Ασθένειες Πρέπει να χορηγήσω και aviomycine;

kostaspap

PB New Member
Εγγραφή
27 Απρ 2015
Μηνύματα
145
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλη την παρέα!
Πριν δύο μέρες παρατήρησα κίτρινες κουτσουλιές στο καναρινάκι μου.. επίσης πρόσεξα οτι σήκωνε το ενα ποδαράκι του σημάδι οτι πονουσε αφού δεν είχε πληγή στο πόδι, διαβάζοντας τα άρθρα στο φόρουμ κατάλαβα οτι ήταν απο την υπερβολική χρήση αυγού. (Του έδινα μισο αυγό μέρα παρα μέρα για 2 εβδομάδες στην λάθος προσπάθεια μου να τον πυρώσω να προλάβει την ηδη πυρωμενη θηλυκή.) Έτσι σταμάτησα για δυο μέρες τα παντα αυγό, φρούτα, λαχανικά, και άφησα μονο σπόρια (prestige premium) απο την επόμενη μέρα τα αποτελέσματα ηταν εμφανή βρήκε το κέφι του και σταμάτησε να ανεβάζει το ποδαράκι του επίσης οι κουτσουλιές επανήλθαν στο φυσιολογικό. Αυτό που θα ήθελα την γνώμη σας είναι: να του χορήγηση προληπτικά για τρεις ημέρες και aviomycine ή όχι; Επίσης σήμερα τους έβαλα και μήλο εκανα καλά ή βιαστικα; έχει περάσει ενα 24ωρο που έχει επανέλθει.. Την καλημέρα μου σε ολους και πάλι!

😀 θεϊκό! Απο την αγωνία στην χαρά! Καθώς έγραφα το παραπανω μύνημα το άκουγε να ψιλό κελαηδεί στην θηλυκή και τώρα μόλις έγινα μάρτυρας του πρώτου βατεματος οποτε το ερώτημα γίνεται ποιο σημαντικό! Δίνω προληπτικά το aviomycine ή όχι;
 
Κώστα θα χρειαστούν φωτογραφίες από τις κουτσουλιές και την κοιλιά του. Το μήλο όχι ακόμη. Καλό είναι όταν υποπτευόμαστε ασθένεια να χωρίζουμε τα πουλιά.

Χρόνια πολλά. :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Ευχαριστώ πολύ! Και θα βγάλω αμέσως φωτογραφίες!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Να και οι φωτογραφίες

Και μια ακόμη
 

Συνημμένα

  • rsz_1rsz_2img_20150521_082729.webp
    rsz_1rsz_2img_20150521_082729.webp
    41,5 KB · Προβολές: 119
  • rsz_2img_20150521_082029.webp
    rsz_2img_20150521_082029.webp
    128,3 KB · Προβολές: 106
  • rsz_1rsz_2img_20150521_082729.webp
    rsz_1rsz_2img_20150521_082729.webp
    41,5 KB · Προβολές: 95
  • rsz_img_20150521_082048.webp
    rsz_img_20150521_082048.webp
    71 KB · Προβολές: 118
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Χρόνια πολλά Κώστα!
Αδύνατο το βλέπω το πουλάκι. Για περίμενε τους των καναρινιών.
 
Οι κιτρινες κουτσουλιες μπορει να προερχονται απο το αυγο. Αν φοβοσουν για υπερβολικη χρηση, μπορουσες να του βαζεις λιγοτερο απο το μισο, με προτιμηση στο ασπραδι και λιγοτερο κροκο. Επισης, ισως επρεπε να κανεις σταδιακη αυξηση του αυγου. Εσυ απο το "τιποτα" αρχισες να του βαζεις μερα παρα μερα;

Και εγω το βλεπω αρκετα αδυνατο..

Μπορεις να ενισχυσεις λιγο τους λιπαρους σπορους. Δεν ξερω αν πρεπει προληπτικα χωρις αλλα συμτωματα να χορηγησεις τιποτα.

Αυτο παρουσιαστηκε για ποσο καιρο;
 
Κώστα αν μπορέσεις βγάλε φώτο της κοιλιάς γιατί όντως είναι λιγάκι αδύνατο.. Στην αρχή το ότι σηκώνει το πόδι μπορεί να σήμαινε ότι είναι χοντρό αλλά τελικά δεν είναι έτσι. Βέβαια μπορεί και κάπου να χτύπησε δηλαδή μην πανικοβαλλόμαστε. Οι κουτσουλιές του όμως δεν είναι πάρα πολύ φυσιολογικές...
 
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας έως τώρα, καταρχήν Όχι δεν άρχισα το αυγό ξαφνικά σε τέτοια δοσολογία, δεν ξέρω πώς προκλήθηκε αυτή η εντύπωση. Το αυγό το.έδινα μια φορά την εβδομάδα, κατόπιν δύο φορές την εβδομάδα και μετά μέρα παρά μέρα.. Όπως προείπα το καναρίνι έχει επανέλθει αρκετά και οι κουτσουλιες έχουν αρχίσει να επανερχονται στην φυσιολογική τους μορφή, άλλαξα το πρωί το χαρτί. Κάτω και οι κουτσουλιές είναι φυσιολογικές, η διάθεση του έχει αλλάξει προς το καλύτερο τόσο που όπως είπα μάγεψε και την θηλυκή. Αυτό που ρωτησα ήταν αν είναι συνετό να χορηγησω προληπτικά αντιβιωση
 
Δεν το καταλαβα σωστα, γι'αυτο σε ρωτησα πως το εδωσες το αυγο. Δεν βλεπω θεμα υπερδοσολογιας οπως σου ειπα, και προσωπικα θα συνιστουσα παρακολουθηση αντι να του χορηγησεις το οτιδηποτε, διοτι γενικα ειμαι κατα των φαρμακων. Απο κει και περα, περιμενε καποιον περισσοτερο γνώστη του αντικειμενου να σε συμβουλευσει καλυτερα.
 
Κώστα, στη σημείωση που βρίσκεται στην αρχή του θέματος υπάρχει ένας σύνδεσμος. Κάνε κλικ και στην παράγραφο "Επιπλέον Πληροφορίες" #3 υπάρχει ένας ακόμη σύνδεσμος που οδηγεί σε παράδειγμα φωτογράφησης. Τέτοιες φωτογραφίες μπορούν να βοηθήσουν.
 
Ευχαριστώ θα το δω τώρα! Και εγώ είμαι κατά των φαρμάκων τον παρακολουθω συνέχεια προς το παρόν Όλα καλά!
 
το καναρίνι έχει επανέλθει αρκετά και οι κουτσουλιες έχουν αρχίσει να επανερχονται στην φυσιολογική τους μορφή, άλλαξα το πρωί το χαρτί. Κάτω και οι κουτσουλιές είναι φυσιολογικές, η διάθεση του έχει αλλάξει προς το καλύτερο τόσο που όπως είπα μάγεψε και την θηλυκή. Αυτό που ρωτησα ήταν αν είναι συνετό να χορηγησω προληπτικά αντιβιωση
Αφού έχει βελτιωθεί μην δώσεις αντιβίωση. Καλή διατροφή, παρατήρηση και καθαριότητα!
 
Να και οι φωτογραφίες

Και μια ακόμη
Μου δείχνει άσχημη εικόνα το στήθος του... Έχει μεγάλη καρίνα ή εγώ δεν βλέπω καλά;
Αν έχει καρίνα θέλει διερεύνηση και αντιμετώπιση η αιτία δημιουργίας της... Διαφορετικά θα το χάσεις το καναρίνι.
 
Και εγώ όταν το έπιασα για να βγάλω Φωτογραφίες αυτήν την εντύπωση είχα ότι η Καρινα του ήταν πολύ εμφανής, οι κουτσουλιές του πάντως είναι πολύ καλύτερες θα δείξω και φωτογραφία, εξακολουθεί να σηκώνει το ποδαράκι του κατά διαστήματα και αυτό που παρατηρώ είναι ότι ασχολείται πολύ με τα πούπουλα του, τα φτιάχνει συνέχεια με το ράμφος του, ανοιγοκλείνει τα φτερά του και τρώει πολύ άμμο και είναι πολύ υπερκινητικός.

Οι τωρινές κουτσουλιές
 

Συνημμένα

  • rsz_img_20150521_163153.webp
    rsz_img_20150521_163153.webp
    46,2 KB · Προβολές: 74
Οι κουτσουλιές είναι καλές. Την επόμενη φορά χρησιμοποίησε λευκό χαρτί, βοηθάει περισσότερο στην ακριβέστερη διάκριση.
 
Καλημέρα σε όλους! Ήθελα να σας ενημερώσω μετά από δύο ημέρες παρακολούθησης ότι το καναρίνι μου έχει επανέλθει πλήρως, σταμάτησε να σηκώνει το ποδαράκι του και τρώει με πολύ όρεξη και τα σπόρια του. Θα το αφήσω μέχρι και την Κυριακή μόνο με σπόρια και από Δευτέρα θα του βάλω και λίγο μήλο.
 
Καλημέρα σε όλους! Ήθελα να σας ενημερώσω μετά από δύο ημέρες παρακολούθησης ότι το καναρίνι μου έχει επανέλθει πλήρως, σταμάτησε να σηκώνει το ποδαράκι του και τρώει με πολύ όρεξη και τα σπόρια του. Θα το αφήσω μέχρι και την Κυριακή μόνο με σπόρια και από Δευτέρα θα του βάλω και λίγο μήλο.
Να προμηθευτείς και κάποιους ας πούμε "καλούς" για την περίπτωση σπόρους όπως η περίλλα για να μπορέσει να παχύνει κάπως ο φιλαράκος σου.
Ξαναγράφω πως η καρίνα του στις φωτογραφίες του τέταρτου ποστ δεν είναι φυσιολογική... είναι πολύ αδύνατο.
 
Έχω προμηθευτεί και του βάζω περίλα Καμελίνα και κία από προχθές αν και σε αυτό που κάνει σαν τρελός είναι αυτοί οι σπόροι που ειναι στο μικρό χάρτινο σακουλάκι για κελάηδισμα της vitacraft!
 
Back
Top