαρωσανε! Τους επιασα σημερα αλλα δεν ξερω αν ηταν πρωτη φορα ή αν εχει σχεςη. Επισης εχει συμπτωματα και ο αρσενικος σημερα
 
Ωραία αφού θα τα δει γιατρός είναι το καλύτερο.
Ωστόσο έχε υπόψιν σου αυτό που σου είπα για την τροφή και επίσης αν και εφόσον έχουν το οτιδήποτε και πάρουν θεραπεία εννοείται δεν προχωράς σε αναπαραγωγή.
 
Ενταξει. Εβαλα και ρυζονερο το οποιο τα ξετρελανε!4-5 γουλιτσες το καθε ενα ηπιε. Αρα τα χωριζω τωρα; Ή αν και οποτε κανει αυγα τα παιρνω;δεν ξερω πως ακριβως να το διακοψω αν και μου φαινεται η ποιο σωστη κινηση.
 
Πήγαινε αύριο στον γιατρό, να δούμε τι θα σου πει και βλέπουμε. Να επιδιώξεις να σου κάνει εξέταση στις κουτσουλιές. Γιατί έχουν μία συνήθεια να δίνουν φάρμακα χωρίς εξετάσεις.
 
Καλημερα. Δεν ελεγξε τις κουτσουλιες αλλα μου ειπε εντεριτιδα και μου εδωσε aviomycin.ζητησα και δευτερη γνωμη και μου προτινανε το sivotine. Μαρια μπορω να σε βρω καπου αλλου πχ στο fb να σου στειλω και ενα βιντεο γιατι δεν ειμαι κοντα σε λαπτοπ;
 
Όπως το φοβόμουν ☹
Για το video μόνο το link του youtube πρέπει να μας βάλεις εδώ.
 
Ενταξει απλα απο το κινητο θα παρει αιωνες μεχρι να φτιαξω και λογαριασμο. Και ναι ειμαι λιγο πισω σε αυτα 😀! Στο περιπου ομως το θυληκο μου κανει μια κινηςη για πολυ ωρα σαν να εχει κολληςει κατι στον λαιμο της. Ανοιγοκλεινει το στομα και τεντωνει τον λαιμο. Απ οτι καταλαβα ειναι ενδειξη παραςιτων αυτο.στην αντιβιωση τωρα. Ποια απο τις δυο να παρω; Για σημερα τα πουλακια θα κανουν την θεραπεια για τα παρασιτα και ξεκιναμε απο αυριο οποτε δεν την πηρα ακομα για να παρω και τριτη γνωμη απο εδω
 
Ποια θεραπεία για παράσιτα θα κάνουν Μαρία;
 
Εγώ τώρα να κάνω μια χαζή ερώτηση: και πως γνωρίζουμε ότι πρόκειται για παράσιτα, βακτήρια και όχι για μύκητες; Το λέω διότι μια φίλη μου στο παρελθόν είχε Κοκατιλ, το οποίο έκανε κάτι πράσινες κάπως φωσφοριζέ κουτσουλιές και της είχε πει ο πτηνίατρος ότι έχει μύκητες και μάλιστα το συγκεκριμένο μάλλον τους είχε κολλήσει από μικρό και δε γινόταν τίποτα για να τους ξεφορτωθεί.
 
, στο περιπου ομως το θυληκο μου κανει μια κινηςη για πολυ ωρα σαν να εχει κολληςει κατι στον λαιμο της. Ανοιγοκλεινει το στομα και τεντωνει τον λαιμο. Απ οτι καταλαβα ειναι ενδειξη παραςιτων αυτο.

Καμια σχεση δεν εχει αυτο με παρασιτα. Αυτο το κανουν ολοι οι παπαγαλοι. Πιθανολογειται οτι καθαριζουν το λαιμο τους απο σκονη που εχουν καταπιει. Εξαλλου δεν εχουν σαλιο παρα απειροελαχιστο οποτε η γλωσσα και ο λαιμος τους ειναι κατα κυριο λογο στεγνα.

Εχω την εντυπωση οτι δεν εχει κατι σπουδαιο το πουλακι. Αν ειχαμε δει κουτσουλιες θα σου λεγαμε μια γνωμη παραπανω, εστω και παρακινδυνευμενη λογω της αποστασης. Παρολα αυτα καλυτερα να ακολουθησεις τις οδηγιες του γιατρου διοτι προφανως γνωριζει καλυτερα απο εμας.
 
Μαράκι πρέπει να μας πεις ποια είναι ακριβώς η διάγνωση του γιατρού, ποια είναι η θεραπεία που σου πρότεινε λεπτομερώς και θα ρισκάρουμε κάποιες γνώμες και κάποια κριτική στον χειρισμό του από τις μέχρι τώρα εμπειρίες μας.
Πες μας αναλυτικά φάρμακα. Όλα πουλάκια έχουν απ' έξω. Κρίμα είναι τα ζωντανά σου.
 
10293593_10155289494490497_4518429399149139_o.webp 11069417_10155289507600497_2140900571_o.webp

λοιπον μου εδωσε το Teniazine για τα ενδοπαρασιτα καλου κακου επειδη ειπα πως η θηλυκια πριν την παρω δεν θα πρεπει να ειχε κανει ποτε θεραπεια. Οχι ομως ολο το μπουκαλακι, μου εβαλε σταγονες σε συριγγα για σημερα μονο να τις βαλω σε 100ml νερου. Και οσον αφορα την διαρροια πηρα δυο γνωμες και καταληγουμε σε εντεριτιδα. Ο ενας μου προτεινε το aviomycin και ο αλλος sivetine αλλα οποιο και απο τα δυο να παρω η θεραπεια θα κρατησει 7 μερες.
 
Αυτά είναι τα δύο εναλλακτικά φάρμακα. Θα έλεγα να κάνεις την θεραπεία όπως σου την είπε ο γιατρός που τα είδε.
Τα φάρμακα καλό είναι να τα χορηγείς στην προτεινόμενη δοσολογία κατ ευθείαν στο στόμα του πουλιού για να είσαι σε θέση να γνωρίζεις αν πήρε το φάρμακό του.
Επίσης μετά την λήξη της θεραπείας θα πρέπει να δώσεις κάποιο προβιοτικό για να αποκατασταθεί η χλωρίδα του εντέρου και στην συνέχεια βιταμίνες.
Aviomycine Tafarm
Sivotine - Bogena - Beaphar
 
Back
Top