Ασθένειες Πρηξιμο και κοκκινισμα σε lovebird

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης chris87
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

chris87

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιαν 2009
Μηνύματα
47
Πόλη
Άνω Λιόσια
γεια σας εχω 2 Lovebird αδερφια(6 μηνων) στο ιδιο κλουβι δε ξερω στα σιγουρα το γενος τους. Σημερα παρατηρησα οτι στο ενα ο ποπος ειναι κοκκινος και λιγο πρησμενος. Εχει συναντησει κανεις κατι παρομοιο. Επισης τα αφηνω στην αυλη και πανε σε αυλακι που εχει συνηθως νερο και κανουν μπανιο κι ας κανει κρυο(μονα τους). Μηπως κρυωσε;
 
Το μεσα-εξω τωρα το χειμωνα και το μπανιο στην αυλη δεν ειναι καλο νομιζω. Καλυτερα να τους δινεις ενα μπολ να κανουν μπανιο μεσα στο σπιτι ακομη και καθε μερα. Επισης το νερο που κανουν μπανιο στα αυλακια ισως δεν ειναι καθαρο και κατι το ενοχλησε. Παρατηρησε το για μερικες ημερες και αν δεις αλλαγη και στη συμπεριφορα καλυτερα θα ηταν να το δει και καποιος ειδικος. https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Αποψη μου ειναι οτι καλυτερα να μην τα ξαναβγαλεις εξω το χειμωνα. 😉

edit: βρασε λιγο χαμομηλι και μολις κρυωσει (προσεχε να μην καιει) κανε του σαν κομπρεσα με ενα βαμβακι μερικες φορες την ημερα.
 
ευχαριστω φιλε. Και κατι αλλο επειδη το εχω μαζι με ενα αλλο στο ιδιο κλουβι υπαρχει κινδυνος να μεταδωθει στο αλλο Lovebird η κ σε μενα;
 
Το πρήξιμο μοιάζει σαν και αυτό της φωτογραφίας;

ΥΓ. Η φωτογραφία είναι απο φλεγμονή αμάρας απο καναρίνι.
 

Συνημμένα

  • flegmoni.webp
    flegmoni.webp
    1,1 KB · Προβολές: 87
περιπου σαν αυτο. Θα ανεβασω αυριο μια φωτογραφια. Τελικα του εφυγε; Ειναι μεταδοτικο;
 
Ανέβασε μια φώτο, γιατί στο περίπου δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Αν όμως είναι τέτοια φλεγμονή θα πρέπει να εφαρμόσεις fucidin σε μορφή κρέμας (αλοιφή).
 
Αν όντως είναι φλεγμονή όχι. Θα πρέπει να βρείς όμως την αιτία που έγινε αυτή η φλεγμονή.
 
ειναι πρησμενο και μπορει να κανει κ δυο ωρες να ενεργηθει. Αν ενεργηθει κανει μεγαλη κουτσουλιά.
 
ειναι πρησμενο και μπορει να κανει κ δυο ωρες να ενεργηθει. Αν ενεργηθει κανει μεγαλη κουτσουλιά.

Καλυτερα να δει το πουλακι γιατρος διοτι μπορει να χρειαζεται ιατρικη αντιμετωπιση πριν προχωρησει περισσοτερο αυτο που εχει.
 
Αν και δεν πρέπει να πέρνουμε το ρόλο των κτηνιάτρων θα σου πω τα εξής, αν υφίσταται κοπροφαγία λείπουν στοιχεία απο την διατροφή του, όπως μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Γίνεται κυρίως για να αλλάξουν το Ph του στομάχου για να γίνει πιο αλκαλικό επειδή ήδη είναι όξινο. Φυσικά καλύτερα θα είναι να το δεί κάποιος ειδικός αλλά μέχρι τότε (ελπίζω σύντομα) εμπλούτισε την διατροφή του, με λαχανικά και φρούτα για να γίνουν οι κουτσουλιές πιο υδαρές, στην περίπτωση που δεν είναι.
 
εχει ελλατωθει το πρηξιμο. Του βαζω μια αλοιφη (Fucidin)αντιβιωση.
υπαρχει περιπτωση να ειχε φαει κατι σκληρο και οταν εργηθηκε να του εκανε πληγη;
 
Τι σκληρό να έφαγε; Κάποιο παιχνίδι; Εσύ το ξέρεις αυτό. Χαίρομαι που πάει καλύτερα, αλλά διάβασε τα θέματα στο φόρουμ, και δώσε λίγη προσοχή παραπάνω στα θέματα διατροφής και φροντίδας.
 
Back
Top